Θαύμα! Θαύμα!


Δημήτρης Μηλάκας

Κάνει θαύματα ο Σόιμπλε; Υπό μία έννοια ναι! Είναι σε θέση με τη σχετική βοήθεια του παπαγαλιστάν να κάνει το άσπρο μαύρο. Ωστόσο, γνωρίζει πολύ περισσότερο από τους εγχώριους υποτελείς του ότι τέτοια θαύματα δεν κρατούν ούτε μια μέρα.

Παρ’ όλα αυτά ο Σόιμπλε θα το παίξει θαυματοποιός μέχρι να φτάσει στις γερμανικές εκλογές. Θα υποστηρίξει ότι ο Γερμανικό έλεγχος οδηγεί την Ελλάδα στον ίσιο δρόμο, ότι τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων πιάνουν τόπο, ότι—σε τελική ανάλυση η γερμανική ηγεσία  σώζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Τον προεκλογικό οίστρο του Σόιμπλε, είμαστε βέβαιοι ότι θα σιγοντάρουν οι εδώ κυβερνώντες και το σύστημα των ΜΜΕ που τους λιβανίζει. Θα πιαστούν από τις καλές κουβέντες και τα προεκλογικά του ευχολόγια  για να ισχυριστούν ότι είναι η μόνη λύση και διέξοδος για τον τόπο! Αυτοί- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν μοιράζοντας καρέκλες και οφίτσια στο εσωτερικό και το εξωτερικό (άξια η επιλογή Παπουτσή! Και ζήτω!) βλέποντας το λογαριασμό να υπολείπεται κατά 8 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου τα οποία θα καλυφθούν από νέα μέτρα!
Δεμένοι οι κυβερνώντες μας στο γερμανικό άρμα γνωρίζουν ότι στέκονται στις καρέκλες τους μόνο χάρη της γερμανικής βοήθειας. Χωρίς αυτήν είναι τελειωμένοι. Και  για να μην τελειώσουν το μόνο που τους απομένει είναι να δοξάζουν και να ευλογούν το Βερολίνο και τις επιλογές του. Τι κι αν αυτές οι επιλογές οδηγούν όχι μόνο τη χώρα αλλά όλο τον ευρωπαϊκό νότο στο χάος!

Οι κατηγορηματικά απαισιόδοξες εκτιμήσεις δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή κάποιους επίμονους αντιμνημονιακούς «σκοταδιστές» στο εσωτερικό. Ο αρθρογράφος των F.T. γράφει: «Όσοι εξακολουθούν να λένε ότι η Ε.Ε. έκανε περισσότερα από όσα θεωρούσε κανείς εφικτά τελικά υπονοούν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πως τα χειρότερα από την κρίση έχουν περάσει. Εδώ βρίσκεται η απόλυτη φρίκη της κατάστασης. Οι οικονομίες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Κύπρου, της Ισπανίας και τώρα τηςΙταλίας έχουν καταρρεύσει. Η επίσημη θέση προσποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια ότι η ανάκαμψη είναι κοντά. Κάθε χρόνο έκανε λάθος. Θα κάνει και πάλι λάθος».

Όμως αυτό το λάθος για τον κ. Σόιμπλε δεν σημαίνει και τίποτε, καθώς θα έχει καταφέρει να επανεκλεγεί. Για τους Έλληνες χειροκροτητές του (Σαμαρά και Βενιζέλο) όμως;

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.