Χτίζουν μια τηλεόραση δική τους, με λιγότερο από το μισό προσωπικό


εστάλη από eksegersi.gr

Την ώρα που στη Βουλή προχωρά με εντατικές διαδικασίες η ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ο Καψής ασκεί τον τελευταίο εκβιασμό στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, βγάζοντας στον αέρα, από κτίριο του Μπόμπολα στην Παιανία, το σήμα της ΕΔΤ, μ’ ένα πρόγραμμα κονσέρβα και «κρόουλ» ειδήσεων από τα διεθνή πρακτορεία.

Στόχος αυτής της τελευταίας κίνησης του Καψή είναι να προκαλέσει διάσπαση ανάμεσα στους εργαζόμενους, τραβώντας κάποιους ταλαντευόμενους (με τη βοήθεια και των κομματόσκυλων που παρεπιδημούν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής) στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων. Το γεγονός ότι τόσες μέρες η ΠΟΣΠΕΡΤ παζαρεύει σε καθημερινή βάση μαζί του και συζητούν θέματα αποζημιώσεων (!) έχει δείξει στον Καψή πως μπορεί να χοντρύνει τον εκβιασμό, επιδιώκοντας τη διάσπαση.

«Σήμερα νομοθετεί η κυβέρνηση, καμιά Επιτροπή». Σίγουρα του ξέφυγε, όμως η φράση που εκστόμισε την περασμένη Τρίτη ο μυστικοσύμβουλος του Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, αποκάλυψε το πώς σκέπτεται ο Σαμαράς και το επιτελείο του. Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει και ο «μειλίχιος» Σταμάτης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει το νόμο για τη ΝΕΡΙΤ χωρίς ν’ αλλάξει την ουσία του. Και η ουσία αυτού του νόμου δεν βρίσκεται στις φλυαρίες της επιτροπής Αλιβιζάτου, αλλά στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 16, που πρόσθεσε η κυβέρνηση.

Η διάταξη αυτή λέει ότι το υπουργικό συμβούλιο θα διορίσει το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, το οποίο στη συνέχεια θα διορίσει το ΔΣ και τον πανίσχυρο πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο. Με θητεία ενός έτους, διότι –όπως είπε ο Σταμάτης– «εάν ακολουθούσαμε τις διαδικασίες που προβλέπονται κανονικά, αυτό θα μας έτρωγε πάρα πολύ χρόνο». Αυτά, όμως, τα «μεταβατικά» όργανα θα καθορίσουν τη φυσιογνωμία της ΝΕΡΙΤ. Τον αριθμό των καναλιών, το πρόγραμμά της, τον αριθμό του προσωπικού, τα πρόσωπα και τις σχέσεις εργασίας, τις συμβάσεις με τρίτους, τα πάντα. Τα «μεταβατικά» όργανα διοίκησης, που θα τα διορίσει η σημερινή κυβέρνηση, θα καθορίσουν τη μόνιμη κατάσταση της ΝΕΡΙΤ, την οποία οι επόμενοι θα κληθούν απλά να διαχειριστούν. Κάποια στιγμή του ξέφυγε του Σταμάτη:«Προκύπτει ένα όφελος το οποίο δεν μπορεί με πολύ μεγάλη σαφήνεια να προσδιοριστεί. Εάν προκύψει ότι αυτή η τηλεόραση μπορεί να δουλέψει με το μισό προσωπικό, υπακούοντας το νέο μισθολογικό καθεστώς, το ενιαίο μισθολόγιο, αυτόματα προκύπτει μια μεγάλη περικοπή δαπανών. Αυτό θα μειώσει την επιβάρυνση, στο βαθμό που μπορεί να την μειώσει, του έλληνα πολίτη που πληρώνει την τηλεόραση ανταποδοτικά». Οταν του το επεσήμαναν ευγενικά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, το «μάζεψε» λέγοντας ότι αυτός ένα παράδειγμα έφερε και ότι όλα θα τα αποφασίσουν τα «μεταβατικά» όργανα, όμως όλοι κατάλαβαν τι θα γίνει.

Η συζήτηση στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής κύλησε ήσυχα (με εξαίρεση κάποια ψιλομπάχαλα που προκάλεσε η Κωνσταντοπούλου, χωρίς να την ακολουθήσουν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). Ο Βούτσης, που κατέβαζε τη «γραμμή», έθετε μονίμως «πολιτικό ζήτημα». Υποστήριζε, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για κάθε άρθρο του νομοσχέδιου, όμως μετά το πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν προχωρά σε καμιά συζήτηση, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχέδιου και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ο Νάσος Αθανασίου, όμως, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός και συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, είχε άλλη γνώμη. Αυτός μπήκε στη συζήτηση και έκανε προτάσεις σε δύο συνεδριάσεις. Στην επί της αρχής συζήτηση έψεξε τη δεξιά ότι από τον Λαμπρία, τον Χορν και τον Χατζηδάκι ξέπεσε στους σημερινούς, λέγοντας στο τέλος στους υπουργούς: «Θα μου πείτε ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας Ιάκωβος Καμπανέλης. Υπάρχει σήμερα ένας Ιάκωβος Καμπανέλης, θα σας το έλεγε ο ίδιος ο Ιάκωβος, ψάξτε και βρείτε τον και διορίστε τον»!!! Στη δε συζήτηση επί των άρθρων, αφού επαίνεσε τη θέσπιση του εποπτικού συμβούλιου («ως γενική αρχή είναι μια αντιγραφή από τον αγγλοσαξονικό κόσμο, που έχει λειτουργήσει και έχει κάνει θαύματα»), πρότεινε να προστεθεί ότι οι μετρήσεις ακροαματικότητας και θεαματικότητας δε θα παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Χτίζουν μια τηλεόραση δική τους, με λιγότερο από το μισό προσωπικό

  1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

    Αφού επι σειρά ετών οι πασοκολαίλαπα και η ακροδεξιά υπόγεια σκοταδιστική δράση, ξερίζωσε κάθε ένοια αριστοκρατίας (με την αρχαιοελληνική της σημασία) επιβάλλοντας τον θεσμό της “ευνοιοκρατίας” ψάχνουν τώρα να αξιοποιήσουν φαντάσματα των ελάχιστων που επέζησαν απο αυτή τη Καταστροφή του ψυχικού πλούτου απλών και ευσεινήδητων ανθρώπων, για να τα εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά προς συντήρηση του “παλαιού καθεστώτος” και ο χορός καλά κρατεί για τους εκάστοτε κομματικά ημετέρους….Με αποτέλεσμα να φεύγουν οι καλοί επαγγελματίες και επιστήμονες στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τους τον “κατιμά” για να κάνει τον φωτισμό στον έναν στους εκατό που ει ναι η “εξαίρεση” …κι έτσι να ‘μαστε όλοι ευχαριστημένοι και οι απάνω και οι απο κάτω και οι ενδιάμεσοι!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.