Μούσαις Χάρισι θύε!


γραφει ο αρισταρχος

DSC00180“Ομνύω και πίστιν καθομολογώ… !”

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου με νιάτα και χαμογελαστά πρόσωπα φωτισμένα από την χαρά και το άπλετο φως των προβολέων. Σειρά οι καθηγητές, ο  πρόεδρος, ο πρύτανης όλοι ενδεδυμένοι την ασπρόμαυρη τήβεννο και στις πρώτες σειρές οι προς απονομή πτυχίων απόφοιτοι με συντριπτική πλειοψηφία στο ωραίο φύλλο.

Καλά τα λόγια και ζυγισμένα προσαρμοσμένα στους νέους καιρούς, στα νέα ήθη. Προτροπές για την σωστή μελλοντική επαγγελματική ζωή και ευχές, ευχές… Ξεχωρίζω την φράση “ουμανική διδασκαλία” και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν άκουγα κάποια διδασκαλική προτροπή  για την εξάλειψη των βδελυρών Greeklish. Μια προτροπή για την ορθή χρήση της γλώσσας, είτε Ελληνική, είτε Αγγλική.

Δεν φοβάμαι μη χαρακτηριστώ εθνικόφρων. Βαρέθηκα την υποκουλτούρα και τους εκφραστές της. Σιχάθηκα αυτούς που παρεκτρέψαν αυτή την λέξη από την πραγματική της έννοια. Αδιαφορώ για του καθενός την βλακεία αλλά η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να είναι μια μονάδα με όλο το περιεχόμενο της λέξης Ελλάς.

Και πίσω από όλα αυτά και έξω από αυτήν την αίθουσα, και το ξέρουν πολύ καλά τα παιδιά που αποφοίτησαν με χίλια όνειρα, μαστιγώνει ανηλεώς η πραγματικότητα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά και τα περίφημα βιογραφικά. Αυτά, τα βιογραφικά,  κάθε φορά που θα υποβάλλονται οι υποψήφιοι θα αφαιρούν και ένα προσόν για να καταλήξουν οι περισσότεροι να γίνουν νυχτοφύλακες και σεκιουριτάδες με 480 ευρώ και με… πτυχίο!

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλα. Καλά τα πτυχία καλή και η μόρφωση αλλά θα πρέπει η πολιτεία να ασχοληθεί πρώτα και πάνω από όλα με την ανεργία των νέων που φτάνει στο 60%. Τι ωφελεί να σώσουμε μια Ελλάδα που θα έχει καταστραφεί η νεολαία της.

Να θυσιάζετε στις Μούσες και στις Χάριτες. Να αναλώνεστε για να χτιστεί η ομορφιά, η χαρά, ο χορός και η ποίηση, η μουσική. Να υποκλίνεστε στο καλό και να πολεμάτε το κακό. Να εξυμνείτε την δικαιοσύνη και να ραπίζετε την αδικία. Ονειρευτείτε την ιδανική σας πολιτεία όπως την διδαχτήκατε και την πιστέψατε και αγωνιστείτε για την πραγμάτωσή της. Παλέψτε για όλα τα υπέροχα που ανυψώνουν τον άνθρωπο και τον τοποθετούν εκεί που τον έβαλε ο Θεός με την δημιουργία.

Είθε όλα αυτά τα παιδιά που φτάνουν στο πρώτο στάδιο των ονείρων τους με επιτυχία να συνεχίσουν για το καλό τους και το καλό όλων μας. Και κυρίως της πατρίδας μας και του κόσμου της.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.