Σσσσ!.. Τέλος με τη λίστα Λαγκάρντ. Μείνετε στις παραλίες!


manτου Στέλιου Συρμόγλου

Επιτέλους! Η Βουλή απεφάνθη και μας απάλλαξε από την πολύμηνη “αγωνία” της λίστας Λαγκάρντ. Και απεφάνθη έγκαιρα για να μη διαταράξει τη θερινή μας ραστώνη. Παρέπεμψε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην κρίση της δικαιοσύνης, για τα αδικήματα που διέπραξε σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Ενα ακόμη σκάνδαλο ολκής αντιμετωπίστηκε με την επιβεβλημένη “ευαισθησία” από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ως απόρροια του αδιαπραγμάτευτου πολιτικού του “ήθους”.

Ενα ακόμη “μεγαλείο” της πολιτικής, που υπογραμμίζει την παρουσία της στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Μια “μεγαλοπρεπής” αντίδραση της ανθρώπινης αισθαντικότητας, των εκπροσώπων του λαού, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το εύρος της “ανάγκης” των πολιτών,εν μέσω θέρους, να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα “μπάνια” τους εν υπνώσει και χωρίς τις δραματικές εξάρσεις της πολτικής, συνέβαλαν με την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στη “διατήρηση” της πολιτικής ασχημίας με τη συντελεσμένη αισθητική της μορφή!

Η κοινωνία, άλλωστε, που έχει εθιστεί να καλύπτεται από το ζόφο των πολιτικών σκιάχτρων,των ψεμάτων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, μόνο αναπάντεχα μπορεί να περάσει στην λάμψη του φωτός. Να γίνει δηλαδή η αφύπνιση των πολιτών λόγος και διαμαρτυρία, ελπίδα και όραμα. Να γίνει ιστορία!

Πρός το παρόν, με λίγο το “δέλεαρ” των διακοπών, της ελκυστικής “ξαπλώστρας” στις παραλίες, για όσους τέλος πάντων ανήκουν στους προνομιούχους που εξασφαλίζουν τις όποιες διακοπές, με περισσότερο τη αδράνεια που διακρίνει τις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, το απόλυτο κακό και το απόλυτο καλό στην ελληνική πραγματικότητα συμψηφίζονται. Και στις δύο εκδοχές βρισκόμαστε δέσμιοι μιας ανυπερπήδητης οριακής ανάγκης: Να απορρίψουμε ολοκληρωτικά την πραγματικοτητα ή ολοκληρωτικάνα την αποδεχθούμε.

Τελικά, ολοκληρωτικά αποδεχόμαστε την πολιτική ασχημία. Και την πολιτικη κοροιδία, σ’ όλες τις “συναρπαστικές” εκδηλώσεις της, που συμβάλλει στην παραζάλη της κοινωνίας χωρίς σημείο αναφοράς.

Την πολιτική πρόκληση,την πολιτική κοροιδία και την πρακτική της “συγκάλυψης” του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ, βίωσαν για πολλοστή φορά οι πολίτες με τη χθεσινή πλειοψηφική απόφαση των αβούλευτων της Βουλής. Για μια ακόμη φορά “καταληστεύτηκε” η νοημοσύνη του λαού από το..θεατρινισμό των πολιτικών και από τις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Και, όπως πάντα, επιστρατεύτηκαν σήμερα διάφοροι “γραφικοί” για να…ενισχύσουν την περαιτέρω υποτίμηση της λαικής νόησης και να “ενδυναμώσουν” την ανοχή του λαού, με διάφορες τάσεις, που προβάλλουν ως “εξυγιάνση” του πολιτικού συστήματος και “πάταξη” της διαφθοράς. Τάσεις ευτράπελες και πικάντικες, αλλά επικίνδυνα ανόητες και τραγικά ανυπόφορες.

Στη Βουλή χθές,το παιχνίδι της κομματικής επιβίωσης και της επικάλυψης της πολιτικής δυσοσμίας, μεσούσης της πολύπλευρης κρίσης, παίχθηκε και πάλι ερήμην του λαού. Με την παράλογη ή υπέρλογη ερμηνεία και του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ, επιχειρήθηκε η “αδρανοποίηση” της κρίσης των πολιτών. Χωρίς ντροπή από τους πολιτικούς των ευκαιριακών προσαρμογών και συναλλαγών. Από ποιούς, εξάλλου, ζητούμε ντροπή, που αποτελεί έννοια ταυτόσημη με την ευαισθησία και το ήθος;

Από την κυβέρνηση των δύο πλέον εταίρων; Απ’ αυτό το “αντιανθρώπινο κυβερνητικό πείραμα” με σοσιαλιστικές αποφύσεις, καπιταλιστικές προρρήσεις και νεοφιλελεύθερες προσφύσεις;

Από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος αν και υπέρβαρος, αναταποκρίθηκε με εκπληκτική ευελιξία και άνεση στη…σκυταλοδρομία απόκρυψης της επίμαχης λίστας, δίνοντας το “καλό” παράδειγμα στους εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόντας επόμενους υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς. Κι όχι μόνο “ανταποκρίθηκε”, αλλά και αμοιβόμενος αρκούντως για την αποτελεσατικότητά του, αναρριχήθηκε στο θώκο του αντιπροέδρου της κυβέρνησςη και του υπουργού των Εξωτερικών, έτοιμος να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα…

Από τον πρωθυπουργό; Ας τελειώνουμε με την παρωδία της λίστας Λαγκάρντ. Ακέραια την ευθύνη φέρει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υποτίθεται παρέλαβε τη λίστα από τον “επιλήσμονα” Βενιζέλο. θα μπορούσε ασφαλώς και άμεσα να διασταυρώσει το περιεχόμενό της. Και η δικαιοσύνη να αποδοθεί και το χρήμα να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία. Επέλεξε με τον τρόπο του τη συγκάλυψη της αλήθειας και την εκτρωματική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας ασυλία στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ολα τα άλλα αποτελούν προσχήματα. Και ισχύει το…όσοι ληστές προσέλθετε “ότι ευρεία η πύλη η άγουσα” στην ανεντιμότητα και την αναισχυντία. Οσοι Γραμματείς και Φαρισαίοι σε θέσεις σκοπιμοτήτων προσέλθετε, ότι των πολιτικών αλητών “εστίν η βασιλεία της Ελλάδας”.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.