Νομάρχης Μεσοπολέμου


Νομάρχης Μεσοπολέμου

Ο Στάθης στον eniko

Κι ενώ

χάνονται ζωές, κόβονται μισθοί, προγράφονται σπίτια, πετάγεται απ’ την Τρόικα κι ένα ψιχουλάκι για τον ΦΠΑ στην εστίαση,

μάλιστα ένα ψιχουλάκι υπό προϋποθέσεις,

και σπεύδει αμέσως ο Πρωθυπουργός της χώρας στις οθόνες μας και κάνει διάγγελμα! Για ένα θέμα γ’ εθνικής (που πλέον δεν μπορεί να επηρεάσει τα συντελεσθέντα για αυτή τη σεζόν στον τουρισμό) βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις οθόνες μας κι επιλέγοντας status…νομάρχη του Μεσοπολέμου, απευθύνεται

προς τους Ελληνες σπικάροντας μιαν έκθεση ΣΤ’ Δημοτικού – τέτοια απελπισία!;

Ο κ. Σαμαράς πιάνεται πλέον απ’ τα μαλλιά του! Οσο για μας,

αν δεν γίνουμε επιτέλους κι εμείς καλά παιδιά, θα μας πάρουν το ψιχουλάκι πίσω οι Τροϊκανοί σκύλοι και θα ξαναπάει ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%! Μέρες

δόξας! Και για να μη χάσει το μερτικό του απ’ αυτό το κλέος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Αντιναύαρχος Μπενύτο, βγήκε κι αυτός στα καπάκια του διαγγέλματος Σαμαρά, για να δηλώσει ότι «ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες πετύχαμε κ.τ.λ.», όπως ακριβώς δηλαδή έλεγαν κάποτε

οι πιο φαύλοι θεράποντες του παλαιοκομματισμού δι’ εκείνου του περίφημου «κατόπιν ενεργειών μου»..!

Οπως και να ’χει, παίρνοντας ψίχουλα απ’ την Τρόικα αυτή η κυβέρνηση που της σερβίρει φιλέτα τρώει ταυτοχρόνως και τα ψωμιά της. Ψιχουλάκι – ψιχουλάκι, μέρα την ημέρα. Το μόνον ερώτημα πλέον είναι πόση ακόμα καταστροφή θα προκαλέσει ώσπου να πέσει.

Για παράδειγμαεπτά ημέρες δουλειά, όχι μόνον χωρίς οκτάωρο, αλλά με πολύ περισσότερες ώρες εργασίας καθημερινώς κι ακόμα μικρότερες αμοιβές – το έκτρωμα

αυτό δεν μπόρεσαν να το περάσουν αυτήν τη φορά στο σύνολό του τα ανδρείκελα της Τρόικας. Θα προσπαθήσουν την επόμενη. Διότι αυτήν τη δουλειά

κάνουν τρία χρόνια τώρα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, να μας πηγαίνουν από το ένα κακό σε επόμενο χειρότερο. Πάντα με «διορθωτικές κινήσεις», πάντα μέσα σε ένα αλαλούμ φαστ τρακ πολυνομοσχεδίων και διαταγμάτων, πάντα με

ορισμένους βουλευτές να προβαίνουν σε λεονταρισμούς ως προς τιςδηλώσεις και να καταλήγουν σε ψοφοδεείς ψήφους ως προς το διά ταύτα.

Καθόλου δεν ενδιαφέρει το μπέρδεμα που έπαθε ο κ. Σαμαράς εκφωνώντας το διάγγελμά του – άνθρωπος είναι, μπορεί να μπερδευτεί. Τοπραγματικό μπέρδεμα είναι όλα όσα άρθρωσε καθαρά ο κ. Σαμαράς, όλα όσα πεντακάθαρα είπε. Αυτά είναι που μπερδεύουν τη χώρα σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι δεσμεύσεων, σε έναν Γόρδιο δεσμόβρόχο στον λαιμό της Ελλάδας.

Διότι της Ελλάδας τα τραίνα ξεπουλάει η κυβέρνηση, την Ελλάδα πήδηξε και πηδάει η Ζήμενς, τα παιδιά της Ελλάδας στέλνει μετανάστες ο μονοκομματικός δικομματισμός των Σαμαροβενιζέλων, την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη έρχεται να επιθεωρήσει αύριο ο λήσταρχος (και λοβιτούρας, και χρηματισμένος, και παλιάνθρωπος) Σόιμπλε, της Ελλάδας τον πλούτο σε φυσικούς πόρους πάει πεσκέσι στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου ο κ. Σαμαράς.

Αυτήν την Ελλάδα ξεφτίλισαν διεθνώς για τεμπέλα και διεφθαρμένη τα υποχείρια των Γερμανών και τα υποπόδια των Αμερικάνων, που ομιλούν την ελληνική μόνον για να ψεύδονται, να δημαγωγούν, να κλαίγονται μπροστά στους προστάτες τους και να απειλούν ή να εκβιάζουν τον λαό.

Ας αφήσει λοιπόν τις μαχαλομαγκιστί διατυπώσεις για τους… μιαρούς «άλλους» ο κ. Πρωθυπουργός και τα ντεκλαρασιόν διαγγέλματα για τον ΦΠΑ της φακής – ας τα αφήσει

κι ας κοιτάξει να… πέσει γρήγορα, όσο γρήγορα τρέχουν τα γεγονότα – διότι εδώ συμβαίνει και το άλλο «τρελό»: τα μέτρα παράγουν πλέον γεγονότα κι όχι τα γεγονότα μέτρα.

Κάθε μέρα που περνάει η χώρα χαντακώνεται. Κάθε πολυνομοσχέδιο, κάθε προεδρικό διάταγμα είναι ένα ρέκβιεμ για όσα πραγματεύεται κι ένα πρελούδιο για επόμενα ανάλογα πολυνομοσχέδια και διατάγματα…

…………………………………………………………………………….

Σήμερα, ημέρα που καταφθάνει στην Ελλάδα ο χερ Σόιμπλε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας δέχεται τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Μανώλη Γλέζο. Ο συμβολισμός παραπάνω από εύγλωττος! Αντιστρόφως ανάλογος με τη σιωπή του κ. Σαμαρά μπροστά στον κ. Σόιμπλε ως προς την καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, με βάση τις αποφάσεις της Διασυμμαχικής του 1946 -των μόνων που δεν έχει καταβάλει ακόμα η Γερμανία- καθώς και

ως προς την αποπληρωμή του Αναγκαστικού (Κατοχικού) Δανείου – του μόνου επίσης που δεν έχει εξοφλήσει ακόμα η Γερμανία. Για να περιοριστούμε σε αυτά.

Ο κ. Σαμαράς σήμερα θα λάβει απ’ τον κ. Σόιμπλε εντολές. Εντολές θα λάβει και απ’ τον κ. Ομπάμα στις 8 Αυγούστου. Το ένα γεγονός θα εμφανισθεί ως επικρότηση και το άλλο ως στήριξη.

Αν για μια μόνον φορά ο κ. Σαμαράς δεν μιλούσε με δεκάρικους ή με «διαγγέλματα», δεν θα μιλούσε, θα έκλαιγε…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Νομάρχης Μεσοπολέμου

 1. Ὁ/ἡ ΚΡΗΣ γράφει:

  Τα λόγια είναι περιττά.
  Το έργο γνωστό – χιλιοπαιγμένο – κουραστικό και βρώμικο. Τα ανθρωπάρια εκτελούν. Οι επιστάτες δίνουν εντολές. Τα αφεντικά, τρίβουν τα χέρια τους. Η Ελλάδα κάθε μέρα πεθαίνει. Κομμάτι – κομμάτι. Ο ένας μετά τον άλλον.
  Το χρέος ένα: Να διαλέξουμε όχθη. Να σηκωθούμε όρθιοι. Να τους πιάσουμε από το λαιμό. Και να τους παραδόσουμε στο πυρ το εξώτερο και σε μια νέο – πραγματική Δικαιοσύνη.
  Αν όχι. Λαός δειλών, Λαός εθελόδουλων. Αυτό θα είμαστε. Έτσι θα καταγραφούμε στην Ιστορία.
  Στάθη. Όχι άλλα λόγια.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΓΡΗΓΟΡΗΣ γράφει:

   Σύμφωνα με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας που θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες 75 ημέρες για 12.500 υπαλλήλους το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται στα ΜΜΕ. Έχοντας υπόψη το, τι γίνεται σε ΑΕΙ που είναι στην Αθήνα και είναι χρόνια στο απυρόβλητο, σας απαντώ:
   1) Θα ελέγξουν τα πλαστά πτυχία, μόνον όσων βγάλουν σε διαθεσιμότητα!!! Να ελέγξουν όλα τα δικαιολογητικά και όλων των υπαλλήλων, όχι μόνον αυτών που επιλεκτικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
   Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν, χωρίς διαγωνισμό, ως αορίστου χρόνου συγγενείς (καθηγητών, υπαλλήλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων). Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού-προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Τα πιο πάνω στοιχεία να μην τα ζητούν από αυτούς, που με πλήρη γνώση έκαναν εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές (όχι από αυτούς που συγκαλύπτουν και βγάζουν την βρώμικη δουλειά στο Δημόσιο). Αν γίνουν αυτά, θα βρουν παράνομα προσληφθέντες, αορίστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια, πολλαπλάσιους από αυτούς που ζητά η τρόικα.

   2) Θα ελέγξουν ηθικές αμοιβές, βραβεία κ.λπ. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Επομένως τα βραβεία κ.λπ. είναι κατασκευάσματα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής.

   3) Τους υπαλλήλους θα κρίνουν Ειδικά Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και προϊστάμενοι του φορέα του οποίου οι υπάλληλοι αξιολογούνται!!!!!!!! Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα πόσο αστείο, και υποκριτικό ακούγεται!! Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Φυσικό είναι να χαρακτηρίζουν τα μέλη της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, τις κλίκες, τους συγγενείς τους, δήθεν ικανούς και τους έξω από αυτά δήθεν ακατάλληλους. Οι υπόλογοι, υπεύθυνοι-μεγαλοεπίορκοι, για αυτές τις άθλιες προσλήψεις, αορίστου χρόνου, τα τελευταία 13 χρόνια, θα με κρίνουν, αντί να απολυθούν αυτοί μαζί με τους παράνομα που προσέλαβαν και να διωχθούν για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος και παράνομο πλουτισμό.
   Συμπέρασμα:
   Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι, που διορίστηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό, οι οποίοι χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
   Γ. Γ.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.