Ο ΦΠΑ και το… παλαμάρι του «εθνικού βαρκάρη»


Μαρία Μητσοπούλου

Τους δίνει τη χώρα κι αυτοί του δίνουν τον ΦΠΑ στην εστίαση! Τόσα απέδωσε η διαπραγμάτευση του Σαμαρά με τους δανειστές:  χαμηλότερο ΦΠΑ, πιλοτικά για μερικούς μήνες, στην αποικία που έρχεται να επιθεωρήσει ο πολύς Σόιμπλε.

Ποιος να το λέγε ότι στη χώρα που ακούστηκε το «λεφτά υπάρχουν» θα αναγκαζόταν ένας πρωθυπουργός – αξίωμα για το οποίο ο συγκεκριμένος χρόνια περίμενε υπομονετικά στο πολιτικό περιθώριο – να πραγματοποιήσει ολόκληρο διάγγελμα ώστε  να «πουλήσει» ως μέγα κατόρθωμα στους υπηκόους του τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Απόδειξη κι αυτό ότι γίναμε «γκαρσόνια».

Ο εξευτελισμός του επίδοξου «εθνικού ηγέτη» πάει σύννεφο (και είναι πολύ μεγαλύτερος από την ιστορία με το σαρδάμ). Και σαν να μην έφτανε που έπρεπε να κάνει διάγγελμα για αυτό το λόγο, λίγο πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και καταφτάσει ο Σόιμπλε, αναγκάστηκε να δίνει από διαγγέλματος οδηγίες στους καταστηματάρχες μέχρι «κεραίας»: «τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις»!

Προφανώς, ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι το μέτρο (που κόπιασε να μας πείσει ότι κόπιασε να το περάσει) δεν θα αποδώσει σε μια χώρα στραγγισμένη από ρευστό, κι εκ προοιμίου ρίχνει το φταίξιμο στην πλημμελή εφαρμογή του:

«Προσέξτε: Μου αρέσει πάντα να σας λέω την αλήθεια καταπρόσωπο: Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%».

Ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να διδάξει και φορολογική συνείδηση εν μέσω καταστροφής: χιλιάδες άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο με μια υπογραφή υπουργού, επιχειρήσεις κλείνουν, δημόσια περιουσία και υποδομές ξεπουλιούνται, οι ιθύνοντες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιβραβεύονται με ποινική ασυλία, και ο καταστηματάρχης οφείλει να είναι τυπικός και να κόβει αποδείξεις γιατί θα πέσουν έξω τα έσοδα της χώρας και μετά άντε να καλύπτεις το νέο χρηματοδοτικό κενό…

Από το διάγγελμα δεν έλειψαν ούτε η μόνιμη πρωθυπουργική κλάψα, ούτε η διαστρέβλωση της πραγματικότητας: Είμαστε μόλις ένα χρόνο στην κυβέρνηση, όλοι γνωρίζουν ότι «η μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα’ είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα (ναι, παραδέχτηκε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή είμαστε χρεοκοπημένοι και όχι για να μην χρεοκοπήσουμε). Κι όλες αυτές τις δυσκολίες ο πρωθυπουργός τις αντιμετωπίζει ο έρμος σε συνθήκες «πλήρους Δημοκρατίας (σ.σ. προφανώς υπάρχει και η ημιΔημοκρατία ή Δημοκρατία με ολίγη) μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα».

Δεν ανησυχούμε γιατί όμως μας πληροφόρησε ο «εθνικός ηγέτης», πλέον και «εθνικός βαρκάρης»: «κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε».

Τι άλλο θ’ακούσουμε..

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Ο ΦΠΑ και το… παλαμάρι του «εθνικού βαρκάρη»

 1. Ὁ/ἡ HeadWaiter γράφει:

  Πρέπει να ΄σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΓΡΗΓΟΡΗΣ γράφει:

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας που θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες 75 ημέρες για 12.500 υπαλλήλους το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται στα ΜΜΕ. Έχοντας υπόψη το, τι γίνεται σε ΑΕΙ που είναι στην Αθήνα και είναι χρόνια στο απυρόβλητο, σας απαντώ:
  1) Θα ελέγξουν τα πλαστά πτυχία, μόνον όσων βγάλουν σε διαθεσιμότητα!!! Να ελέγξουν όλα τα δικαιολογητικά και όλων των υπαλλήλων, όχι μόνον αυτών που επιλεκτικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
  Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν, χωρίς διαγωνισμό, ως αορίστου χρόνου συγγενείς (καθηγητών, υπαλλήλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων). Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού-προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Τα πιο πάνω στοιχεία να μην τα ζητούν από αυτούς, που με πλήρη γνώση έκαναν εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές (όχι από αυτούς που συγκαλύπτουν και βγάζουν την βρώμικη δουλειά στο Δημόσιο). Αν γίνουν αυτά, θα βρουν παράνομα προσληφθέντες, αορίστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια, πολλαπλάσιους από αυτούς που ζητά η τρόικα.

  2) Θα ελέγξουν ηθικές αμοιβές, βραβεία κ.λπ. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Επομένως τα βραβεία κ.λπ. είναι κατασκευάσματα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής.

  3) Τους υπαλλήλους θα κρίνουν Ειδικά Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και προϊστάμενοι του φορέα του οποίου οι υπάλληλοι αξιολογούνται!!!!!!!! Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα πόσο αστείο, και υποκριτικό ακούγεται!! Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Φυσικό είναι να χαρακτηρίζουν τα μέλη της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, τις κλίκες, τους συγγενείς τους, δήθεν ικανούς και τους έξω από αυτά δήθεν ακατάλληλους. Οι υπόλογοι, υπεύθυνοι-μεγαλοεπίορκοι, για αυτές τις άθλιες προσλήψεις, αορίστου χρόνου, τα τελευταία 13 χρόνια, θα με κρίνουν, αντί να απολυθούν αυτοί μαζί με τους παράνομα που προσέλαβαν και να διωχθούν για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος και παράνομο πλουτισμό.
  Συμπέρασμα:
  Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι, που διορίστηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό, οι οποίοι χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Γ. Γ.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.