Τρέμει η Τουρκία αυτόνομη κουρδική οντότητα στη Συρία


PYD-300x190Τους χειρότερους εφιάλτες της βλέπει η Τουρκία να υλοποιούνται σταδιακά, αντιλαμβανόμενη ότι δεν τα υπολόγισε και πολύ σωστά όταν έκανε τα πάντα για να ανοίξει το μέτωπο στη Συρία, το οποίο αναδεικνύεται σε μια χαίνουσα πληγή, η οποία απειλεί πλέον την τουρκική ασφάλεια.

Οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας (PYD) που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το PKK στην Τουρκία, κατάφεραν να εκδιώξουν τους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Νούσρακαι κατέλαβαν την πόλη Ρας Αλ Αΐν, στα σύνορα με την Τουρκία. Οι συγκρούσεις πλέον έχουν σταματήσει. Το πρόβλημα για τους Τούρκους είναι ότι ο απόλυτος έλεγχος των κουρδικών περιοχών από τους Κούρδους μαχητές, στέλνει τα «λάθος μηνύματα»στο PKK με το οποίο υποτίθεται ότι οι Τούρκοι έχουν σε εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία.

Μια αυτόνομη, ή μάλλον για την ακρίβεια με το στάτους του εν αναμονή κράτους όπως στο Βόρειο Ιράκ κουρδικής οντότητας, μπορεί να «αποθαρρύνει» το PKK από την ειρηνική λύση που υποτίθεται ότι αναζητείται και να επιλέξει τη συνέχιση του αντάρτικου, ευελπιστώντας να δημιουργηθεί μια τρίτη οντότητα κουρδική, εντός Τουρκίας, οπότε να έχουν μπει τα θεμέλια για την ίδρυση κουρδικού κράτους όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου… Τόσο πολύ την τρόμαζε την Άγκυρα αυτό που πλέον καλείται να αντιμετωπίσει, που παρείχε λογιστική υποστήριξη στους ισλαμιστές αντάρτες, ενώ Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να είναι αιχμάλωτοι των Κούρδων…

Η τουρκική νευρικότητα αποκαλύπτεται και από το ότι αναφέρεται στους Κούρδους της Συρίας ως «αποσχιστές – τρομοκράτες». Από πότε η Τουρκία… απέκτησε ευαισθησία για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας; Ας τα σκεφτόντουσαν καλύτερα προτού πέσουν θύματα των μεγαλοϊδεατικών σχεδιασμών του Νταβούτογλου, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται ήταν απόπειρα φυγής προς τα εμπρός σε μια προσπάθεια να κρυφτούν οι τρομακτικές αδυναμίες της Τουρκίας.

defence-point.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.