Η Ολυμπιακή διακόπτει τις πτήσεις σε όλα τα Δωδεκάνησα!


ολυμπιακη

Η «άγονη γραμμή» οδηγείται σε πλήρη απομόνωση και το χειμώνα θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα αφού τα νησιά δεν εξυπηρετούνται ούτε από τα πλοία.

Φαίνεται ότι η Ολυμπιακή ξεκόβει εντελώς από τα Δωδεκάνησα, αφού μετά την διακοπή των πτήσεων από και προς Ρόδο από τις 30 Σεπτεμβρίου που ήδη ανακοινώθηκε, έχει αποφασίσει να σταματήσει τις πτήσεις και προς όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου από Αθήνα, δηλαδή προς Κω, Αστυπάλαια, Κάρπαθο Λέρο και Κάλυμνο.

Είναι προφανές ότι η Ολυμπιακή οδηγείται σε συρρίκνωση στα πλαίσια της προετοιμαζόμενης συγχώνευσής της με την Aegean και στο πλαίσιο αυτό το τίμημα για τη Δωδεκάνησο θα είναι πολύ βαρύ, αφού όλα τα νησιά μας που διαθέτουν αεροδρόμια και συνδέονται απευθείας με την Αθήνα, οδηγούνται σε πλήρη απομόνωση.

Το πρόβλημα αυτό θα έχει τεράστιες διαστάσεις και επιπτώσεις στα νησιά και ειδικά κατά την περίοδο του χειμώνα που λόγω καιρικών συνθηκών και άλλων λόγων η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτησή τους γίνεται με πολλά εμπόδια, ενώ συμβαίνει συχνά να μην μπορούν τα πλοία να προσεγγίσουν στα λιμάνια επί πολλές μέρες.

Οπως αναφέρει το Εθνος συνολικά η Ολυμπιακή εξακολουθεί να έχει 37 προορισμούς, εκ των οποίων οι 5 στο εξωτερικό (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη) και οι 32 στο εσωτερικό. Οι τελευταίοι μάλιστα από το φθινόπωρο θα μειωθούν στους 29 και θα αφορούν κυρίως άγονες γραμμές.

Παράλληλα η εταιρεία έχει μειώσει και στο μισό τον στόλο της, καθώς ενώ τον Οκτώβριο του 2009 επιχειρούσε με 32 αεροσκάφη, σήμερα ο στόλος διαθέτει μόνο 16, ενώ τον περασμένο Μάιο έκλεισε και την τεχνική βάση (Olympic Engineering).

Η Ολυμπιακή του 2009 και του σήμερα σε αριθμούς:

2013 2009

Προορισμοί εσωτερικού 29       33

Προορισμοί εξωτερικού 5         17

Εργαζόμενοι               750   4.000

Στόλος                       16       32

πηγη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.