Δραγασάκης: Ηρθατε για να προκαλέσετε – Ενταση με την Χ.Α (βίντεο)


Σχόλιο seekandfound: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε τον γηραίο Κ.Καραμανλή “Ψευτοεθνάρχη” και του απέδωσε Εθνική Προδοσία στο θέμα της κατάληψης της Κύπρου από τους Τούρκους. Με άλλα λόγια  οι νεοδημοκράτες ψήφισαν προδότη για πρωθυπουργό όταν  ψήφισαν τον γηραιό Κ.Καραμανλή με 54% το 1974 και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις που τον ανέδειξαν πρωθυπουργό.

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τη φράση “η Κύπρος κείται μακράν”, που ακούστηκε από τα έδρανα μας, την είπε το 1974 ο “ψευτο-εθνάρχης Καραμανλής”, ο οποίος παρέλαβε μια χώρα όπου μόνο το 3% της Βορείου Κύπρου είχε καταληφθεί από ξένες δυνάμεις και εν συνεχεία με την έλευση του εδώ, καταληφθεί και το υπόλοιπο 40% και αυτό συνιστά εθνική προδοσία. Εμείς απαιτούμε, τώρα, να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου. Εχουμε επισήμως αιτηθεί να λάβουμε συγκεκριμένες καταθέσεις και το αρνείται το προεδρείο, αυτό δείχνει ενοχή».

«Ήρθατε για να προκαλέσετε. Ήρθατε, σήμερα εδώ, στη διάρκεια ενός νομοσχεδίου, σε άσχετο θέμα, να ανακαλύψετε πως υπάρχει ένα ερώτημα ποιος πρόδωσε την Κύπρο. Δεν θα υποκύψω, ούτε θα παρασυρθώ στις προκλήσεις. Το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να υπηρετήσει τα δικά σας σχέδια» ήταν τον σχόλιο του Γιάννη Δραγασάκη.

Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία ανέφερε ότι: «”Η Κύπρος κείται μακράν” είναι ειρωνική φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οποίος αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ όταν έγινε η εισβολή».

real

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δραγασάκης: Ηρθατε για να προκαλέσετε – Ενταση με την Χ.Α (βίντεο)

 1. Ὁ/ἡ kynovoylio γράφει:

  Μεταξύ μας, για τους μεγάλους, που σήμερα δεν υπάρχουν και ζωντανοί, πλην του Μητσοτάκη, αλλά για τους μεγαλύτερους που δεν είναι πολύ μακρυά απο την ιστορία.
  Μην ξεχνάμε πως αυτό (;) εξορίσθηκε ως Τριανταφυλλίδη ο Εθνάρχης της Δεξιάς και πως μετά το επαναθρόνισαν οι Αμερικανοί στο Πρωθυπουργικό αξίωμα.
  Όσο για την Κύπρο υπάρχουν στοιχεία που επιμελώς βρίσκονται στο σκοτάδι. Στοιχεία μυστικής διπλωματίας που ενοχοποιούν πολλούς απο τους ηγέτες σχεδόν όλων των Πολιτικών Κομμάτων.
  Επειδή και οι δικές μου πληροφορίες δεν μπορούν να διασταυρωθούν, δεν θα τις επικαλεσθώ.
  Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην επιβεβαιώσω την Χρυσή Αυγή, γιατί αυτό το ναζιστικό έκτρωμα βαδίζει στα χνάρια εμβόλισης της Γερμανικής Κοινωνίας απο τον Χίτλερ. Το ίδιο κάνει και με την Ελληνική κοινωνία, της οποίας η κρίση και η αμορφωσιά είναι παροιμιώδης.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.