Στη λογική του ώριμου φρούτου με την ανοχή ενός σάπιου λαού


rotten-apple

του Στρατή Μαζίδη

Απλή διαχείριση του χάους και αναμονή μέχρι τις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή της χώρας στα χρόνια της μεταπολίτευσης μαζί με μια ρουσφετολογική πολιτική που κυριάρχησε τις πρώτες περιόδους με το μανδύα της αποκατάστασης των αδικιών του παρελθόντος.

Όταν πια η παροχολογία ή η παροχοϋπόσχεση δεν μπορούσε να εξακολουθεί χωρίς όρια, τότε εφευρέθηκε ο όρος του καταλληλότερου για τους κυβερνώντες και η τακτική του ώριμου φρούτου για τους φιλόδοξους αντιπολιτευόμενους.

Ο Κώστας Καραμανλής μετά την περίεργη εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου του 2000 κατέβασε τους τόνους. Γιατί να κουράζεται να κουνά το δένδρο όταν το ώριμο φρούτο θα πέσει από μόνο του κάποια στιγμή; Άλλωστε ο συγκεκριμένος αντιμετώπιζε κι ένα θέμα με την ιδιαίτερη κόπωση.

Και το 2004 δικαιώθηκε όταν εκλέχθηκε πανηγυρικά ως σωτήρας του έθνους με ευρεία λαϊκή εντολή να τα αλλάξει όλα. Με το τίποτε που σχεδόν έκανε, επανεξελέγη πάλι θριαμβευτικά το 2007 μολονότι καιγόταν όλη η χώρα απλά δε τον ευνόησε ο εκλογικός νόμος.

Ταυτόχρονα ο Γιώργος Παπανδρέου από το 2004 έως το 2009 δεν έκανε κυριολεκτικά τίποτε. Άραξε κι αυτός αναμένοντας την πολιτική κόπωση του αντιπάλου του. Βέβαια το 2007 παραλίγο να του στοιχίσει όταν έχασε με μεγάλη διαφορά παρά τη δυσμενή για την κυβέρνηση συγκυρία. Όταν πια είδε ότι ο Καραμανλής ταλανιζόταν από σκάνδαλα και εσωτερικά προβλήματα ανέβασε τους τόνους μοιράζοντας ανύπαρκτα χρήματα.

Ομοίως κι ο Αντώνης Σαμαράς. Περίμενε κι αυτός στωικά μολονότι ακολούθησε μια πιο κουραστική πορεία. Εδώ τόσο πολύ δικαιώθηκε η τακτική του ώριμου φρούτου που παρά το γεγονός πως ο κος Σαμαράς δεν εξέφραζε επί της ουσίας τίποτε διαφορετικό από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε εντούτοις με τα χίλια μύρια κύματα να εκλεγεί.

Τώρα ο επόμενος που περιμένει να πέσει το φρούτο είναι ο κος Τσίπρας. Μάλιστα πήγε σε συνέδριο με βασικά θέματα τη διατήρηση των συνιστωσών και τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Κανονικός τυφλοσούρτης λοιπόν το ώριμο φρούτο για όποιον θέλει να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Φυσικά αυτή η μεθοδολογία δε θα είχε καμία απολύτως επιτυχία αν δεν υπήρχε ένας σάπιος λαός να αρέσκεται σε χάιδεμα αυτιών και να ψηφίζει όσους κατάμουτρα τον κοροϊδεύουν.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Στη λογική του ώριμου φρούτου με την ανοχή ενός σάπιου λαού

  1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

    Εδω, σε αυτή τη χώρα που ζούμε, καταφέραμε ο τυφλός (ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικός που δεν ξέρει ούτε την τύφλα του) να βασιλεύει στους μονόφθαλμους… (λόγω του εθνικού σπορ να βγάζουμε σαν εργαζόμενος λαός, τα μάτια μας μεταξύ μας)

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.