Τραγέλαφος με τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση


εστιασηΟ μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 1η Αυγούστου και η εγκύκλιος διευκρινίζει σε ποια προϊόντα και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόζεται. Ωστόσο, περισσότερο σύγχυση προκαλεί η «διευκρινιστική» εγκύκλιος στους καταστηματάρχες παρά σωστή ενημέρωση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. «Διάβασα πέντε φορές χθες την νομοθεσία για την εστίαση για να καταλάβω τι γίνεται», δήλωσε ο ίδιος.

«Οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με δεκάδες διευκρινιστικές εγκύκλιους ενός νόμου, ενώ είναι συχνό το φαινόμενο, μια διευκρινιστική εγκύκλιος να έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου», πρόσθεσε ο Καββαθάς και διερωτήθηκε μάλιστα: «Αν πάρεις μια τυρόπιτα, για να φύγεις πληρώνεις ΦΠΑ 13%. Αν όμως κάτσεις λίγο να περιμένεις έναν φίλο σου για να φύγετε μαζί, θα πληρώσεις 23%;».

Από την άλλη πλευρά, o γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει με μήνυμά του στο twitter ότι «ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως που καταναλώνεται» και ο συντελεστής διαφέρει μόνο στα αναψυκτικά ανάλογα με το αν η κατανάλωση γίνεται στο εστιατόριο ή όχι.

pygmi.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.