«Πάσσαλος πασσάλω…»


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΗΝ περίπτωση του Λιτοχώρου, οι ελεγκτές έπραξαν (επιτέλους!) το σωστό. Πήγαν ως πελάτες!

ΟΤΑΝ ( και αν) θέλουν μπορούν. Όταν το ράθυμο Κράτος συνέρχεται απ’ τον λήθαργο με τη βουκέντρα της κρίσης.

ΚΙ είναι το ίδιο που νομοθετούσε χαϊδεύοντας τη διαφθορά πριν (ξεκινώντας από ψηλά) ξαπλωθεί και μας πνίξει. Ευκαιρίες για κάποιους υπουργούς να κάνουν τη μπάζα τους (την ώρα που ξέφρενοι οπαδοί χειροκροτούσαν αλαλάζοντας για το Κόμμα και την «ιδεολογία»), ευκαιρίες για αφανείς μεσάζοντες της εξουσίας που καθάριζαν για πάρτη τους και για το μερδικό καθένα του κυκλώματος…

ΤΑ’ παμε, τα ξέρουμε και, σκαλίζοντας, όλο κι η μπόχα δυναμώνει. Αναδρομικά, και βγάλε άκρη. Και, βέβαια, έχει δίκαιο η Χ.Α. που ζητά φορολογικούς ελέγχους υπουργών, βουλευτών και υψηλόβαθμων της δημόσιας διοίκησης απ’ το ’74, ωστόσο…φέξε μου κλπ. Ένα μαγαζί της φοροκλοπής σφραγίζει και το ξεσφραγίζουν, οπότε τι να ελπίζεις και να προσδοκάς…

ΕΝΑ κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πλησιάζει εστιάζοντας τη φοροδιαφυγή στην…εστίαση και κι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων του. Απ’ τον «επιχειρηματία» και τους μπιστικούς του, ενίοτε κι από μέρος ηλιθίων πελατών. Οι τελευταίοι «κρατούν» ακόμα, θυμίζοντας τους καψούρηδες «θαλασσοδανειολήπτες» του παρελθόντος.

ΚΑΙ, βέβαια, το «σύστημα» διέθετε και το τμήμα «προστασίας» των φοροκλεφτών. Για να συντηρηθεί το «μαγαζί» και οι…προστάτες του. Με ρίζες βαθιές, που έφταναν σε «λειτουργούς» της Πολιτείας-ντόπιας μικρομαφίας με τα όλα της. Σήμερα αποκαλύπτονται τα περίεργα των σχετικών νόμων, σήμερα γελάμε. «Μη μου άπτου το ταμείο» κατ’ Αύγουστο-όλοι θα…πάρετε. Μέχρι τον τελευταίο του οργανωμένου εγκλήματος κάτω απ’ τη μύτη του φορολογουμένου και με τη μερίδα του λέοντος στον αρχι(μικρο)μαφιόζο.

ΛΕΣ να ήρθε η ώρα που η Πολιτεία θέλει (κι όταν θέλει μπορεί); Να το πιστέψουμε, σε χώρα όπου (ακόμα) μουντζουρώνουν πινακίδες της Τροχαίας και κλέβουν καλώδια, προτομές και μετασχηματιστές; Εδώ, όπου (κάποιοι) εφοριακοί «ξεχνούν» να κάνουν δήλωση και (κάποιος) του ΣΔΟΕ συλλαμβάνεται για λάδωμα;(!).

ΕΙΔΑΜΕ τους ελεγκτές με τη στολή τους και χωρίς προστασία. Έγινε το «κακό» κι εδώ δεν παίζεις με τραμπούκους κι ούτε ξεριζώνεις σε μια νύχτα τη νοοτροπία δεκαετιών. Περνάει την κρίση της και η Πολιτεία, κάνει τα πειράματά της, βελτιώνει τις μεθόδους και…να το σωστό κι ας φαίνεται αντιδημοκρατικό και ολίγον…φασιστικό. Ελεγκτές ως πελάτες και αστυνομικοί με πολιτικά(!).

ΕΙΝΑΙ το σωστό και «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται». Τουτέστιν, τους αφανέρωτους της φοροκλοπής με αφανέρωτους ελεγκτές τους ξετρυπώνεις.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.