Φ.ά.Π.Α στην εστίαση


του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Αχάριστος λαός φίλε μου.Δεν εκτίμησε καθόλου τον αγώνα της καλής μας κυβέρνησης που ταπείνωσε την τρόικα και την ανάγκασε να μας ξαναδώσει νέα Φ.ά.Π.Α στην εστίαση.Τώρα, είτε γιατί πάλι δεν εστίασαν σωστά είτε γιατί δεν υπολόγισαν το εστιακό βάθος,ίδια κατά σύμπτωση είναι τα θύματα της αστοχίας τους. Πολίτες και καταναλωτές με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα που πλήττονται κυρίως από τους έμμεσους φόρους. Από το 13% στο 23% πριν ένα χρόνο, κάποιοι απορρόφησαν το 10%,κρατώντας σταθερές τις τιμές,άλλοι λογικά πρόσθεσαν το 10%, ενώ λίγοι,θέλω να πιστέυω,πονηροί και πλεονέχτες άδραξαν την ευκαιρία να κάνουν αυξήσεις από 20% – 30%.
Στο δια ταύτα τώρα. Στην πλειοψηφία τους οι μαγαζάτορες κράτησαν όχι μόνο το 10%, αλλά και τινές τούτων το καιροσκοπικό 20% – 30%.Είναι κρίμα ,όταν οι οι πολίτες στενάζουν,και μεταξύ αυτών πολλοί επαγγελματίες συνάδελφοί τους,κάποιοι, λίγοι ίσως, να επιδεικνύουν εις βάρος τους τον άκρατο ατομικισμό τους. Αυτό που έχουμε ανάγκη, σε συνθήκες βαρβαρότητας, είναι ο σεβασμός και η αλληλεγγύη ανάμεσα στις βάναυσα πληττόμενες κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές ομάδες.
Αλλά τι τα θες! Όταν χορεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.Ας μας πουν με συγκεκριμένα νούμερα αυτά τα απίθανα σαίνια της οικονομίας, ντόπια και ξένα,τι κέρδισε η χώρα και ο λαός έως τώρα από την αύξηση του Φ.(άτε) Π.(πιέτε)Α(αρχόντοι), με κριτήρια κοινωνικής ωφελιμότητας κα όχι των ολίγων Όσα και με το πετρέλαιο.Έσοδα μειωμένα κατά 300εκ.ευρώ,παγωνιά, ρύπανση,”θάνατο”.
Ζητάμε πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να τους απαλλάξουμε από το αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα ή ότι είναι,το λιγότερο, ανίκανοι.
Απλά ερωτήματα ενός κοινού νου, του μέσου πολίτη δηλαδή, που ζητάει τεκμήρια και αποδείξεις, αφού μια ζωή αυτός πληρώνει το λογαριασμό.

thiva-post

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.