Μέσω ΜΚΟ η Τουρκία χρηματοδοτεί την πρόσληψη Αλβανών σφαγέων στη Συρία


To Ιράν κατηγορεί ΜΚΟ που συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση και έχει μέχρι τώρα προσλάβει 769 Αλβανούς στρατιώτες που πολεμούν στην Συρία. Το Ιρανικό πρακτορείο “Farsnews” αναφέρει ότι η ανθρωπιστική τούρκικη μη κυβερνητική οργάνωση, με την επωνυμία ΙΗΗ, έχει προσλάβει μέχρι τώρα εκατοντάδες Αλβανούς στον πόλεμο εναντίων του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία και ότι έχει σαν κάλυψη την παραπλανητική της επωνυμία της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η οργάνωση IHH, λειτουργεί σε πλήρη συντονισμό με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τις εξτρεμιστικές ομάδες.

Οι 769 Αλβανοί, έχουν ενταχθεί στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό εναντίων Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία. Οι Αλβανοί, πριν πάνε στο πεδίο της μάχης, πηγαίνουν απ’ τα Τίρανα στην Τουρκία όπου εκπαιδεύονται στη στρατιωτική βάση Reyhani από Αμερικανούς αξιωματικούς εν αποστρατεία.

Η τελευταία ομάδα από 90 Αλβανούς κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο της τούρκικης εταιρίας Turkish Air, με αρ. πτήσης 1078, στις 30 Ιουνίου 2013, αναφέρει το πρακτορείο.

Το πρακτορείο συνεχίζει λέγοντας ότι οι Αλβανοί μουσουλμάνοι, έχουν ενταχθεί στις ομάδες τις Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία. Συνολικά 450 Αλβανοί εγκατέλειψαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και προσχώρησαν στην al-Nusrat Front, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Τo πρακτορείο ”Farsnews” αναφέρει πηγές από Αλβανούς που εγκατέλειψαν την Συρία και επέστρεψαν στην Αλβανία μετά τα πρώτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τρομοκρατικές ομάδες εναντίον αμάχων στη Συρία. Λέει ότι ο Αλβανός δεν μπορούσε να συναντήσει την οικογένειά του στα Τίρανα από το φόβο των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και των μισθοφόρων τους στην Αλβανία και την συνάντησε μόνο όταν η οικογένειά μετακόμισε από εκεί.

Οι Σοβαρές καταγγελίες έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά από αυτές του γαλλικό πρακτορείου AFP που ανέφερε ότι Αλβανοί μαχητές σκοτώθηκαν στη Συρία, οι οποίοι είχαν πει στις οικογένειες τους ότι φεύγουν να εργαστούν στην Τουρκία και από εκεί τους ετοιμάζουν στον πόλεμο στη Συρία.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.