902 μπουρμπουλήθρες…


dt.main.ce.Stream

Άπατο θα πάει το κουφάρι αυτού του μορφώματος που έχει καταντήσει το ΚΚΕ. Και θα πάει από μόνο του χωρίς κανένας άλλος να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι.

Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η υπόθεση του 902. Το “κόμμα” δηλαδή μια κλίκα ανθρώπων που το νέμεται, δεν εμπιστεύεται ούτε στο ελάχιστο τα μέλη και τους φίλους του. Αντί να τους δώσει από μια μετοχή των 10 ευρώ και να γίνει έτσι μια κοινωνική επιχείρηση, αντί να τους ανοίξει τα μικρόφωνα και τις κάμερες να μιλήσουν με τη δική τους φωνή και τα δικά τους πρόσωπα, προτίμησε να πουληθεί κανονικά σε ιδιώτη. Αφού δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν έναν περιφερειακό και μικρής εμβέλειας σταθμό, πώς είναι δυνατόν να τους εμπιστευθεί κανείς τίποτα μεγαλύτερο, πόσο μάλλον το να αλλάξουν τον κόσμο!

902 μπουρμπουλήθρες βγάζει στον αφρό το κουφάρι του ΚΚΕ καθώς βουλιάζει και καλά θα κάνουν όσοι κομμουνιστές να κοιτάξουν να διασώσουν ότι ιστορικό, αληθινό και υγιές υπάρχει εκεί πέρα μέσα. Να περάσει το κόμμα στη βάση του, αν αυτή μπορεί να απεγκλωβιστεί από την πλύση εγκεφάλου τόσων χρόνων και το ναρκωτικό του “ιερού κόμματος” που δεν είναι άλλο από το Ιερατείο.

Μια ανταρσία χρειάζεται, να καταληφθεί το πλοίο από το κατώτερο πλήρωμα! Αν κάτι τέτοιο κυοφορείτο, θα ήταν αρκετός λόγος για να πουληθεί άρον άρον ο σταθμός, μη και περάσει στα χέρια των στασιαστών…!

kerasiakrinoi

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

26 ἀπαντήσεις στὸ 902 μπουρμπουλήθρες…

 1. Ὁ/ἡ despina γράφει:

  πολλα χρ’ονια θα περιμένετε εσύ και το σινάφι σου για δήθεν ανταρσίες στο κκε. Το κκε είμαστε εμείς τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του. εμείς αποφασίσαμε και εγκρίναμε τηα απόφαση της κ.ε. όλοι εμείς που έχουμε λειώσει τα πόδια μας στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες,ενάντια στον αρμαγεδώνα της βαρβαρότητας που ζούμε και που λέγεται καπιταλισμός, στα εργαστάσια, στα γραφεία, στις γειτονιές για να εμποδίσουμε απολύσεις, μειώσεις μισθών, διακοπές ρεύματος και πλειστηριασμούς. εσύ που απ’ όλα αυτά ήσουν, σε ποιες απεργίες, ποιές απολύσεις έτρεξες να εμποδίσεις. έχεις κάνει έστω λαο μία ώρα απεργία? ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη? οταν μόνο το κκε από το 2008 μίλαγε για καπιταλιστική κρίση εσείς βαφτίζατε το ψάρι κρέας και μιλάγατε και άρες μάρες κουκουνάρες. άξιοι οι μισθοι σας τσιράκια των αφεντικών. ε λοιπόν ακούστε το καλά. οι κουκουέδες δεν είναι για το μπόι σας. είναι πολλά μέτρα ψηλά για να μπορείτε να τους φτάσετε ερπετά που σέρνεστε γιατί μόνο αυτό μάθατε να κάνετε και νομίζετε ότι όλοι είναι αν τα μούτρα σας. το κκε το κρατάμε ψηλά εμείς, όπως το κράτησαν ψηλά οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας στα ξερονήσια και τα εκτελεστικά αποσπάσματα χωρίς να υπογράψουν δήλωση μετανοίας, όταν εσείς παίρνατε σειρά στον σκουπιδοτενεκέ των αστών ποιός θα πρωτουπογράψει υποταγή. δεν πα΄να χτυπιέστε από την λύσσα σας εμείς δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας. το κόμμα μας μόνο εμείς ξέρουμε πως να το διαφυλάξουμε απο σφουγγοκωλάριους της αστικής τάξης. κάτω τα ξερά σας από το κκε και σκασμός λαμόγια.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Κεράσια και Κρίνοι γράφει:

   Συγχωρήσε λόγω βλακείας.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ despina γράφει:

    αν είσαι εργαζόμενος, άνεργος ή τέλος πάντων ανήκεις στη εργατική τάξη, δηλαδή δεν είσαι εφοπλιστής, βιομήχανος ή τραπεζίτης, εσύ ΔΕΝ συγχωρήσε λόγω βλακείας, γιατί ε’ιτε το θέλεις είτε όχι, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι ακόμα, στηρίζεις μα τα ίδια σου τα χέρια αυτούς που σου παίρνουν τη ζωή, σου κλέβουν το μέλλον.βγάζεις με τα ίδια σου τα χέρια τα μάτια σου, τους οπλίζεις το πιστόλι που σε πυροβολούν.σε αφήνουν άνεργο, άστεγο, σε εξαθλιώνουν όλοι αυτοι που με μιά λέξη λέγονται καπιταλιστές και εσύ νομίζεις ότι οι εχθροί σου είναι οι συνάδελφοί σου, οι κομμουνιστές. μήπως είσαι απ αυτούς πόυ πρίν 2-3 χρόνια έλεγες πως φοβόσουν τους κομμουνιστές μήπως σου πάρουν το σπίτι? είδες πόσο αμείλικτη είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ? οι καπιταλιστές θα σου το πάρουν και οι κομμουνιστές θα τρέξουν να σου το σώσουν.τί δεν καταλαβαίνεις? οι κομμουνιστές παλεύουμε για να έχουμε όλοι δουλειά, υγεία, φάρμακα, νοσοκομεία, σχολεία, διακοπές. τι από αυτά δεν σου αρέσει και το πολεμάς. κι αν σου έχουν πεί ότι δεν πολεμάμε γι αυτά, σου έχουν πεί ψέμματα. ψάξε να μας βρείς, θα είμαστε έξω απο τους χώους δουλειάς εκεί που απολύονται συνάδελφοί μας, εκεί που τα αφεντικά τους κλέβουν μισθούς και ένσημα, στις γειτονιές εκεί που κόβονται σωρηδόν τα ρεύματα. στις απεργίες κι ας ξέρουμε ότι την άλλη μέρα πιθανόν να απολυθούμε και εμείς γιατί κάτι σαν κι εσένα αργείτε να καταλάβετε και όλοι μαζί να γίνουμε ποτάμι βουερό που θα παρασύρει όλη αυτή την βαρβαρότητα.

    Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Κυριος Γραναζης γράφει:

  Στην Ελλάδα των συσσιτίων και των κοινωνικών παντοπωλείων, το πρόβλημά σας είναι οι εργαζόμενοι του «902».
  Τη στιγμή που χαρίζονται εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους. Όταν το άδικο γίνεται νόμος και ψηφίζεται στη Βουλή, τα αστικά μέσα «κλαίνε» για την πώληση του «902».
  Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Χαίρεστε που σταματάει να εκπέμπει ο μοναδικός σταθμός που αντιστέκεται, ο σταθμός της αντικειμενικής ενημέρωσης και όχι της παραπληροφόρησης των μεγαλοκάναλων. Σας χαλάει όμως πολύ που μια επιχείρηση κλείνει και διασφαλίζει τους εργαζόμενους.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

  Tι έγινε παιδιά; Μας πειράζει που το ΚΚΕ πούλησε δική του περιουσία για να πληρώσει τους εργαζόμενους; Μας χαλάει τη σουπα γιατί δεν μπορούμε να το κατηγορήσουμε ότι άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενούς του ώστε να έχουμε να λέμε; Ξίδι. Θα σας κάνει καλό και στη χοληστερίνη. Κι έχετε υπ’ όψιν σας ότι το ΚΚΕ το κυνηγησαν πολλοί που ήταν και πιο εξυπνοι και πιο ικανοί από σας. Και δεν κατάφεραν να το εξαφανίσουν. Τουναντίον που αυτοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομα του κόμματός τους για να μην τα θυμούνται και συγχύζονται. Πάρτε το απόφαση. Το ΚΚΕ δε θα το βάλετε στο χέρι. Και τώρα βγείτε και πείτε και κάτι για τους άλλους σταθμούς που έχουν αλλάξει δέκα χέρια κι όχι ένα. Κι εσείς το κάνατε γαργάρα. ΄Η μήπως τα αφεντικά σας σας λένε να λέτε μονο για τον 902; ΄Οπως θέλετε. Ο κόσμος πάντως -και το ξέρετε αυτό- άλλα συζητάει. Πέστε το στα αφεντικά σας. Μηπως πρεπει να αρχίσουν να ανησυχούν;

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

   Τάκη κόψε τις μπούρδες περι αφεντικών και δες πρώτα σε πoιο site πας να σχολιάσεις και μετά κατηγορείς! Το ΚΚΕ φυσικά και δεν κατάφεραν να το εξαφανίσουν όσοι το πολεμούσαν! Το θέμα είναι ότι μπορεί πλέον να αυτοκαταστραφεί κι εσείς κατηγορείτε τον καπιταλισμό! Το θέμα αγαπητέ Τάκη δεν είναι αν πουλάει την περιουσία του το κόμμα αλλά αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι το πού το πουλάει! Αν το πουλούσε στον παλιό σύντροφο Κόκκαλη λιγότερος ντόρος θα γινόταν από το να το πουλάει σε εταιρεία οφσορ που είναι θυγατρική άλλης εταιρείας με έδρα φορολογικούς παραδείσους! Τουλάχιστον ελπίζω να ισχύει αυτό που λες και να πληρωθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι του 902!
   Μπορείς να γράφεις την γνώμη σου και να διαφωνείς με οτιδήποτε αλλά σε παρακαλώ αν κατηγορείς το αἰέν ἀριστεύειν ότι έχει αφεντικά να μας πεις και ποια είναι αυτά για να σου αποδείξουμε πόσο μακράν της αλήθειας είσαι!

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

    ΄Οχι φίλε/η φιλόλογε, δε θα γινόταν λιγότερος ντόρος αν τα πουλούσε στον Κόκκαλη. Αλλωστε πόσες φορές δεν έχει κατηγορηθεί για συναλλαγές με τον Κόκκαλη; Χωρίς αποδείξεις βέβαια. Πόσες φορές δεν έχει κατηγορηθεί για μετοχές που έχει στον Γερμανό; Χωρίς αποδείξεις βέβαια. Πόσες φορές δεν έχει κατηγορηθεί για μετοχές σε σουπερ μάρκετ κι άλλες επιχειρήσεις; Χωρίς αποδείξεις βέβαια. ΄Εχει κατηγορηθεί και για το ότι δεν αφήνει δήθεν να ελέγξουν τα οικονομικά του. Ενώ κάθε φορά του γίνεται έλεγχος και δεν έχει πάρει ούτε θαλασσοδάνεια και το μόνο που λέει είναι ότι δε θα δώσει τα ονοματα αυτών που το ενισχύουν γιατί οι καιροί είναι πονηροί. Γιατί; Δεν είναι; Και σε ρωτάω.Κάνατε ένα σχόλιο για τον Αλφα που άλλαξε χέρια; Πού είναι το σχόλιό σας για τον Σκάι που απολύει αβέρτα; Βέβαια μπορεί εγώ να μην τα έχω δει. Πες μου πώς θα τα δω. Τα άρθρα λέω για τα άλλα ΜΜΕ που πουλήθηκαν ή που απολύουν. Αν μιλάω για αφεντικα το κάνω γιατί βλέπω ότι όλα τα ΜΜΕ κι όλα τα μπλογκ έχουν την ίδια επιχειρηματολογία όταν στοχεύουν το ΚΚΕ. Και πάντα χωρίς αποδείξεις. ΄Εχω άδικο σε αυτό; Αν είναι δείξ’ το μου και θα το δεχτώ. Γενικά μιλάω για τα αφεντικά, άλλωστε δεν ξερω και ποιοι το έχουν το “αιεν αριστεύειν”. Ξέρεις όμως τι πειράζει περισσότερο όλους αυτούς που το κατηγορούν; Το ότι το ΚΚΕ έδωσε περιουσία του για να πληρώσει εργαζόμενους και να πληρώσει και τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που δεν πρόκειται να το κάνουν τα άλλα μέσα που σε λίγο θα βαρέσουν κανόνι. Αυτό είναι το ένα που τους ενοχλεί. Δε θα μπορούν να λένε, “να, και το ΚΚΕ άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενούς του”. Τώρα προτείνεις να έκανε μετόχους τους φίλους και τα μέλη του το ΚΚΕ στον 902 και πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό των 10 ευρώ να γίνει μια κοινωνική επιχείρηση μέσα στον καπιταλισμό. Από πού νομίζεις ενισχυόταν ο 902; Απ’ τους εφοπλιστές ή απ’ τους βιομήχανους; Απ’ τις οικονομικές ενισχύσεις του απλού ανθρώπου ενισχυόταν κι απ’ την επιχορήγηση του κράτους που δίνεται σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλιου. Αν έχεις στοιχεία για κάτι άλλο πες το μου. Αποκαλείς το ΚΚΕ κουφάρι. Μήπως το μπέρδεψες με το ΛΑΟΣ; Μάλλον ε; Παρτε το απόφαση. Το ΚΚΕ δε θα το βάλετε στο χέρι. Κι αν ήταν κουφάρι όπως λες, δε θα ασχολούσασταν έτσι με αυτό το… κουφάρι. ΄Οπως κανείς πια δεν ασχολείται με το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη. Αυτό είναι το άλλο που ενοχλεί τους υπολοιπους. ΄Οτι δεν κατάφεραν να το κάνουν στην άκρη, αλλά και δεν κατάφεραν να το ρίξουν στην παγίδα μιας ακόμη κυβέρνησης που θα διαχειριστεί απλώς το σύστημα. Κι όσο για τις ανταρσίες που ονειρεύεστε, κοίτα μήπως τις κάνετε εσείς στα κόμματά σας; που σε λίγο θα συνεργαστούν όλα μαζί για να φτιάξουν την κυβέρνηση. Εκτός αν δεν έχετε πρόβλημα σ’ αυτό.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

    Κατ’ αρχήν μπήκα για να απαντήσω σε σένα φιλόλογε. Δεν εκπροσωπω κανένα ΚΚΕ-δεν είμαι καν οργανωμένος απλώς ψηφοφόρος- και δεν σας “κατηγόρησα” ότι είστε με το ΛΑΟΣ ή με κάποιο αλλο κόμμα. Αλλωστε το δήλωσα απ’ την αρχή ότι δεν ξέρω ποιοι το έχουν το “αιεν αριστεύειν”. Για το ΛΑΟΣ μιλησα όταν απάντησα στην έκφραση “κουφάρι”, της ανάρτησης. Και με τον Πραξιτέλη αλλά δεν αναφερόμουν στο μπλογκ. Και συμφωνώ ότι ένας εργαζόμενος απ’ όπου κι αν απολυεται έχει τον ίδιο πόνο και την ίδια αγωνία. Γι’ αυτό και κάποιος που ενδιαφέρεται να δίνει σωστή ενημέρωση πρέπει να μιλάει για όλους τους εργαζόμενους όχι μόνο για κάποιους. Σωστά; Και δε σύγκρινα τον 902 με το Σκάι. Συγκρινα τον πόνο του απολυμένου στον 902 με τον πόνο του απολυμένου στον Σκάι ή οπουδήποτε αλλού. Εσείς όμως δείχνετε να ενδιαφέρεστε μονο για τον απολυμένο του 902. Αφού δε γραφετε για τους άλλους. ΄Ετσι το βλέπω. ΄Οταν κρύβεις ένα πρόβλημα πάει να πει οτι δεν θες να το αναδείξεις. Κι αρα δείχνεις επιλεκτική ευαισθησία. ΄Εχω αδικο; Και ρε παιδιά προς τι ι όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον του ΚΚΕ που όμως δεν αισθάνεστε την ανάγκη να τις αποδείξετε. Τι μου έγραψες πριν; Για τον παλιό σύντροφο Κόκκαλη. Ποτέ ο Κόκκαλης δεν υπήρξε σύντροφος. Ο πατέρας του μόνο ήταν στο βουνό. Και σύντροφος. Αλλά εκεί εσείς χωρίς να μπορείτε να αποδείξετε τίποτα το λέτε. Υπήρχε μια παραφιλολογία για τον Γερμανο. Οι περισσότεροι το υποστηρίξανε. Δε γνωρίζω για σας. Μέχρι που έγινε δικαστήριο κι αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση με το ΚΚΕ. Πού ήταν οι αποδείξεις που είχαν στο δικαστήριο; Γιατί δεν τις έφεραν; ΄Αρα μιλούσαν και κατηγορούσαν χωρίς αποδείξεις. Το ίδιο και για όλες τις άλλες κατηγορίες. Ποτέ δε δινουν αποδείξεις. Γιατί; Ο εχθρός σας ειναι το ΚΚΕ τελικά; Λες ότι κρύβει τα κέρδη του. Μα είναι δυνατόν; Η αγοραπωλησία θα περάσει απ’ το ΕΣΡ. Το συμβόλαιο θα δοθεί στην εφορία. Πώς θα κρύψει τα κέρδη του; ΄Ο,τι θέλουμε λεμε; Και σε ρωτάω. ΄Οταν πουλήθηκε ο Αλφα γιατί δεν έγινε τόσος ντόρος; Μήπως γιατί δεν ανήκε στο ΚΚΕ; Και ξαναρωτάω. Ο εχθρός σας τελικά είναι το ΚΚΕ; Αυτό να χτυπήσετε και τι στον κόσμο; Και τι θα πρότεινες εσύ; Να μην πουλήσει περιουσία του το ΚΚΕ και να αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους; Και τα ασφαλιστικά ταμεία; Αν πρότεινες κάτι τέτοιο, τότε δεν ενδιαφέρεσαι για τους εργαζόμενους αλλά να χτυπήσεις το ΚΚΕ. Αν δεν προτεινες τωρα αυτό, πού νομιζεις εσύ, ότι θα μπορούσε να πουλήσει; Αν όχι σε κάποιον που έχει λεφτά; Να μην πουμε βέβαια την πρόταση του άρθρου γιατί μονο σε καπιταλισμό δεν γίνεται αυτό και το ξέρεις πολύ καλά.Κι όποτε έγινε στο σύστημα αυτο είχε αποτυχία. Καλό σου απόγευμα. Και στον Πραξιτέλη καλό απόγευμα αν και μάλλον δεν θέλει να μου ξαναγράψει. Χα χα χα

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    Ερωτηση….
    Οι απλοι ψηφοφοροι δεν ειναι κομματοσκυλα;;;πρεπει να οργανωθει κανεις για να ειναι κομματοσκυλο;;;;
    Αυτα ηταν καποτε ξερεις…αλλαξανε οι εποχες παιδι…..
    Οχι ρε συ…εδω ειμαι….σου απαντω και σου γραφω….εισαι ηπια μορφη και αν πεις παλι για τσατιλα …. ε τι να πω….δε θα μπορουσα να σου γραψω….δε θα ειχα pc….
    Αν δε σου γραψω να ξερεις ειναι γιατι κανω κατι αλλο.
    Αν ποτε τσατιστω πραγματικα ….γιατι ειμαι πολυ ηρεμο ατομο, (αρα και συσσωρευω νευρα) ε τοτε θα με δειτε σε κανα καναλι.
    Ετσι για να κανουμε και λιγο χουμορ που λενε και οι Τουρκοι.

    Παντως σε βρισκω πολυ καλα πληροφορημενο για τα του ΚΚΕ.
    Αραξε γιατι η πωρωση και η ταμπελες χαλανε.

    Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Τακη….απο καποια σημεια στα σχολια σου φαινεται οτι δε το παρακολουθεις το blog.
   Επισης, κατω απο καθε αρθρο που δεν ειναι καποιου συγγραφεα του αἰέν ἀριστεύειν, μπαινει παντα η πηγη του.Δηλαδη μιλαμε για αναδημοσιευση.
   Αντε ρε παλικαρακι μου, μερες που ειναι ζεστες ακομα, πανε σε παραλια, πισινα , ποταμι , λιμνη για καμια βουτιτσα να το δροσισεις το κεφαλακι σου.Με ο,τι μπορεις…το αμαξι σου η το μηχανακι σου, με λεωφορειο η ποδηλατο η ακομα και με τα ποδια.
   Αν δεν εχεις για βενζινες η εισιτηρια, ζητα απο τους συντροφους σου.
   Αλλωστε καμωνεστε ολοι οτι ειστε στο πλευρο του λαου.
   Αν λοιπον αυτες ειναι οι θεσεις σου για το κομμα σου, τοτε πολυ απλα τρωτε και σεις απο το ιδιο το “τυρι” που τρωνε ολοι οι υπολοιποι ψηφοφοροι των αλλων κομματων.

   Υ.Γ. : Σου ζητω και μια μικρη συγνωμη , μιας και ναι το παραδεχομαι πως εγραψα επιθετικα και ειρωνικα.Αλλα ρε συν-ελληνα ( και θελω να το πιστευω αυτο) σε παρακαλω…κοιτα τα πραγματα λιγο διαφορετικα γιατι δε παει καθολου καλα η πατριδα μας.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

    Προφανώς μου λες ότι δεν το παρακολουθώ το μπλογκ γιατί έχετε γράψει για το Σκάι που απολυει αβέρτα και έχετε γράψει και για τον Αλφα. Πεστε μου πού ειναι τα άρθρα για να τα διαβάσω. Γιατί έψαξα και δεν βρήκα τίποτα. Μπορεί να μην έψαξα καλά όμως. Δε με πειράζει το επιθετικό και το ειρωνικό, φτάνει να συνοδεύεται κι απο επιχειρήματα. Εδώ είναι που χωλαίνεις Πραξιτέλη. Πρόσεξε τώρα να δεις. Συν-έλληνας ναι είμαι φτάνει να μην είναι ο άλλος Ελληνας σαν του ΛΑΟΣ που κουβαλουσαν τις σημαίες με τη σέσουλα αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πουλήσουν την Ελλάδα για την καρέκλα. Τέτοιος συν-΄Ελληνας δεν είμαι ούτε επιθυμώ να γίνω. Για μπανάκι πήγα. Πάλι να πάω; ΄Αντε να στο κάνω το χατίρι συν- Ελληνα. Αλλα κανε μου κι εσύ το χατίρι να μου πεις πώς θα βρω αυτά που σου είπα στο μπλογκ σας. Ε, να βοηθάμε ο ένας συν-΄Ελληνας τον άλλον ντε!!! Γεια χαράαααα!!!

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

    Τάκη αν κατἀφερες και έλεγξες τα πάνω από 48000 άρθρα που έχουν αναρτηθεί και έβγαλες μάλιστα και συμπέραμα μέσα σε λίγα λεπτά για το ποιοι είμαστε μπράβο σου τί να πω! Να σε πάρει το κόμμα στο γραφείο τύπου για να κάνεις αποδελτίωση!
    Έχεις μία εμμονή με το ΣΚΑΙ! Και μόνο που συγκρίνεις το 902 με το κωλοκάναλο την σφηκοφωλιά του μνημονίου και των προδοτών υποβαθμίζεις το 902! Για μένα δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στους απολυμένους. Ένας απολυμένος εργαζόμενος είτε στο ΣΚΑΙ είτε στο 902 είτε σε οποιαδήποτε επιχείρηση την ίδια πείνα, την ίδια πίκρα και την ίδια αγωνία θα νοιώσει για το μέλλον και τα παιδιά του. Άσε λοιπόν το παραμύθι και μην προσπαθείς να μεταφέρεις σε άλλους τις ευθύνες κάποιου για να αλλάξεις θέμα. Μου θυμίζεις τον κλασσικό ελληνάρα που μόλις αποδειχθεί ότι έκανε κάτι κακό ως υπεράσπιση λέει ότι υπάρχει κάποιος άλλος που έκανε κάτι χειρότερο!!!
    Όσο για το ΛΑΟΣ που κάθεσαι και αναφέρεις πρέπει να ξέρεις ότι στο αἰέν ἀριστεύειν πολλές φορές προσπάθησαν να μας κολλήσουν ταμπέλες. Μπήκαν κομματόσκυλα από όλο το φάσμα των κομμάτων να προπαγανδίσουν. Μπήκαν Πασοκτζήδες επί Παπανδρέου του ζαβού να μας κατηγορήσουν ότι είμαστε νεοδημοκράτες, μπήκαν νεοδημοκράτες να μας πουν Συριζαίους, μπήκαν συριζαίοι να μας κατηγορήσουν για χρυσαυγίτες και μπήκαν χρυσαυγίτες να μας κατηγορήσουν για αναρχοαριστερούς! Το να μας κατηγορήσουν κομουνιστές ότι είμαστε ΛΑΟΣ είναι καινούργιο ομολογώ! Όλοι μας κατηγορησαν γιατί δεν έχουμε κομματικές εξαρτήσεις και παρωπίδες, γιατί σιχαίνομαι τα κόμματα και κυρίως τα κομματικά στελέχη που μετατρέπονται σε φερέφωνα και πρέπει να καλύψουν ότι μαλακία ή λαμογιά έχουν κάνει οι ηγεσίες τους! Εκεί χάνεται το μέτρο και και η κοινή λογική, εκεί μπαίνει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό! Το άρθρο αναρτήθηκε και εδώ γιατί θεωρώ αντίφαση λόγων και έργων εκ μέρους του ΚΚΕ να μάχεται τον καπιταλισμό αλλά από την άλλη να πουλάει σε οφσορ φορολογικών παραδείσων, το κυριότερο εργαλείο για το κεφάλαιο να κρύβει τα κέρδη του, ένα μέρος της περιουσίας του. Αν αυτό εσένα σε καλύπτει και σου αρκεί έχει καλώς.
    Ακόμη θα σου πρότεινα, αφού ψάχνεις τόσο καλά και γρήγορα να δεις πόσα άρθρα υπερ του ΚΚΕ έχουμε αναρτήσει, όπως και μελών του, (βλ. Μπογιόπουλος) για να καταλάβεις ότι δεν έχουμε να λογοδοτήσουμε σε κανέναν!

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    Κατ’ αρχην ρε ψωναρα….μη ψηφιζεις τον εαυτουλη σου.
    Δηλαδη τι νομισες;;; Ειμαστε πρωταρηδες στα blog;;;
    Παλι το χαβα σου εσυ…Κολλησες….
    Ρε ξυπνα και δες απο που προερχεται αυτη η αναρτηση.

    “Προφανώς μου λες ότι δεν το παρακολουθώ το μπλογκ γιατί έχετε γράψει για το Σκάι που απολυει αβέρτα και έχετε γράψει και για τον Αλφα.”

    Μμμμ….τωρα μπηκα και γω στο admin team του αἰέν ἀριστεύειν…..

    Τα επιχειρηματα μου ειναι αυτα και αμα σου αρεσουν…εμενα μου αρεσουν πολυ και τα κανω χρηση για ολα τα κομματοσκυλα :

    “Αλλωστε καμωνεστε ολοι οτι ειστε στο πλευρο του λαου.
    Αν λοιπον αυτες ειναι οι θεσεις σου για το κομμα σου, τοτε πολυ απλα τρωτε και σεις απο το ιδιο το “τυρι” που τρωνε ολοι οι υπολοιποι ψηφοφοροι των αλλων κομματων.

    Πως λεμε “δια πασαν νοσον και πασα μαλακιαν” ;;;

    Ρε εισαστε αδιορθωτοι ολα τα κομματοσκυλα.Απο ακρα τερμα οσο δε παει αριστερα, ως τερμα θεου στα δεξια.Απο που φενεται;;;Απο το το ο,τι την επεσες στο ΛΑΟΣ με τι μια.Αν ησουνα ΣΥΡΙΖΑ θα ελεγες για Χ.Α. Μια ζωη θα ειστε “παπατρεχες” για το χ,ψ κομμα.Μια ζωη αυτοι θα τρωνε με χρυσα κουταλια και σεις μια ζωη στο παρατριχα θα ζειτε.
    Το κακο ειναι πως μαζι με τα ξερα (τα κεφαλια σας) καιγονται και τα χλωρα.
    Και μη μου πεις το ΚΚΕ δε του δωθηκε ποτε η ευκαιρια να κυβερνησει.
    Δοξα το Θεο να λεμε και να λετε.Μηπως να σου θυμισω την τοτε κομμουνιστικη Ρωσσια και τον “αναδοχο μπαμπα” σας το Σταλιν;;;; Η ολα τα κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ που ακομα ανακαμψη βλεπουν;;; Αλλωστε το ΚΚΕ δε θελει και ποτε δεν ηθελε να κυβερνησει, αλλα να ειναι παντα μεσα στη βουλη ως κομμα αντιπολιτευσης.

    Και ναι ρε…Δε “γραψαμε” για τα οσα αλλα λες. (Φιλολογε σου πηρα τη δουλεια)
    Ψαξε και θα βρεις σου λεω απο την αλλη.Οχι μοναχα στην αναζητηση του blog βαζοντας λεξουλες.

    Συν- Ελληνες κουμουνια προβατα με τα κομματα σας στη βουλη και 4-5 χιλιαρικα minimum μισθο.
    Ξυπνατε ρε κομματοσκυλα Ολης της Ελλαδος.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

    Συγνώμη γιατί με λες ψωνάρα; Επειδή ψηφισα εμένα ή γιατί καταψήφισα εσένα; Τι λες ρε μεγάλε! δεν ήξερα ότι θα το καταλάβαινες. Αφού εμείς οι δυο έχουμε μπει εδώ μέσα. Οι άλλοι είχαν μπει πιο πριν. Μηπως είσαι εκνευρισμένος; Μου λες να ξυπνήσω και να δω από που είναι η ανάρτηση. Και τι; Τους βάλαν το μαχαίρι στο λαιμό και την αναρτούν κι εδώ; Πάει να πει ότι συμφωνούν με αυτήν. Γιατί να μη συμφωνήσουν να αναρτήσουν και κάτι για τον Σκάι ρε αδερφέ; Στο πηγάδι κατούρησαν οι εργαζόμενοι στο σκαι; Δηλαδή μονο με τον 902 έχουν πρόβλημα; Παίρνω ως στάνταρντ ότι δεν έχουν αναρτήσει κατι, όπως το είπες εσύ. Καλά, αν σου αρέσουν εσένα τα επιχειρήματά σου εγώ δεν έχω πρόβλημα. Ετσι κι αλλιώς δεν βρήκα κανένα επιχείρημα στα λόγια σου. Και μεταξύ μας τώρα τόσο το καλύτερο για μας αν αυτά είναι όλα κι όλα τα επιχειρήματα που έχεις. Με το συμπάθειο πάντα ε, συν- ΄Ελληνα; Οπότε όλα τα επιχειρήματα δικα σου. Τώρα αυτό δεν το κατάλαβα. Τσαντίστηκες γιατί είπα για το ΛΑΟΣ; ΄Ελα μωρέ, ποιος ασχολείται με το ΛΑΟΣ; Μας δουλεύεις τώρα; Μεταξύ μας μόνο για να λεω αυτό που είπα σε σένα το αναφέρω το ΛΑΟΣ. Αφού έχει ξεχαστεί ως κομμα. Σου ορκίζομαι ότι υπάρχουν πολλοί που με ρωτάνε τι είναι αυτό; Και καλά να πάθουν οι προδότες. Το ΚΚΕ ηταν στην εξουσία στη Ρωσία και στα άλλα σοσιαλιστικά κράτη; Και δεν ξέρεις ότι έχουν γίνει πια καπιταλιστικά; Ποια ανάκαμψη να δουν; το μαύρο τους το χάλι έχουν. Δια πάσαν νοσον και πάσαν μαλακίαν ε; Συ είπας. Κι απ’ ό,τι φαίνεται το κατέχεις το άθλημα. Πάντως την πρώτη φορά ήσουν λιγότερο επιθετικός. Τώρα είσαι τσαντισμένος. Είδες ότι δεν με έπεισαν τα επιχειρήματά σου ε; Ενώ συνήθως πείθεις ε; Χα χα χα Καλά, καλά, μην τσαντίζεσαι δε θα ξαναμπω. Είδες που με έπεισες και σε κάτι;

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    1.Αγραφος νομος.Με τον εαυτο μας συμφωνουμε.Οποτε δε ψηφιζουμε τον εαυτο μας.
    Ειναι και θεμα ας το πουμε ευγενους αμιλλας.Μπορεισ να καταψηφισεις τον αλλο αλλα οχι να ψηφισεις τον εαυτο σου….Προσωπικα δε με καιει αν καποιος μου ριχνει + ή -.
    Εσενα παντως, κατα πως καταλαβαινω…..
    Νεα μορφη συμπλεγματος και αυτη… ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!!!!

    2. Το blog ειναι του φιλολογου.βαζει ο,τι θελει οποτε θελει.Περαιτερω αναφορα απο τον ιδιο.Να σου πω απλα πως αναρτουνται πολλα και διαφορα θεματα/αρθρα πολλων και διαφορετικων αποψεων.Οπως και οτι μας επιτρεπει τα σχολια σε καθε αναρτηση.

    3.Εγω ναι!!! εγω σου ειπα οτι δε “βαλαμε” ποτε τιποτα για το Σκαι. Και σου εγραψα : “Ψαξε και θα βρεις σου λεω απο την αλλη”
    Aρα δεν εψαξες.
    Και δε μου λες ρε συ…Γιατι βλεπεις τηλεοραση….δε ξερεις οτι κανει κακο πλεον;;;;Ειδικα στα κομματοσκυλα.

    4. για το ΛΑΟΣ….ΟΥΤΕ που μου καιγεται καρφι….Ημαρτον δηλαδη κιολας…Για τον Κωλοτουμπα;;;Απλα εσυ το χρησημοποιησες πρωτος.Οποτε και γω εκει πανω τοποθετηθηκα….Και μπιπ και το ΛΑΟΣ σας και το ΚΚΕ σας και το ΣΥΡΙΖΑ σας και τη ΧΑ σας και τη ΝΔ-ουλα σας και το ΠΑΣ(Τ)ΟΚ σας και την ΡΗΜΑΔ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που συνυπευθυνα ολα μαζι μας φερανε εδω σημερα.
    Εχουν δεν εχουν κυβερνησει.

    5. Τελικα πιο βλακας πεθαινεις.
    Ρε χαζε….κουμουνισμο δεν ειχαν στη Ρωσσια;;;;;Εσυ αυτο καταλαβες με το οτι εγραψα για το ΚΚΕ κυβερνηση;;;;Μαλλον αυτο ηθελες να καταλαβεις μοναχα για να γραψεις αυτο που ηθελες.Ακομα πιο βλακας γιατι : MONAXA η Ρωσσια εγινε καπιταλιστικη…Και αυτο επειδη ειχε και εχει τον Πουτιν.Εγω του βγαζω το καπελο.Τουλαχιστον εχει αρχιδια.Οι δικοι μας ολοι μαζι ειναι αρχιδια.Επισης σου προτεινω να πας να κανεις κανα δυο ελληνικες καθημερινες μαγκιες στη Ρωσσια.Να δεις καπιταλισμο και πολιτισμο.
    Σου αναφερω τα “καπιταλιστικα κρατη” που λες εσυ και κατα το παρελθον περασανε απο κουμουνισμο.
    Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία.
    Kαι ξαναλεω : ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ γινατε ποτε κυβερνηση.
    Ειναι γνωστος ο φασισμος του κουμουνισμου και δε διαφερει καθολου απο το φασισμο του Χιτλερ και απο τον φασισμο του Ισλαμ.

    6. Φυσικα.Αν εχω εγω μαλακια ….Σκεψου εσεις τα κομματοσκυλα
    Τσαντισμενος…ε ας κανουμε χρηση αυτης της λεξης αφου θες…Δεν ειμαι….αλλα οτι εχω σαστισει με τους κολλημενους….ναι ειναι αληθεια…Αλλα και να ειμαι….ε δε φταιει κανεις αλλος…εσεις οι πωρωμενοι φταιτε.

    7. Να σε πεισω;;;; Καλα θα ηταν…αλλα ρε συ….ειστε αμετανοητοι…αγιατρευτοι.Αν μπορουσα να πεισω κομματοσκυλα, κυριως απο τα 2 ακρα, τοτε θα ημουνα θαυματοποιος.
    Αλλα αν σε επεισα να μη ξαναμπεις πιστευω οτι κατι λιγο καταφερα και γω.
    Εβαλα το λιθαρακι μου και γω να μη σχολιαζεις σε εναν ιστοτοπο.
    Τι καλα θα ηταν ολα τα κομματοσκυλα να μη σχολιαζατε πουθενα….ετσι θα προστατευονταν και οι νεες γενιες απο την μπουρδολογια του κομματοσκυλου.

    Υ.Γ. Εχω ακουσει με τα ιδια μου τα αυτια παλιο δηλωμενο κουμμουνιστη (παππουλης τωρα πια) να λεει το εξης “Που σαι ρε Παπαδοπουλε τωρα που σε εχουμε αναγκη”

    Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Κεράσια και Κρίνοι γράφει:

  @despina Για το τι είμαι σας παραπέμπω στο blog μου.

  Ευχαριαστώ και το αιέν αριστεύειν για την αναδημοσίευση.

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ maria γράφει:

  Όλοι εσείς που τώρα προτείνεται <> από πότε έχετε να ενισχύσετε οικονομικά το ΚΚΕ????Μήπως κάθε φορά που ένας κομμουνιστής σας ζητούσε να το ενισχύσετε εσείς θυμόσασταν τον <>???Όσο και να προσπαθήτε να ρίξετε λάσπη στο ΚΚΕ και να το διαλύσετε δεν θα το καταφέρετε.Όσο το ποιματάκι περί ηγεσίας και βάσης αφού το βλέπετε δεν πιάνει….

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ maria γράφει:

  Όλοι εσείς που τώρα προτείνεται λύσεις από πότε έχετε να ενισχύσετε οικονομικά το ΚΚΕ????Μήπως κάθε φορά που ένας κομμουνιστής σας ζητούσε να το ενισχύσετε εσείς θυμόσασταν τον ΓΕΡΜΑΝΟ???Όσο και να προσπαθήτε να ρίξετε λάσπη στο ΚΚΕ και να το διαλύσετε δεν θα το καταφέρετε.Όσο το ποιματάκι περί ηγεσίας και βάσης αφού το βλέπετε δεν πιάνει….(Συγνώμη για την επανάληψη)

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ manos γράφει:

  Πραξιτέλη το να κρίνεις τους πάντες χωρίς όμως να παίρνεις ξεκάθαρη θέση είναι ύποπτο.Σε κάποιο ιδεολογικό χώρο ανήκεις και τα όσα λες σχετικά με τα κομματόσκυλα τ αφήνω ασχολίαστα.Τουλάχιστον ο Τάκης δηλώνει ψηφοφόρος του ΚΚΕ και ξέρουμε τις απόψεις του.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Μμμ ναι…καλα για να το λετε….κατι παραπανω ξερετε.
   Δε περιμενω και τιποτα αλλο απο κολλημενους.
   Ιδεολογικο χωρο;;;
   Απορω πως και δεν ειπες πολιτικο….
   Ιδεολογικα λεω πως ειμαι ή τουλαχιστο προσπαθω να ειμαι οσο πιο ελευθερος μπορω και να κρατω την ελευθερια μου μεχρι εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου.
   Δε περιμενω να το καταλαβει καποιος αυτο.
   Δε περιμενω αλλωστε να το καταλαβουν και πολλοι.
   Απο τοτε που καποιοι κανανε την δημοκρατια οπως ειναι σημερα ο καθενας με το προσχημα εχουμε δημοκρατια λεει και κανει της λιλης το χαβα.

   Δηλαδη ποσο πιο ξεκαθαρη θεση θες να παρουσιασω ρε συ;;;
   Απο αυτα που εγραψα…;;; Τιποτα…;;; Σπιρτα μου εσεις….αλλα βρεγμενα…..

   Δε πειραζει.Οπως ειπα. Δε περιμενω και πολλα απο τους συμπολιτες μου…Την πλειοψηφεια δηλαδη….Και κυριως απο οσους φορανε πολιτικες παρωπιδες κοιταζοντας μοναχα μπροστα ευθεια και απο πισω τα γκεμια και το μαστιγιο να βαρανε.
   Και για αυτο, τα κουμμουνια φημιζονται.
   Αλλωστε εσεις τοσα χρονια (καλα το “εσεις” βασισμενο στις ψηφους σας) μας φερατε εδω που ειμαστε.
   Ξανα, δε πειραζει.
   Στους λιγους θα γυρισετε το προσωπο σας οταν χασουμε ολοκληρωτικα την Ελλαδα.
   Μπορει εσεις και γω να μη ζουμε τοτε…αλλα σιγουρα θα ζουν οι απογονοι μας.
   Μπορει να γινει αυριο, μπορει σε ενα μηνα , σε ενα χρονο σε 10 σε 50 σε 100…
   Αλλα θα γινει.

   http://aienaristeyein.com/2012/07/14/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CF%85/

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

    Τι έγινε; ακομη δε σε επεισα; Μα τι κάνω; Τι κάνω; Τι μου έγραψες; Γνώρισες έναν παππούλη που αν και σκληρός κομμουνιστής είπε “Πού είσαι καημένε Παπαδόπουλε”; Λοιπόν: τρία τινά συμβαίνουν. 1) Μετά από τόσο ξύλο εκείνη την εποχή και ρετσινόλαδο τώρα ο καημένος δεν ξέρει τι του γίνεται.2) Παππούλης είναι , αλτσχάιμερ έχει, νομίζει ότι ο Παπαδόπουλος είναι ο Σπύρος που έβλεπε στο “στην υγειά μας ρε παιδιά” και τώρα την κόψανε. 3) ΄Εχεις τον ίδιο ινστρούχτορα με τους θείους της μητέρας μου, γιατί -τι συμπτωση;-κι αυτοί έχουν γνωρίσει ένα σωρο παππούληδες -νταβραντισμένους κομμουνιστές- που επικαλούνται τον Παπαδόπουλο λατρευτικά. Εκτός αν γνωρίζετε τον ίδιο παππούλη. Μπορεί. Εγώ πάντως τους είπα καθότι είναι χηροι κι οι τρεις να ψάξουν να βρούν καμιά γιαγιά να το λέει αυτό γιατί με παππούληδες δε θα βρουν προκοπή.
    Συμβουλή: Μην δωσετε δανεικα σ’ αυτόν τον παππούλη γιατί δε θα τα ξαναδείτε. Θα τα ‘χει ξεχάσει την άλλη στιγμή. Αλλά πάλι όπως θέλετε εσείς.
    Στη Ρωσία είχαν σοσιαλισμό όχι κομμουνισμό. Με την στενή έννοια. Το ίδιο και στα άλλα ανατολικά κράτη. Τώρα μόνο η Ρωσία έχει καπιταλισμό; Οι άλλοι δηλαδή τι έχουν ; Και σ’ αρέσει ο Πούτιν γιατί έχει αρχίδια; Καλά, δεν το συζητάμε ως άντρας για την ηλικία του είναι και πολύ χάι. Τ’ αρχίδια του όμως στο θέμα του Σνοουντεν ή του αγωγού δεν τα είδαμε. Αναμένομεν. Είδαμε όμως τους νεκρούς άστεγους στη Ρωσία απ’ το κρύο. Πολύ ωραίο θέαμα. Ομορφος κόσμος ηθικος καπιταλιστικά πλασμένος. Χάρισμά σας.
    Εμείς οι κομμουνιστές λοιπόν σας φέραμε εδώ που βρίσκεστε. Πες μας τώρα ότι τόσα χρόνια κυβερνουσε το ΚΚΕ να μας αποτελειώσεις. Πες μας ότι έχουμε κομμουνισμό ή σοβιετοκρατία όπως λέει κι ο Μάστορας κι όχι άγριο καπιταλισμό. ΄Ελα μωρέ εύκολο είναι. Δε θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς να το αποδείξεις. Απλώς θα το πεις.
    Θα διαφωνήσω με τον Μάνο. Δείχνεις και παραδείχνεις σε ποιο χώρο ανήκεις. Και μόνο ελεύθερος δεν είσαι. ΄Αλλο το τι θες να παριστάνεις. Εσύ φίλε μου είσαι ο πιο δούλος απ’ όλους μας. Γιατί ακολουθείς κάτι αλλά χωρίς να μπορείς να το στηρίξεις με επιχειρήματα.
    Και τώρα αφού υπερψηφίσω αυτό που έγραψα-η ψωναρα-κι αφού καταψηφίσω εσένα -κάπου θα βρω ένα σχόλιό σου που δεν καταψήφισα- φεύγω.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    Τι να κανεις….;
    Τον πετας και τον πιανεις.
    Τελικα , μαλλον υπαχουν πολλοι παππουλιδες κουμουνια που νοσταλγησαν τον Παπαδοπουλο.
    Οσο για τα οσα λες για το ΚΚΕ.
    Ε τι να πω….απο τα οσα εγραψα , καταλαβες αυτα που ηθελες να καταλαβεις.
    Η γιαγια μου ελεγε πως σε ανθρωπο που δε καταλαβαινει, και το κεφαλι να μπορουσες να του ανοιξεις , και να του το βαλεις μεσα , παλι δε θα καταλαβει.
    Οποτε και γω τωρα σκεπτομενος αρχιζω και πιστευω που τα κεφαλια μερικων θελουν σπασιμο.
    Τωρα σε ποιο Μαστορα αναφερεσαι δε ξερω…
    Σοσιαλισμο στη Ρωσσια στα χρονια του Σταλιν;;;;Ετσι θελανε να πιστευουν και ετσι σας δασκαλεψανε ε;;;
    Εδω γελαμε τωρα η μετα;;;;
    Τελικα ειναι αληθεια…Ο φανατισμος οδηγει σε μονοπατια ληθης.
    Ποια στενη εννοια και μαλακιες μου κοπανας τωρα.
    Απλα τα πραγματα…τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη.
    Ο Σταλιν ετρωγε με χρυσα κουταλια και ο λαουτζικος ετρωγε τα χρυσα σκατα.
    Και ναι φυσικα υπαρχουν αστεγοι, και νεκροι μαλιστα.Αστεγοι υπηρχαν , υπαρχουν και θα υπαρχουν.
    Απο την αλλη παλι, αν εσυ νομιζεις οτι τα γκουλαγκ ειχαν μοναχα βαρυποινιτες…Οκ πασο.Αλλωστε ο σοσιαλισμος τοτε…το κρατος δικαιου…η ασφαλεια του τοτε πολιτη…
    Ασε ασε…μακαρι να τα ειχαμε και μεις αυτα μετα τον εμφιλιο με τα κουμουνια νικητες.
    Ειμαι σιγουρος οτι εσεις οι φανατισμενοι απο τα ακρα θα μας οδηγησετε σε εναν ακομα εμφυλιο….
    Και συ να εισαι σιγουρος οτι η Ελλαδα μας δεν αντεχει μια ακομα τετοια βαρια ντροπη στους ωμους της.

    ΣΥ ΕΙΠΑΣ :
    “””Πες μας τώρα ότι τόσα χρόνια κυβερνουσε το ΚΚΕ να μας αποτελειώσεις. Πες μας ότι έχουμε κομμουνισμό ή σοβιετοκρατία όπως λέει κι ο Μάστορας κι όχι άγριο καπιταλισμό. ΄Ελα μωρέ εύκολο είναι. Δε θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς να το αποδείξεις. Απλώς θα το πεις.””””
    Εγω δεν εγραψα κατι τετοιο.Ειπαμε αλλα διαβαζεις…Άλλα θες να καταλαβεις.
    Το “εσεις” σε μπερδεψε ετσι;!;!;! Αστραπογιαννε!!!!

    Και για πες μας ρε Τακαρε για να χουμε καλα ρωτηματα…για πες μας εσυ που ξερεις τα πολλα κι ο νους σου τα γνωριζει , σε ποιο χωρο ανηκω μιας και οπως λες το δειχνω και το παραδειχνω;;;
    Πες μου , ετσι για να γελασω !!!!
    Γιατι αν πεις και πιασεις διανα τοτε τι να πω…μαλλον θα τρομαξω….που ξερεις…ισως και απο την αληθεια…οποτε μετα θα πρεπει να το σκεφτεις σοβαρα να γινεις μεντιουμ.

    Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Δεν ξέρω τι έγινε με τον 902 και η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει και καθόλου…

  Αλλά να ξέρουν όσοι υποστηρίζουν κόμματα άσχετα με το ποια είναι αυτά πως τα μοναδικά κόμματα που θα επιβιώσουν – αν επιβιώσουν – στο τέλος, θα είναι αυτά που θα έχουν καταλάβει τα λάθη τους και θα έχουν πάψει να βρίσκουν δικαιολογίες. Γιατί μέχρι σήμερα ακόμα και αυτό πληρώνουμε. Τις δικαιολογίες των κομματόσκυλων. Πάντα – όσο και να είναι εμφανές ένα λάθος του κόμματος – αντί να προσπαθούν να το διορθώσουν, πέφτουν σαν τις μύγες στα σκατά προσπαθώντας να το “σουλουπώσουν” ώστε να είναι ευκόλως “γαργαροποιημένο” από τους υπόλοιπους. Το ίδιο έκαναν και το ίδιο κάνουν όλοι. Από το ΚΚΕ μέχρι τους φασίστες της ΧΑ. Από όσους έχουν περάσει από την εξουσία έως αυτούς που ξερογλύφονται για την εξουσία σα σκυλάκια που ψωμολυσάνε. Δεν νοιάζει κανέναν πόσο καλό θα μπορούσαν να κάνουν ΑΝ ήταν στην εξουσία υποθετικά. Τους νοιάζει ότι ΟΣΟ είναι στην αντιπολίτευση πως τα έχουν κάνει ΣΚΑΤΑ γιατί η εξουσία δεν έχει αλλάξει δράμι και την μέγιστη ευθύνη την έχουν αυτοί που ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Αν δεν μπορούν ….ας πάρουν το μπούλο να πάνε στα σπίτια τους και να σταματήσουν τις παιδικές δικαιολογίες που αραδιάζουν στα κομματικά τους καφενεία νοιώθοντας σπουδαίοι.

  Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο περισσότερος κόσμος σιχάθηκε τις μπούρδες τους. Όλων.

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ
  Γιατί παραπονιέσαι; Δεν περνάμε καλά εμείς τώρα; Δόξα τω θεώ που νίκησαν οι ταγματασφαλίτες κι όχι οι κομμουνιστές. Κι έχουμε καπιταλισμό. Γι’ αυτό έχουμε ΟΛΟΙ τη δουλειά μας , την περιθαλψή μας, το σπίτι μας, περνάμε καλά, θα πάρουμε τη σύνταξή μας, όλα καλά κι όλα ανθηρά. Κι ευτυχώς που δεν νίκησαν οι κομμουνιστές γιατί θα μας παίρναν τα σπίτια. Ενώ τώρα έχουμε την ηθική ευχαρίστηση ότι θα μας τα πάρουν οι τραπεζίτες. Αλλά αυτοί δεν είναι άξεστοι και άπλυτοι είναι σεβαστοί καπιταλιστές. Ζητω ο καπιταλισμός. Ζήτω οι ταγματασφαλίτες. Ε, κι αν πεθάνουν κάποιοι από πείνα και το κρύο, φτάνει να έχουμε ηγέτες με αρχίδια που κάνουν και ράφτινγκ αμα λάχει να πούμε. Γιατί γι’ αυτό τους έχεις τους ηγέτες. Για να κάνουν ράφτινγκ και να ρίχνουν τις μικρούλες. Τι τους έχεις; Για να φροντίζουν για το λαό; Αυτά είναι κομμουνιστικοί αναχρονισμοί. Δε μασάμε.
  Με ρωτάς να σου πω τι είσαι; Να σου πω λοιπόν. Με τη χούντα είσαι χούντα, με την ΝΔ είσαι ΝΔ, με το Πασόκ είσαι Πασόκ, με το ΚΚΕ θα είσαι ΚΚΕ, με τη Χ.Α. θα είσαι Παπαδόπουλος. Και θα είσαι δούλος όλων αυτών, παριστάνοντας ότι δεν είσαι τίποτα απ’ αυτά. Χατζηαβάτης του κάθε πολιτικάντη. Μπορεί και να μην πηγαίνεις να ψηφίζεις και να το παίζεις μάγκας ότι δε σε βάζουν στο λουκι εσένα. Κι ας αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για σένα. Αλλά έτσι είναι καλύτερα. Τα ρίχνεις στους αλλους και το ευχαριστιέσαι. Γιατί εσύ δε φταις ποτέ. Το πέτυχα; Καλά, και να το αρνηθείς δε θα έχει καμιά αξία.
  Σου είπα ότι στα ανατολικά κράτη δεν είχαν κομμουνισμό γιατί ο κομμουνισμός είναι η αταξική κοινωνία. Τι σου λέω τώρα ε; Και σε μπερδεύω. Εσύ έχεις μάθει το τρεις το λάδι, τρεις το ξιδι κι έξι το λαδόξιδο. Πού να τα ξεχωρίσεις; Γι’ αυτό θα σεβαστώ αυτό που είπε η γιαγιά σου και δε θα σε ζαλισω περισσότερο με αυτές τις έννοιες. Σοφή η γιαγιά σου. Σε είχε καταλάβει από νωρίς γι’ αυτό το είπε η γυναικα.
  ΄Οχι, δεν έχουν αυξηθεί οι κομμουνιστές παππούδες που μακαρίζουν τον Παπαδόπουλο. ΄Εχει αυξηθεί η επιρροή του ίντερνετ σε αφελείς σαν και σένα, που διαβάζουν κάτι κι αμέσως το δέχονται χωρίς να το φιλτράρουν. Τι να κανουμε; Υπάρχετε κι εσείς. Ευτυχώς δεν είστε πλέον τόσοι πολλοί όπως πριν λίγα χρόνια.
  Καλό βράδυ Πραξιτέλη. Και δεν κάνει μονο η τηλεόραση κακό.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Εγινε ρε…τα ειπες ολα γιατι τα ξερεις ολα.
   Και σιγουρα ξερεις ποσο με εκανες και γελασα.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Tάκης γράφει:

    Να τις απολαμβάνεις τις στιγμές που σε κάνουν οι άλλοι να γελας. Δεν θα βρίσκουμε πολλές τέτοιες στιγμές στη ζωή μας από δω και πέρα. Και σίγουρα δε θα σου φταίνε αυτοί που παλεύουν για κάτι στη ζωή τους. ΄Οσο κι αν εσύ θα προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό φταίει.
    Τα ξέρω όλα; Συ ειπας. Εγώ δεν έχω μια τέτοια άποψη. Απλώς βάζω τη γνώμη μου και την κοντράρω με τη γνώμη των άλλων.
    Καλή ζωή Πραξιτέλη.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.