ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


20130818-093901.jpg

Έκκληση να επιληφθεί αμέσως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Σε μια –συνηθισμένη για την Εφημερίδα- επίδειξη αντίστασης στην «εκκωφαντική» σιωπή των λοιπών ΜΜΕ του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ανάγει –και ορθώς- σε μείζον ζήτημα τις νέες, βαρύτατες, καταγγελίες της κας Ζωής Γεωργαντά σχετικά με το ρόλο της Ανακρίτριας κας Πεδιαδίτη αναφορικά με το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ.
«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει, ύστερα από έμμεσες πλην εξαιρετικά σαφείς καταγγελίες της κας Ζ. Γεωργαντά, ότι πριν η κα Πεδιαδίτη καταλήξει στο Πόρισμά της, που «βγάζει λάδι» τον κ. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ για το σκανδαλώδες φούσκωμα του ελλείμματος, την κάλεσε, στις 2 Αυγούστου 2013, εκτός του Γραφείου της –και, συγκεκριμένα, στο σπίτι της- αφήνοντας να νοηθούν περαιτέρω πολλά άλλα. Είναι χαρακτηριστική η εξής δήλωση της κας Γεωργαντά: «Δεν θα ήθελα τώρα να το σχολιάσω αυτό. Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω τώρα τον επαγγελματισμό της και το ότι είναι υπεύθυνη, υπόλογη…. Είναι υπεύθυνη και υπόλογη έναντι του Ελληνικού Λαού. Αθωώνει ένα εθνικό έγκλημα και είναι και υπόλογη και υπεύθυνη έναντι των συναδέλφων της… Η κυρία Πεδιαδίτη μας δείχνει πως ένα άτομο μέσα στη Δικαιοσύνη εξυπηρετεί κάποιες κυβερνητικές θέσεις»!!
Πρόκειται για σοβαρότατες καταγγελίες της κας Γεωργαντά, οι οποίες μαζί με τις προηγούμενες αποκαλύψεις της αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, όταν λέει ότι η Ανακρίτρια είχε μαζί της συναντήσεις εκτός του Γραφείου της !!! Σε ποια άλλη περίπτωση οιασδήποτε σοβαρής υπόθεσης ο Ανακριτής έχει συναντήσεις με βασικούς μάρτυρες εκτός Γραφείου; Ούτε στην εποχή των κυκλωμάτων της Δικαιοσύνης δεν είχαμε τέτοια κρούσματα δικαστικής διαπλοκής.
Ορθώς η εφημερίδα κάνει έκκληση στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου να παρέμβει, στο πλαίσιο της πειθαρχικής της δικαιοδοσίας, για ν’ αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Και είναι ευκαιρία η νέα Ηγεσία του Αρείου Πάγου να δείξει «κότσια». Αλλιώς θ’ αρχίσει τη σταδιοδρομία της με μια δυσοίωνη προοπτική, συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο –ακόμη κι απ’ αυτό του Χρηματιστηρίου- σκάνδαλο μετά τη Μεταπολίτευση. Ένα σκάνδαλο που κόστισε –και κοστίζει- στον Ελληνικό Λαό μεταξύ άλλων οριζόντια μέτρα άνω των έξι δισ. ευρώ. Οι δικαστές άλλωστε έχουν ίδια εμπειρία από τις δικές τους αποδοχές και συντάξεις, που έχουν ευτελίσει το ύψιστης σημασίας λειτούργημά τους.
Καιρός όμως είναι να πάρουν τη σκυτάλη και άλλοι, π.χ. Αξιωματική Αντιπολίτευση, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κλπ. Κόντρα στην «ομερτά» της σιωπής των διαπλεκόμενων ΜΜΕ πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, το σκάνδαλο «Γεωργίου» και όχι μόνο, δεν θα κουκουλωθεί. Κι ας μην τολμήσουν κάποιοι –ναι, από την Κυβέρνηση εννοούμε- να ισχυρισθούν ότι ένα τέτοιο κουκούλωμα αποτελεί «Μνημονιακή υποχρέωση», από την οποία εξαρτάται η πορεία δανειοδότησης της Χώρας. Τέρμα τα «δίφραγκα», τα «παπαγαλάκια» και τα «παπατζιλίκια».

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.