Πρωτογενές πλεόνασμα χονδρομαλάκυνσης


nerds

του Στρατή Μαζίδη

Για πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο τώρα τελευταία η κυβέρνηση δίνοντας την αίσθηση πως προσπαθεί να δημιουργεί ένα τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας τη στιγμή που η εφορία στέλνει αμέτρητα ραβασάκια στους φορολογούμενους.

Πάντως εδώ έχουμε μια ανατροπή των όσων είχαμε στη ζωή μέχρι σήμερα. Πώς είναι δυνατό να εμφανίζεσαι κερδοφόρος και να μη μετράς ότι χρωστάς σε ότι κινείται και αναπνέει;

€ 2,6 δις το…πλεόνασμα, € 5; 6; 7; τα φέσια στην εσωτερική αγορά.

Με το σκεπτικό αυτό πολύ κακώς κάνουν και κλείνουν καταστήματα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες διότι άμα διαγράψουν τα όσα χρωστούν στην εφορία, στον ΟΑΕΕ, στον εκμισθωτή, σε μισθούς, σε ΔΕΚΟ και γενικώς τα γράψουν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια τότε μπορούν κι αυτοί να λένε πως είναι κερδοφόροι και ότι εμφανίζουν πρωτογενή πλεονάσματα.

Βέβαια αν δεν πληρώσεις το ΟΑΕΕ γιατί δεν έχεις, θα σου πάρει το σπίτι. Αν δε σε πληρώσει ο νταβατζής, είναι πρωτογενές πλεόνασμα και θετικός οικονομικός δείκτης για την τρόικα.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές θράσος σε μια διαλυμένη χώρα με το λαό να υποφέρει να λέγονται από επίσημα χείλη ξεδιάντροπα τέτοια παραμύθια.

Μάλλον έχουμε να κάνουμε με πρωτογενές πλεόνασμα χονδρομαλάκυνσης* και κάποιοι θα κάνουν πολύ καλά να το κοιτάξουν. Η χονδρομαλάκυνση έχει πολύ σοβαρές συνέπειες ειδικά όταν αφήνεται ανεξέλεγκτη από μια συγκεκριμένη ηλικία και πάνω.

* Η Χονδρομαλάκυνση (chondromalacia patellae), γνωστή και ως Χονδροπάθεια, της επιγονατίδας χαρακτηρίζεται από μαλάκυνση και ρωγμές του αρθρικού υαλώδους χόνδρου της επιγονατίδας και είναι συχνό αίτιο πόνου  στους εφήβους και νέους ενήλικες. (iatropedia)

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πρωτογενές πλεόνασμα χονδρομαλάκυνσης

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.