Τι παίζει με το σεισμόσημο;


maniatseismologoxinesr«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση» για επιβολή σεισμόσημου, τονίζει ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σε διευκρινιστική δήλωσή του, μετά τα δημοσιεύματα που στηριζόμενα σε δηλώσεις του υπουργού το πρωί της Τρίτης μιλούν για το νέο χαράτσι που έρχεται στα ακίνητα.

Ειδικότερα ο υπουργός Γ. Μανιάτης το πρωί σε δηλώσεις του στο Mega, ερωτηθείς για το ζήτημα αρκέστηκε να πει πως «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν».

Διαβεβαίωσε επίσης πως «θα προσπαθήσουμε η επιβάρυνση για το σεισμόσημο να είναι η ελάχιστη δυνατή».

Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, τονίζοντας ότι«είναι μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη» και δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» αναφερόταν ότι η τρόικα ζητεί την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές), θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, που ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

mediasoup.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.