Το Mega, ο Βαρδινογιάννης και η κρίση που δεν ξεπεράστηκε…


to-mega-o-bardinogiannhs-kai-h-krish-poy-den-kseperasthkeΡιζικές αλλαγές δρομολογεί στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας η απόφαση του κ. Γιώργου B. Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Mega Channel.

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης…
αποφάσισε να παραμείνει στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, παρά την κρίση που είχε ξεσπάσει στο κανάλι, στην οποία είχε αναφερθεί πολλές φορές το newpost, μετά την άρνηση του Γιώργου Μπόμπολα να συγχωνευθεί το Mega με το Star Channel.

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Mega σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του Star φαίνεται ότι έδειξαν την πόρτα εξόδου στον κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος από ότι δείχνει θα επικεντρωθεί στην μετατροπή του Star στον επόμενο δυνατό παίκτη του ενημερωτικού τομέα.

Η κατάσταση όπως όλα δείχνουν δυσκολεύει για το Mega, το οποίο ενώ πραγματοποιεί νέα αύξηση κεφαλαίου με μετρητά 15 εκατ. ευρώ, δεν κατάφερε να πετύχει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες που όφειλε βάσει δανειακής σύμβασης ομολογιακού δανείου 98 εκατ. ευρώ, το οποίο έλαβε από τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων στις αρχές του 2013. Ο καθαρός δανεισμός της Τηλέτυπος ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ ενώ οι πιέσεις των τραπεζών, για την αποπληρωμή των δανείων είναι μεγάλες.

Αντιθέτως το Star ένταξε στο δυναμικό ένα δυνατό δημοσιογραφικό team το οποίο μεταξύ άλλων αποτελείται από τους κ.κ. Νίκο Χατζηνικολάου, Πόπη Τσαπανίδου, Μάρα Ζαχαρέα, Κάτια Μακρή, Σταύρο Λυγερό και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για ένα δυνατό comeback στον τομέα της ενημέρωσης. Αναμένουμε τις εξελίξεις!

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.