Φιάσκο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!


Φιάσκο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!Μόνο δύο στους δέκα καταστηματάρχες φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν και προμηθεύτηκαν το θαλασσί σήμα…

Φιάσκο αποδεικνύεται το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, καθώς από την 1η Αυγούστου- οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου- μόλις το 21,4% των επιχειρηματιών έριξαν τις τιμές στα προϊόντα τους.

Ειδικότερα, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου, η ανταπόκριση παραμένει χλιαρή καθώς από τους 70.000 καταστηματάρχες, μόλις οι 15.000 έχουν προμηθευθεί το θαλασσί σήμα το οποίο υποδεικνύει στους καταναλωτές πως πέρασαν στις τιμές τους τη μείωση του ΦΠΑ, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Τη μικρή ανταπόκριση των καταστηματαρχών στο νέο μέτρο, παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας της Συνομοσπονδίας, ενώ οι προβλέψεις του είναι επίσης απαισιόδοξες για το μέλλον.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα έσοδα καθώς υπάρχει φόβος ότι τα απολογιστικά στοιχεία για το τρίμηνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα του 2012, θα δείχνουν υστέρηση.

epikaira.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Φιάσκο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση!

  1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

    Κάνε ότι κάνω!
    Ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει στη χώρα αυτή. Γιατί να το κάνουν οι πολίτες, όταν δεν το κάνει το κράτος; Υπάρχει και εισπράτουν ακόμα ΦΟΡΟ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ!!!!!, η βενζίνη περιέχει φόρο υπέρ των ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!! και πόσα άλλα…
    Γιατί, λοιπόν, περιμένουν από τους πολίτες να κάνουν κάτι άλλο;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.