Συρία: το ίδιο παραμύθι


Η ίδια παράσταση που παίχθηκε σε Αφγανιστάν, Κουβέιτ, Ιράκ, βόρεια Αφρική παίζεται τώρα και στην Συρία. Έχει μάλιστα πολλές ομοιότητες με το Ιράκ. Η πιο χτυπητή είναι αυτή των χημικών όπλων. Ο Σαντάμ είχε κατηγορηθεί για χρήση εναντίον των Κούρδων.
Εν τω μεταξύ οι εφημερίδες γράφουν περισπούδαστα άρθρα περί δημοκρατίας, τα κανάλια κάνουν ανάλογες θεατρικές παραστάσεις στις ειδήσεις, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ανάλογης ποιότητας θέματα και κανένας δεν κάνει απλές ερωτήσεις όπως:
1) Πως γίνεται και ΞΑΦΝΙΚΑ σε μία χώρα ο πρόεδρός της, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ενοχλούσε τους δυτικούς «δημοκράτες» να μετατρέπεται σε «δικτάτορα»;
2) Πως γίνεται στα ξαφνικά η «αντιπολίτευση» να ξυπνάει από τον δεκαετιών βαθύ της ύπνο και να αρχίζει εμφύλιο πόλεμο;
3) Πού βρίσκει ξαφνικά τόσα όπλα;
Έτσι κι αλλιώς το παγκόσμιο κοπάδι των καταναλωτών-ηλιθίων, συνηθισμένο στον σανό των ΜΜΕ και μαθημένο στην εύκολη ζωή της μη-σκέψης έχει μηδενική μνήμη.
Κανένας δεν θυμάται ότι το έργο της Συρίας είναι το έργο που έχει παιχθεί επανειλημμένα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και κανένας δεν προσέχει ότι τώρα οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για να βγάλουν πετρέλαιο στην θάλασσα της Λιβύης, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν, εάν «δεν επαναστατούσε ξαφνικά ο λαός» κατά του Καντάφι.
Όσο για τον μεγάλο παγκόσμιο ηλίθιο, την Ρωσία, θα έβαζα στοίχημα ότι θα εγκαταλείψει ακόμα και την ναυτική βάση της στην Συρία. Εξάλλου έχει προϊστορία σε αυτό. Πούλησε στους Αμερικανούς την Γροιλανδία, εγκατέλειψε τον Καναδά, παράτησε εμάς στο έλεος των Τούρκων χάνοντας τις ναυτικές της βάσεις και σήμερα συνεχίζει να αυτο-συρρικνώνεται παρά την τεράστια έκταση, στρατιωτική δύναμη και τεχνολογία που διαθέτει.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Συρία: το ίδιο παραμύθι

  1. Οι Γερμανοί ειναι τόσο έξυπνοι που έβαλαν τον Ομπάμα να βγάλει μόνος του τα μάτια του , επιτιθέμενος στη Συρία (αν επιτεθεί τελικά) …Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αντιληφθεί τελευταία στιγμή τη μπανανόφλουδα που του πέταξε η κα Μέρκελ και το επιτελείο της …με απώτερο σκοπό απλά, απλούστατα, απλούστερα : την αλλαγή μορφών και πηγών ενέργειας!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.