Το «σύστημα» του Συστήματος (Υγείας)


ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ τηλεοπτική του κ. Αυτιά και της Μάγδας (του). Με τις φωνές του αυτός κι αγριεμένος επιμελώς, με το μάτι στο μόνιτορ η κυρία. Με την ωραιοπάθεια να ξεχειλίζει απ’ τις (χίλιες εναλλασσόμενες) πόζες της. Απέναντι γιατροί και ο Υπουργός. Επιμελώς ήρεμος ο κ. Γεωργιάδης και μετρίως φωνακλάς στα «μπασίματά» του. Αλλιώς, δεν συγκρατείς τους αγριεμένους εκπροσώπους των γιατρών και το ματς (με στοιχεία κατς) τελειώνει κάποτε. Έληξε ο αγώνας, νίκησε ο…διχασμός.

ΚΑΙ, βέβαια, είχαν τα δίκια τους οι γιατροί, ωστόσο, από λάθος θέση. Με τον Υπουργό απέναντι, να καυγαδίζουν σε ξένον αχυρώνα. Με τη μπάλα στην κερκίδα, ενίοτε εκτός γηπέδου και μια-δυο φορές στο διπλανό…χωριό.

ΑΣ το δούμε θετικά, αλλά να τους θυμίσουμε πως η κουβέντα-καυγάς δεν ήταν πλήρης. Έχει τη σοβαρότητά του το θέμα, έχει και τις παραμέτρους του. Κι αν αγνοείς το χτες, μη συζητάς για το σήμερα και μην περιμένεις «αύριο».

ΕΙΝΑΙ να…κλαις τον ΕΟΠΠΥ με τα ελλείμματα, τις «τρύπες» του και μόνο σ’ αυτές και τα γενεσιουργά τους αίτια δεν αναφέρθηκαν οι παραπάνω «δυναμικοί» συζητητές. Μακριά (τους) το «κάρβουνο», λες και τα…εγκαύματα επήλθαν μόνα τους. Χωρίς τη συμμετοχή του λαού «του μικρού του μέγα».

ΠΑΡΟΧΟΙ υγείας, φαρμακοβιομήχανοι και διακινητές φαρμάκου, εξωιατρικά κέντρα και τα κάθε λογής πιράνχας έφτιαξαν το «σύστημα» του Συστήματος και δεν ξηλώνεται, αν πρώτα δεν το ψηλαφίσεις σαν μόρφωμα.

ΣΤΟ «σύστημα», ένταξε και τον λαό. Με τον μέσο πολίτη αρκούντως αδιάφορο για την τύχη του ταμείου του και με το βιβλιάριο στο χέρι. Με τον γιατρό να συνταγογραφεί μανιασμένα, τον τομογράφο του νοσοκομείου «χαλασμένο» και τον ιδιωτικό να παίρνει φωτιά. Με το προσωπικό των παραπάνω «μαγαζιών» να μη σου μιλάει μη χάσει χρόνο και…πελάτη. Με το Ταμείο να ανασαίνει βαριά, τον πολιτικό ανεύθυνο και τον πολίτη από γιατρό σε γιατρό (ενίοτε χωρίς λόγο) να σηκώνει, σήμερα, τους ώμους.

Θανάσης Νικολαΐδης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.