Επανέρχεται στην ατζέντα η μείωση του φόρου πετρελαίου


Επανέρχεται στην ατζέντα η μείωση του φόρου πετρελαίου

Σαφές μήνυμα προς όλους τους υπουργούς να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την τρόικα, ώστε να μπει σε εφαρμογή ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων, έχει στείλει ο πρωθυπουργός.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα είναι, ότι εάν κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι της τρόικα δεν βρουν ανοικτά θέματα, τότε η κυβέρνηση θα βρει έδαφος για να προωθήσει μία νέα ατζέντα διεκδικήσεων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μεταξύ άλλων και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο και τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων, μέσα από ένα νέο χαμηλότερο τιμολόγιο.

Ακόμη, η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ιδίως μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Επιπλέον, θα επιδιώξει την επανεξέταση του θέματος της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, ενόψει και του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων.

Διαπραγμάτευση για το πλαίσιο της κινητικότητας έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριλάβει η Τρόικα στον αριθμό των απομακρύνσεων και όσους συμβασιούχους δεν κερδίζουν στα δικαστήρια την ανανέωση των συμβάσεών τους.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.