Μήνυμα στον Ομπάμα: “Δεν μπήκα στο στρατό να πολεμήσω για την Αλ Κάιντα σε ένα εμφύλιο”


usa-navy

Υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α, φωτογραφήθηκε κρατώντας ένα χαρτόνι στο οποίο έχει γράψει μήνυμα που στέλνει στον Μπαράκ Ομπάμα.

“Δεν πήγα στο Πολεμικό Ναυτικό για να πολεμήσω για την Αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία”, έγραψε χαρακτηριστικά ο ένστολος και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από συζητήσεις για το αν η φωτογραφία είναι γνήσια και αν ο ένστολος εκφράζει την επικρατούσα άποψη χιλιάδων συμπατριωτών του.

Πάνω από 110.000 οι νεκροί από την έναρξη της κρίσης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων    

Τουλάχιστον 110.371 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-’Ασαντ, η οποία εξελίχθηκε σε εμφύλιο, ως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο νέος αυτός απολογισμός συμπεριλαμβάνει 40.146 πολίτες, 21.850 αντάρτες και 45.478 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, ανάμεσά τους φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές.

Ο προηγούμενος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 26 Ιουνίου έκανε λόγο για 100.191 νεκρούς. Αλλά και ο ΟΗΕ υπολογίζει σε περισσότερους από 100.000 τους νεκρούς στη Συρία.

Μεταξύ των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 3.905 γυναίκες και 5.833 παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Μεταξύ των ανταρτών που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 15.992 πολίτες που πήραν τα όπλα, 3.730 ξένοι μαχητές, στην πλειοψηφία τους τζιχαντιστές και 2.128 λιποτάκτες.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος υποστηρίζονται από πολιτοφυλακές που έχουν χάσει 17.824 μέλη και από μαχητές της Χεζμπολάχ, 171 από τους οποίους σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει επίσης λόγο για 2.726 μη ταυτοποιημένα πτώματα και επίσης αναφέρει ότι παραμένει άγνωστη η τύχη 9.000 κρατουμένων και 3.500 στρατιωτών που έχουν συλληφθεί από τους αντάρτες.

Χρήστος Δεμέτης

news247.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.