End Game: Το αμφιλεγόμενο έγγραφο που αποκαλύπτει σχέδιο των τραπεζιτών για εξόντωση χωρών (και η Ελλάδα στην πρωτη γραμμή)


Geithner-Memo21

Larry Summers και το μυστικό ” End Game” Memo

άν τό εγγραφο του 1990 είναι γνήσιο αποδεικύεται ή συνομωσία

τών τραπεζιτών για τήν ληστεία τών κρατών που μέσα σε αυτά είναι και η Ελλάδα.

Με τον Greg Palast για το περιοδικό ”Vice”

Όταν ένα πουλάκι έριξε το υπόμνημα End Game  μέσα από το παράθυρο μου , το περιεχόμενό του ήταν τόσο εκρηκτικό , τόσο άρρωστο και κακό , που απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω .

Το Υπόμνημα επιβεβαίωνε τήν πιο τρελή φαντασίωση κάθε συνωμοσιολόγου : Ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι του Δημοσίου  συνωμότησαν κρυφά με μια μικρή κλίκα τραπεζιτών γιά να διαλύσουν τό δημοσιονομικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο . Όταν βλέπετε 26.3%  ανεργία στην Ισπανία , την απελπισία και την πείνα στην Ελλάδα , τις ταραχές στην Ινδονησία και την πτώχευση του Ντιτρόιτ , πρέπει να πάτε πίσω σε αυτό το σημείωμα End Game  , τη γένεση του αίματος και δακρύων .

Ο αξιωματούχος του  Υπουργείου Οικονομικών που έπαιξε το μυστικό παιχνίδι End Game των τραπεζιτών ήταν ο Larry Summers . Σήμερα , ο Larry Summers είναι η κορυφαία επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα για πρόεδρος τής Federal Reserve , της Παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας . Αν το εμπιστευτικό σημείωμα είναι αυθεντικό , τότε ο Summers δεν θα πρέπει να υπηρετήσει την Fed , θα πρέπει να “υπηρετήσει” σε κάποιο μπουντρούμι που προορίζεται για τους παράφρονες οικονομικούς εγκληματίες.

 

Το σημείωμα είναι αυθεντικό .

 

Για να πάρω αυτήν τήν επιβεβαίωση, θα έπρεπε να πετάξω στη Γενεύη και να επιτυγχω με πλάγια μέσα μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου , Pascal Lamy .Και το κατάφερα .Ο Lamy , ο αρχιστράτηγος της παγκοσμιοποίησης, μου είπε:

 

” Ο ΠΟΕ δεν δημιουργήθηκε γιά κάποια σκοτεινή κλίκα των πολυεθνικών που μυστικά μαγειρεύουν συνωμοσίες εναντίον του λαού …. Δεν έχουμε , πλούσιους τρελό-τραπεζίτες, κάπνιστές πούρων που συνομωτούν . “

 

Τότε του έδειξα το υπόμνημα .

 

Ξεκινά με τόν “υπηρέτη” του Summers , τον Timothy Geithner , να υπενθυμίζει στο αφεντικό του να καλέσει τους τότε πιο ισχυρούς CEOs στον πλανήτη και να τους ζητήσει να διατάξουν τους παρασκηνιακούς στρατούς τους γιά έφοδο :

 

” Καθώς μπαίνουμε στήν τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων του ΠΟΕ γιά τίς χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες , πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για σας να έρθετε σε επαφή με τους Διευθύνοντες Συμβούλους …. “

 

Για να αποφύγει ο Summers να καλέσει απο το γραφείο του τους αριθμούς τηλεφώνου τους (που , σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ , θα έπρετε να εμφανιστούν στα δημόσια logs) , ο Geithner του παραθέτει τις ιδιωτικές γραμμές τους . Και είναι εδώ:

 

Goldman Sachs : John Corzine (212) 902-8281

Merrill Lynch : David Kamanski (212) 449-6868

Bank of America , David Coulter (415) 622-2255

Citibank : John Reed (212) 559-2732

Chase Manhattan : Walter Shipley (212) 270-1380

 

Ο Lamy είχε δίκιο : δεν καπνίζουν πούρα . Προχωρήστε και καλέσετε τους . Το έκανα , και βέβαια , πήρα ένα χαρμόσυνο προσωπικό “γεια” από τον Reed  μέχρι που αποκάλυψα ότι δεν ήμουν ο Larry Summers . ( Σημείωση : . . Οι άλλοι αριθμοί ήταν απενεργοποιημένοι. Επίσης είναι αδύνατη η επαφή με τον Corzine , την στιγμή που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις )

 

Δεν είναι η μικρή κλίκα των “συνομιλητών” που αποτελούνται από τον Summers και τους Τραπεζο-γκάνγστερς που είναι τόσο ανησυχητική . Η φρίκη είναι ο σκοπός ό ίδιος του End Game.

 

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω :

Hταν το 1997 .Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν πίεζε σκληρά για την κατάργηση τής νομοθεσίας που ρύθμιζε την κινηση κεφαλαίων για τίς τράπεζες. Αυτό απαιτούσε , κατ ‘αρχάς, την κατάργηση του Glass- Steagall Act για να διαλύσει το φράγμα μεταξύ των εμπορικών τραπεζών και των επενδυτικών τραπεζών . Ήταν σαν να αντικαθιστούσαμε τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών με τροχούς ρουλέτας.

 

Δεύτερον , οι τράπεζες ήθελαν το δικαίωμα να παίζουν ένα νέο παιχνίδι υψηλού ρισκου : “Την Διαπραγμάτευση των παραγώγων “. Η JP Morgan και μόνο θα έχει σύντομα 88 τρις δολάρια από αυτές τις ψευδο-ασφάλειες στα βιβλία της ως « περιουσιακά στοιχεία ».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Summers ( που σύντομα θα αντικαταστήσει τον Rubin ως υπουργό) μπλόκαρε κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο των παραγώγων .

 

Αλλά ποια θα ήταν η χρησιμότητα της μετατροπής αμερικανικών τραπεζών σε καζίνο παραγώγων αν τα χρήματα θα έφευγαν σε κράτη  με ασφαλέστερη τραπεζική νομοθεσία;

 

Η απάντηση σχεδιάστηκε από το Big Five Bank : Κατάργηση των ελέγχων για τις τράπεζες σε κάθε έθνος στον πλανήτη ταυτόχρονα . Ήταν τόσο λαμπρή ιδέα όσο και τρομερά επικίνδυνη .

 

Πώς θα μπορούσε να τραβήξει μπροστά αυτός ο τρελός χορός; Το σχέδιο τών τραπεζιτών και του Summers ήταν να χρησιμοποιήσουν τη Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών , μία δυσνόητη και καλοήθη προσθήκη στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που αστυνομεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου .

 

Μέχρις ότου οι τραπεζίτες άρχισαν το παιχνίδι τους , οι συμφωνίες του ΠΟΕ αφορούσαν μόνο τις εμπορευματικές συναλλαγές , δηλαδή τα αυτοκίνητα μου για τις μπανάνες σας . Οι νέοι κανόνες-παγίδες από τον Summers και τίς τράπεζες θα ανάγκαζαν όλα τα έθνη να δεχτούν το εμπόριο  τοξικών παραγώγων , όπως τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα .

 

Μέχρι την εφαρμογή της Χρηματοοικονομικής Σύμβασης Υπηρεσιών , κάθε έθνος έλεγχε και χρέωνε τις τράπεζες εντός των συνόρων του . Οι νέοι κανόνες του παιχνιδιού θα ανάγκαζαν κάθε έθνος να ανοίξει τις αγορές του στίς Citibank , JP Morgan και τα παράγωγά τους.

 

Και όλα τα 156 έθνη στο πλαίσιο του ΠΟΕ θα έπρεπε να συνθλίψουν τους δικούς τους Χρηματοπιστωτικούς Κανονισμούς (Glass- Steagall) που διαχώριζε τίς εμπορικές τράπεζες αποταμιεύσεων από τίς  τράπεζες επενδύσεων που τζογάρουν με τα παράγωγα .

 

Η δουλειά της μετατροπής της της Χρηματοοικονομικής Σύμβασης Υπηρεσιών σε πολιορκητικό κριό των τραπεζιτών δόθηκε στόν Geithner , ο οποίος εχρίσθη πρέσβης στην Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου.

 

Οι τραπεζίτες πάνε στίς Μπανανίες.

 

Γιά πιό λόγο οποιοδήποτε έθνος θα συμφωνούσε να αφήσει το τραπεζικό του σύστημα να καταληφθεί και να ληστευθεί από οικονομικούς πειρατές όπως η JP Morgan ;

 

Η απάντηση , στην περίπτωση του Εκουαδόρ , ήταν οι μπανάνες . Ισημερινός ήταν πραγματικά μια μπανανία . Το κίτρινο φρούτο ήταν η “ζωή η θάνατος”  πηγή του έθνους σάν στήριγμα του σκληρού νομίσματος . Εάν αρνείτο να υπογράψει τήν νέα Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών , Ισημερινός θα μπορούσε να δώσει τις μπανάνες του στους πιθήκους και να πάει σε πτώχευση .Και ο Ισημερινός υπέγραψε .

 

Και ούτω καθεξής, κάθε έθνος εκφοβίστηκε και υπόγραψε .

 

Κάθε έθνος,εκτός από ένα , θα έλεγα .Ο Νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας , Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα , αρνήθηκε . Σε αντίποινα , η Βραζιλία απειλήθηκε με ένα εικονικό εμπάργκο των προϊόντων της από τον Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Mandelson , σύμφωνα με ένα άλλο εμπιστευτικό σημείωμα που πήρα στα χέρια μου . Αλλά η άρνηση του Λούλα απέδωσε για τη Βραζιλία, η οποία , μόνη της από τα Δυτικά έθνη , επέζησε και άνθισε κατά την τραπεζική κρίση του 2007-9.

 

Η Κίνα υπέγραψε , αλλά πήρε καλό αντάλλαγμα . Άνοιξε στόν τραπεζικό τομέα της μια ρωγμή σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση και τον έλεγχο της αγοράς των ανταλακτικών αυτοκινήτων και άλλων τομέων στις ΗΠΑ. ( Γρήγορα , δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στην Κίνα . )

 

Η νέα Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών τράβηξε το καπάκι από το κουτί της Πανδώρας τών παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών παραγώγων .Ανάμεσα στίς περιβόητες συναλλαγές που νομιμοποιήθηκαν :

Η Goldman Sachs ( όπου υπουργός Οικονομικών Rubin υπήρξε συν-πρόεδρος ) εμπορεύτηκε ένα μυστικό ευρώ-παραγώγο swap με την Ελλάδα, το οποίο , σε τελική ανάλυση , κατέστρεψε ότι το έθνος . Στον Ισημερινό, η δική του απορρύθμιση και  κατεδάφιση του τραπεζικού τομέα  , ξέσπασε με ταραχές .Η Αργεντινή αναγκάστηκε να πουλήσει τις εταιρείες πετρελαίου ( στην ισπανική Repsol) και τα δίκτυα του νερού ( στην Enron ), ενώ οι δάσκαλοι της έψαχναν για τα τρόφιμα στους κάδους απορριμμάτων . Στη συνέχεια οι τραπεζίτες όρμηξαν στην Ευρωζώνη κάνωντας βουτιά στίς πισίνες τών παραγώγων, χωρίς να ξέρουν κολύμπι και η ήπειρος έχει τώρα πωληθεί σε μικρά , φθηνά κομμάτια στη Γερμανία .

 

Φυσικά , δεν ήταν μόνο απειλές που “πούλησε” το FSA ( Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών ) , αλλά και πειρασμούς επίσης . Στό κάτω-κάτω, κάθε κακό ξεκινά με ένα δάγκωμα ενός μήλου που προσφέρεται από ένα φίδι . Το μήλο : Οι αστραφτεροί σωροί χρήμα κρυμμένο στο FSA για τις τοπικές ελίτ . Το φίδι ονομάζεται Larry Summers .

 

Αλλά, θα μπορούσε όλο αυτό το κακό και ο πόνος να έχει ξεκινήσει από ένα σημείωμα ; Φυσικά όχι : το κακό ήταν το ίδιο το παιχνίδι , όπως παίχτηκε από την τραπεζική κλίκα. Το υπόμνημα αποκάλυψε μόνο τό παιχνίδι τους ώστε νά μπορέσουμε να τους δώσουμε το τελικό χτύπημα.

 

Το σημείωμα αποκαλύπτει πολλά για Summers και ο Ομπάμα .

 

Και ενώ δισεκατομμύρια θλιμένες ψυχές εξακολουθούν να πληγώνωνται σε όλο τον κόσμο από τήν – απο τους τραπεζίτες κατασκευασμένη – καταστροφή ,οι  Rubin και Summers δεν τα  πάνε και πάρα πολύ άσχημα .Η απορρύθμιση του Rubin γιά τίς τράπεζες είχε επιτρέψει τη δημιουργία ενός οικονομικού τερατούργημα που ονομάζεται « Citigroup ». Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη λήξη της θητείας του ,ο Rubin διορίστηκε διευθυντής , και μετά πρόεδρος της Citigroup , που πτώχευσε ,αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πληρώσει τόν Rubin συνολικά126 εκατομμύρια δολάρια .

 

Στη συνέχεια Rubin πήρε άλλη θέση : ως χρηματοδότης-κλειδί  τής προελογικής εκστρατείας για έναν νεαρό γερουσιαστή , τόν Μπαράκ Ομπάμα . Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του ως Προέδρου ,ο Ομπάμα , μετά από επιμονή του Rubin , έδωσε στόν Summers την ισχυρή θέση στις ΗΠΑ αυτή του “Οικονομικού Τσάρου” ( δηλαδή , Υπουργού Οικονομικών ) και έκανε τον Geithner τήν Τσαρίνα του . Το 2010 , Summers έδωσε πίσω τα βασιλικά ράσα του γιά να επιστρέψει σάν σύμβουλος στην Citibank και σε άλλα δημιουργήματα της τραπεζικής απελευθέρωσης οι πληρωμές των οποίων έδωσαν καθαρά στόν Summers $ 31 εκατομμύρια από τήν εποχή του υπομνήματος ” End Game ” .

Το ότι ο Ομπάμα θα μπορούσε ,μετά από απαίτηση του Robert Rubin , να επιλέξει τώρα τόν Summers για να πάρει το τιμόνι της Federal Reserve σημαίνει ότι , δυστυχώς , απέχουμε πολύ από το τέλος του παιχνιδιού .

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ End Game: Το αμφιλεγόμενο έγγραφο που αποκαλύπτει σχέδιο των τραπεζιτών για εξόντωση χωρών (και η Ελλάδα στην πρωτη γραμμή)

 1. Ὁ/ἡ Δημήτρης Στεργιούλης γράφει:

  « Η ανοικονόμητη οικονομική πολιτική μας έφερε στο σημερινό μας κατάντημα. Ας όψονται οι υπαίτιοι»

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΤΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  Γι΄αυτό μας πήρε ο διάβολος και μας σήκωσε. Αλήθεια σε ευνομούμενη και χρηστώς διοικούμενη Πολιτεία ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια ή σε κράτος που προσμοιάζει με το παλάτι του Οδυσσέα επί εποχής μνηστήρων; Άλλως πως δεν εξηγείται πώς διασκορπίστηκε τόσος πακτωλός χρημάτων που εισέρρευσε την Πατρίδα μας από τα μέσα της δεκαετίας του 85 ίσαμε σήμερα χωρίς να αλλάξει μορφή ο τόπος μας και μοίρα ο λαός μας.
  Απαριθμώ λοιπόν;
  Πακέτο Ντελόρ Ι
  Πακέτο Ντελόρ ΙΙ
  Πακέτο Ντελόροι ΙΙΙ
  Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα
  Πακέτο Πρόντι 1
  Πακέτο Πρόντι ΙΙ
  Αν θυμάμαι καλά και Πακέτο Πρόντι ΙΙΙ

  Άραγε τα χρήματα που αντιπροσωπεύουν τα ανωτέρω πακέτα σε πόσα δις ΕΥΡΩ ανέρχονται ; Κύριος οίδεν.
  Αν σκεφθεί κανείς το ύψος των χρηματικών εισροών στην Πατρίδα μας και την οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας σήμερα μένει ενεός. Είναι ένα φαινόμενο δυσεξήγητο και ως οικονομικό πρόβλημα δυσεπίλυτο για τα μεγάλα λαϊκά στρώματα , βέβαια, γιατί οι ειδήμονες και οι επιτήδειοι λεηλάτες των χρημάτων του κρατικού κορβανά , γνωρίζουν πολύ καλά , γιατί η χώρα μας έφτασε στη σημερινή της κατάντια.
  Και καλά αυτοί οι επιτήδειοι και οι ειδήμονες στην εκμετάλλευση του ιδρώτα του λαού μας. Εκείνοι όμως που τάχθηκαν από το λαό μας ως πιστοί οικονόμοι, φύλακες και διαχειριστές του κρατικού θησαυροφυλακίου τι έκαναν ; Σίγουρα ανήγαγαν σε οικονομικό δόγμα « Το πάρτε διαβόλοι βάγια» ;
  Ίσως αυτός ο χαρακτηρισμός της οικονομικής πολιτικής- αναφέρομαι στην οικονομική πολιτική της τελευταίας τριακονταετίας – θεωρηθεί υπερβολικός και σπεύσετε να ρίψετε εναντίον μου τον λίθον του αναθέματος.
  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταβάλλω προσπάθεια για να εδραιώσω το χαρακτηρισμό μου. Επιγραμματικά αναφέρω τον εσμό των «επιτήδειων ευγενών απατεώνων , που άλλοι κυκλοφορούσαν ως ντίλερς προώθησης και εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων σε βάρος της πατρίδας μας, άλλοι ως μεσάζοντες, έτεροι ως μιζαδόροι, αρκετοί ως εκμαυλιστές συνειδήσεων, ουκ ολίγοι ως χρηματιστηριακοί σπεκουλάντες, άλλοι ως τοκογλύφοι αισχίστου είδους, άλλοι ως λαθρέμποροι , ευάριθμοι ως ελεεινοί κομματάρχες, άλλοι πάλι ως ανάλγητοι έμποροι ελπίδας στους άνεργους νέους, άλλοι ως στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας.
  ‘Ολοι τους , ως όρνεα σαρκοβόρα , επέπεσαν στο σώμα της Πατρίδας μας, χωρίς ο λαός μας να τους λιθοβολήσει , απομύζησαν ό,τι μπορούσαν να απομυζήσουν μέχρι που την κατάντησαν σκέλεθρο.
  Βεβαίως μεγάλη ευθύνη, εν προκειμένω , έχουν, άλλος πολύ άλλος λίγο, και όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο την τελευταία τριακονταετία. Ένιοι , οσάκις ο λαός μας τους εμπιστευόταν την διακυβέρνηση του τόπου μας , θεωρούσαν την Πατρίδα μας ως τιμάριό τους με ό, τι επιπτώσεις είχε αυτή η αντίληψή τους «εις το χρηστώς διακυβερνάν».
  Διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου μας και τη μοίρα μας με τρόπο που επέτρεψε στις παντοειδείς συνομοταξίες των τρωκτικών, τις οποίες προανέφερα , χωρίς βέβαια να εξαντλήσω το ρεπερτόριό τους, να βρουν έδαφος πρόσφορο για να αναπτύξουν την άνομη δραστηριότητά τους.
  Υπήρξαν δε και περιπτώσεις που μερικοί θεωρούσαν εαυτούς ανέκκλητους οικονόμους της εμπιστοσύνης του λαού μας, με φυσικό επακόλουθο την έπαρση και την οίηση , δηλαδή ό, τι χειρότερο για έναν πολιτικό, γιατί το δίδυμο «έπαρση-οίηση» καθορίζει , για τους ειδήμονες του είδους, τις συντεταγμένες του πεδίου εκδούλευσης του επηρμένου και οιηματία πολιτικού. Στο πεδίο αυτό συνωθούνται οι αυλοκόλακες και οι σφουγγοκoλάριοι και εντός αυτού του πεδίου, κατά κύριο και πρώτιστο λόγο , σχηματίζονται τα «περιβάλλοντα» , τα οποία ευτελίζουν , ξευτελίζουν και τελικά «θάβουν» πολιτικά τα αφεντικά τους.
  Και ασφαλώς και υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες που αποτελούν το σέμνωμα του τόπου μας. Ευχής έργο να αποτελέσουν τη ζύμη για την αναγέννηση της πολιτικής ζωής της Πατρίδας μας.-

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.