Πως δήθεν (συν)κουμαντάρουν τον κόσμο


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

Ο ένας δεν μετράει ως αντίπαλος. Από τότε που «έφαγε χώμα» η πλάτη του κι ήταν να μη γίνει το κακό. Για την ανθρωπότητα που διέτρεχε τους κινδύνους της ακροβατώντας σε σκοινί, αλλά σήμερα αφέθηκε στις «ορέξεις» του ενός.

ΩΣΤΟΣΟ, πρέπει να φανεί πως οι δυο τους «συγκυβερνούν» τον κόσμο. Πως μετράει η γνώμη και των δυο και η πορεία της ανθρωπότητας είναι συνισταμένη δυο βουλήσεων, κι ας είναι μία. Των «φίλων και συμμάχων» μας Αμερικανών που διαφεντεύουν τον κόσμο και περιστρέφουν κατά βούλησή τους τον Πλανήτη.

ΚΙ όμως και οι «μεγάλοι» (ο εξής ένας) κάνουν λάθη. Με αποφάσεις βιαστικές πάνω στον ενθουσιασμό τους. Λες και δεν το πρόσεξαν πως οι κ. κ. Μπους και Κλίντον έμειναν εκτεθειμένοι και ραπισμένοι απ’ την παγκόσμια κοινή γνώμη.

ΘΑ είχαν «πρόθυμους» για την τιμωρία του Ασάντ (διάβαζε βομβαρδισμούς αμάχων με κάποια νεκρά παιδάκια «κατά λάθος» στα…χειρουργικά τους) και πως θα’ ταν οι βόμβες τους λυτρωτικές. Και επιβεβαιωτικές ως μοναδικής υπερδύναμης. Δεν μπήκαν στον κόπο να «ενεργοποιήσουν» το ΝΑΤΟ (τους) και το πράμα δυσκόλεψε. Τα βρήκαν και ολίγον σκούρα με του κ. Πούτιν τη στάση, διανθισμένη με προκλητικούς χαρακτηρισμούς. Εδώ θα σταθούμε. Για τη δικιά μας ερμηνεία που είναι πεποίθηση. Με απλές σκέψεις, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις.

ΟΙ «κληρονόμοι» της άλλοτε κραταιάς ΕΣΣΔ (μεταλλαγμένης ιδεολογικά) συμπεριφέρονται σαν ισχυροί της Γης, χωρίς να είναι. Οι «παραλήπτες» -παραποιημένα αντίγραφα μιας παρωχημένης εξουσίας δεν έχουν ερείσματα για μια πραγματική αντιπαράθεση με τους Αμερικανούς. Ξεστόμισε τα «τολμηρά» του ο κ. Πούτιν, αλλά δεν τράβηξε το …πιστόλι για να τους φρενάρει. Περιφρόνησε λόγοις τον αντίπαλο(;), αλλά δεν κραύγασε «Αλτ και πυροβολώ!».

ΚΑΙ πάμε παρακάτω τη σκέψη μας. Γιατί να μη του υπαγόρεψαν ό,τι είπε σε βάρος τους οι ίδιοι οι Αμερικανοί; Γιατί; Για να δίνουν την εντύπωση πως «συγκυβερνούν». Για να «φαίνεται και τιμία η γυναίκα του Καίσαρα».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.