Σαμαράς: Στροφή στην καθημερινότητα


Σταθόπουλος Σωτήρης

Απολογιστική, με ελάχιστες εξαγγελίες και με δόσεις αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας θα είναι η ομιλία του Πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ. Ο Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής ολιγομελούς κυβερνητικού κλιμακίου, καθώς μόλις έξι υπουργοί θα τον ακολουθήσουν, θα βρίσκεται νωρίς το πρωί στην Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 4 ώρες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10 το πρωί θα εγκαινιάσει την έκθεση και στην συνέχεια θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του θα αναφερθεί στα σημαντικά βήματα -όπως θα πει- που έχουν γίνει στην οικονομία τον ένα χρόνο που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Θα τονίσει τον πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα μέσα από το οποίο θα στηριχτούν οι κοινωνικές ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να απευθυνθεί, έστω και εμμέσως προς την τρόικα, με αφορμή τις νέες απαιτήσεις της για το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να είναι κατηγορηματικός στο θέμα αυτό, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει αμυντική βιομηχανία.

Συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζουν πως ο Πρωθυπουργός θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη της στήριξης των ανέργων και θα μιλήσει για την δημιουργία 50 χιλιάδων θέσεων εργασίας, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, όπως επίσης την δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη 200 χιλιάδων χαμηλόμισθων.

Ωστόσο, δεν θα παραλείψει να αναφερθεί και στην εξωτερική πολιτική με αφορμή τις εξελίξεις στην Συρία ενώ ταυτόχρονα από την Θεσσαλονίκη θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει και για την επανεκκίνηση των έργων στην Β. Ελλάδα αλλά και για το ξεμπλοκάρισμα του μετρό στην Θεσσαλονίκη.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν τα συνδικάτα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Ήδη στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες το βράδυ στενοί του συνεργάτες ενώ στο κυβερνητικό κλιμάκιο θα μετέχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

real.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.