Γερμανική πολιορκία στην Υγεία των Ελλήνων


Γερμανική πολιορκία στην Υγεία των Ελλήνων

Σε στενή πολιορκία βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Ελλάδα από την τρόικα και τους διεθνείς δανειστές όλο το προηγούμενο διάστημα, με τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και την κυριαρχία των ανώνυμων γενόσημων στην ελληνική αγορά να αποτελούν την αιχμή του δόρατος.

Φαίνεται όμως ότι οι ασφυκτικές πιέσεις των θεσμικών παραγόντων δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τις αδηφάγες απαιτήσεις κάποιων πολυεθνικών του φαρμάκου, που πολλοί υποστηρίζουν ότι εξυπηρετούν.

Δράση φέρονται να έχουν αναλάβει εκπρόσωποι γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, συνεπικουρούμενοι από επίσημους αξιωματούχους του γερμανικού κράτους, για να εκφράσουν απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση και δη στο υπουργείο Υγείας τις απαιτήσεις τους.

Όπως μαθαίνει το newsbomb.grήδη έχουν ξεκινήσει «μυστικές» συναντήσεις, στις οποίες εκπρόσωποι κάποιων γερμανικών πολυεθνικών χρησιμοποιούν ανακριβή στοιχεία για να διασφαλίσουν ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα επίπεδα που έχει ζητήσει η τρόικα δεν θα πλήξει τα δικά τους σκευάσματα. Επιθυμία τους είναι το κόστος να επιβαρύνει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και κατ’ επέκταση τους Έλληνες πολίτες.

Ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας τα «στοιχεία» που προέβαλαν κάποιες γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες και σύμφωνα με τα οποία τα ελληνικά, ποιοτικά, επώνυμα γενόσημα είναι «σκανδαλωδώς» ακριβότερα από αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι ισχυρισμοί αυτοί πλαισιώνονται από έωλα επιχειρήματα, που αγνοούν την πραγματικότητα: ότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές του ελληνικού ποιοτικού φαρμάκου έχει υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις, τις οποίες έχουν απορροφήσει οι ελληνικές επιχειρήσεις, χωρίς καμία συνέπεια στην ποιότητα και στις θέσεις εργασίας, που σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ φτάνουν τις 53.000 (άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες «μυστικές» συναντήσεις και μέχρι πού θα φτάσουν οι πιέσεις των Γερμανών για ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους. Ποιοι είναι εν τέλει αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη για ένα ακόμα χτύπημα στην υγεία των Ελλήνων πολιτών και θα παραδώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς στα χέρια των γερμανικών πολυεθνικών.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.