Αρνούνται τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης επειδή απέτυχε ο ΦΠΑ στην εστίαση…


petrelaio 22

Στουρνάρας και Βενιζέλος παραδέχθηκαν την αποτυχία της κυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Και οι δυο αναφέρθηκαν στο θέμα από τη ΔΕΘ. Και οι δυο συνδύασαν είτε έμμεσα είτε άμεσα τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με την επιτυχία της πρώτης απόπειρας μείωσης φόρου που ακούει στην ονομασία: ΦΠΑ στην εστίαση.

Όπως φαίνεται, οι τιμές δεν μειώθηκαν παρά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. Προφανώς και δεν αρκούσε μόνο η συγκεκριμένη μείωση φόρου, μιας και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του κλάδου είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να περάσουν τη μείωση στις τιμές, αφού κατά το παρελθόν είχαν απορροφήσει δυο φορές την αύξηση του φόρου.

Το οικονομικό επιτελείο μάλλον δεν «ζύγισε» καλά το πρώτο εγχείρημα μείωσης του φόρου και πλέον «απειλούνται» οι όποιες ακόμα μειώσεις στο μέλλον ,επειδή η πρώτη αποτυχία θα γίνει η «σημαία» των δανειστών.

Φανταστείτε τι θα γίνει από τις αρχές του 2014, που το μέτρο θα χαρακτηριστεί ως αποτυχημένο (δεν γίνεται να μειώνεις μόνο ένα φόρο. Προφανώς και θέλει συντεταγμένες ενέργειες) και ο ΦΠΑ θα αυξηθεί ξανά. Αυτή τη φορά και οι τιμές..

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.