Ρεπουσισμός, το ανώτερο στάδιο της πατριδοκτονίας


repousi

Του Θ. Κατσανέβα

Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα της κυρίας Ρεπούση της Βουλευτού των 1300 ψήφων, ενάντια σε κάθε τι που προσδιορίζει την ελληνική ταυτότητα και εναντιώνεται στην  παγκοσμιοποιημένη αθλιότητα την οποία υπηρετεί η ίδια και λίγοι άλλοι, αλλά με ισχυρή φωνή, εξουσία και πολλά χρήματα.

Δε θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς μαζί της αφού είναι ολοφάνερο πλέον ότι ηδονίζεται από τη δημοσιότητα που της προσδίδουν οι προκλητικές θέσεις της. Αλλά το ζήτημα ξεπερνά τη μικρότητα της συγκεκριμένης κυρίας.

Αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν να έχει ανατεθεί στο παρελθόν στη συγγραφέα του «συνωστισμού στη Σμύρνη», η ιστορική διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών με την επιλογή της να συγγράψει επίσημο εγχειρίδιο της ελληνικής ιστορίας.

Πως και γιατί  τέτοια άτομα που μισούν στην πραγματικότητα οτιδήποτε ελληνικό, μπορεί να επιπλέουν και να αποκτούν θέσεις ευθύνης στον ιερότερο χώρο της πολιτείας : αυτόν της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας.

Μήπως τελικά η παγκοσμιοποίηση, αυτή η μηχανή του κιμά, προελαύνει αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, και το Ρεπουσισμό, το ανώτερο στάδιο της πατριδοκτονίας ;

drachmi5.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.