Σκληρή ανακοίνωση Νικολόπουλου και ερώτηση για το θέμα της Στρογγύλης: Μόνον ένας “Τούρκογλου” θα ρίσκαρε την ΑΟΖ!


Ελληνική ΑΟΖ: Η εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της

Είναι αστείο, είναι κωμικό και δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, να υποστηρίζουν οι ενδοτικοί συγκυβερνώντες Σαμαράς και Βενιζέλος ότι ασκούν εθνική εξωτερική πολιτική. Ότι υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία κ.α. είπε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νίκος Νικολόπουλος στα κανάλια που τον περίμεναν στην είσοδο του Μεγάρου της Βουλής μετά την φωτιά που έβαλε στα μπατζάκια των δύο συνεταίρων της εξουσίας αποκαλύπτοντας ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την εθνική μας κυριαρχία!!!

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μόνον ένας Τούρκογλου θα μπορούσε να μικρύνει την Ελληνική ΑΟΖ ΥΠΕΡ των ΤΟΥΡΚΩΝ!

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχθηκε από τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου προς τη Κύπρο…

Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν!

Πρόκειται για γκριζάρισμα περιοχής που θυμίζει Ίμια.

Αποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πλέον την Κυπριακή!

Είναι τυχαίο πως μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου υπάρχει πετρέλαιο αξίας 5 τρις δολλαρίων;;;

Τα οικόπεδα νότια του Καστελλόριζου μας τελείωσαν, η συμφωνία είχε προφανώς προαποφασιστεί και οι περιφερόμενοι μνημονιόδουλοι πανικόβλητοι σαν το Βενιζέλο άκουσαν και τήρησαν πιστά την σχετική αμερικανική «παρότρυνση» για να μην ξεχνάμε τις εντολές που δόθηκαν ΚΑΙ επισήμως. Έτσι από την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν» του Αντώνη Σαμαρά και στην πρόταση των ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία Ελλάδας –Τουρκίας και συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο(Συνέντευξη του Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ειδικού απεσταλμένου του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ στην «Καθημερινή»)

Τα αφεντικά βιάζονται, και ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρόθυμα έτρεξε να ικανοποιήσει την διαταγή «βγάλτε το θέμα με το μοίρασμα της ενέργειας με την Τουρκία», γιατί φοβούνται πως έρχεται η στιγμή που την Ελλάδα θα την κυβερνούν όχι οι ελληνόφωνοι αλλά οι ελληνόψυχοι Έλληνες. Και τότε, τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν στα διεθνή δικαστήρια.

Να γιατί τους κρατάνε τους πρόθυμους, εθελόδουλους, υποτακτικούς. Είναι καιρός οι πατριώτες να δούμε τα τεράστια αδιέξοδα που χτίζουν οι συμφωνίες των ολετήρων που υποτίθεται πως μας διασώζουν.

Το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν κάθε διέξοδο, να γιγαντώνουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να τοποθετούν την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα σε έναν μονόδρομο απαξίωσης, σε έναν δρόμο ντροπής και εθνικής ταπείνωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: « Ο Α. Σαμαράς ‘’γκριζάρισε’’ το νησί Στρογγύλη όπως ακριβώς

 και ο Σημίτης τα Ίμια!!!»

 

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε από τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος.

Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Για όσους το πούν “μέσα σε αρχαιολογικό χώρο Μουσείο δεν κτίζεται”.

Άρα το νησί δεν θα έχει οικονομική ζωή. Παράλληλα δεν θα είναι επιτρεπτή η πρόσβαση σε οιονδήποτε.

Πρόκειται για γκριζάρισμα περιοχής που θυμίζει Ίμια και Σημίτη.

Αποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πλέον την Κυπριακή!

Υπό τις προϋποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.

Τα οικόπεδα νότια του Καστελόριζου μας τελείωσαν.

Η συμφωνία για ελληνική αποχώρηση από την ΑΟΖ είχε προφανώς προαποφασιστεί εδώ και τόσο καιρό με τις συναντήσεις του Σαμαρά με Ερντογάν και οι περιφερόμενοι πανικόβλητοι σαν τον Βενιζέλο χρειάζονται προκειμένου να αρχίσει επισήμως και η προετοιμασία των πολιτών.

Εξάλλου υπήρξε και η σχετική αμερικανική “παρότρυνση” και “συμβουλή” για να μην ξεχνάμε τις εντολές που δόθηκαν ΚΑΙ επισήμως. Έτσι από την δήλωση:

«Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις λοιδορίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο, περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν», στην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και στην πρόταση των ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας και συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, έστω : «ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές» όπως αναφέρει στη συνέντευξή του οΡίτσαρντ Μόρνινγκσταρ,  ειδικός απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, στην «Καθημερινή».

Οι καταστάσεις πλέον τρέχουν.

Τα αφεντικά βιάζονται, γιατί ο χρόνος τους πιέζει και ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρόθυμα έτρεξε να ικανοποιήσει την διαταγή “βγάλτε το θέμα με το μοίρασμα της ενέργειας με την Τουρκία” αφού η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε την ημέρα που είχε πάει  στην Αίγυπτο!

Βιάζονται να κλείσουν τις κατάλληλες συμφωνίες προκειμένου να δημιουργήσουν σειρά τεράστιων προβλημάτων για τη στιγμή που την Ελλάδα θα την κυβερνούν μη ελεγχόμενοι. Και τότε, αυτά τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν με δύο τρόπους: ή στα διεθνή δικαστήρια και θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για την επίλυσή τους (ταυτόχρονα θα παγώσει κάθε θέμα εκμετάλλευσης του ελληνικού ορυκτού ενεργειακού πλούτου) ή θα προχωρήσει η Ελλάδα σε πόλεμο απέναντι σε όποιον έχει παραβιάσει την εθνική της κυριαρχία (και εάν είναι η Τουρκία ένας από αυτούς που παραβίασαν την ελληνική εθνική κυριαρχία, τότε ένας πόλεμος κατά των Τούρκων θα σημαίνει πόλεμος κατά του ΝΑΤΟ… -με βάση το καταστατικό λειτουργίας του ΝΑΤΟ- το οποίο αποκτά και καταστατικά πλέον, οικονομικό χαρακτήρα!)

Εδώ, λοιπόν βρίσκονται τα τεράστια αδιέξοδα που χτίζουν οι συμφωνίες των εγχώριων υποτελών και των ξενόφερτων ολετήρων που υποτίθεται πως μας διασώζουν.

Για την ακρίβεια, το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν κάθε διέξοδο, να γιγαντώνουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να τοποθετούν την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα σε έναν μονόδρομο απαξίωσης, σε έναν δρόμο ντροπής και εθνικής ταπείνωσης.

Επειδη οι μαριονέτες αυτές, με χαρά κάνουν αυτό το “έργο”.

Επειδή εκβιάζονται.

Επειδή λειτουργούν ως  απάτριδες ελληνόφωνοι.

Επειδή ξέρουν πως αν χάσουν την εξουσία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα χάσουν πολλά περισσότερα από την προσωπική τους ελευθερία…

Για τούτο κατόπιν όλων των ανωτέρω  ερωτάται ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης και Πολιτισμού :

  • Ισχύει ότι η ανακήρυξη της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο θα αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της στην Ελληνική ΑΟΖ;
  • Αν ναι προτίθεστε να βάλετε φυλάκιο εισόδου στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου ώστε να δικαιολογηθεί η οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλάσσης που έχει υπογράψει η χώρα μας αλλά όχι η Τουρκία;
  • Πρόκειται γιὰ το αρχιπέλαγος του Καστελορίζου, και η ΑΟΖ ενὸς αρχιπελαγικού συμπλέγματος ρυθμίζεται γιὰ όλα τα νησάκια που το αποτελούν σαν σύνολο, άρα η Στρογγύλη δεν συμπεριλαμβάνεται αυτόματα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.