Πέφτουν υπογραφές για την κατάργηση 2.000 θέσεων σε 11 υπουργεία


Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες

Συνεδριάζει, στις 13:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων και τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Στην  συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου έχουν μπει υπάλληλοι 13 υπουργείων και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το μεσημέρι, θα οριστικοποιηθεί ποια θα είναι τα 11 υπουργεία που θα συνεισφέρουν σε αυτό το κύμα διαθεσιμότητας και πόσους υπαλλήλους και ποια θα ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την «τρύπα» 1500 υπαλλήλων, επειδή οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν στείλει τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, θεωρείται διαχειρίσιμη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να σημειωθεί ότι:

-Έχουν ενταχθεί από τον Ιούλιο σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι -οδηγοί- του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης),

-Με βάση το πολυνομοσχέδιο 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς στις 23 Σεπτεμβρίου,

-Έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για τους 1641 διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, δηλαδή, συνολικά 9.042 υπάλληλοι.

-Απομένουν οι 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας (ΑΕΙ, ΤΕΙ) και περί του 2.000 υπαλλήλους των υπόλοιπων υπουργείων.

Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρώτο Θέμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πέφτουν υπογραφές για την κατάργηση 2.000 θέσεων σε 11 υπουργεία

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.