Σκόπια: «Ο Σαμαράς θέλει να μας πουλήσει εθνικό τους θησαυρό»


«Οι εργαζόμενοι της ελληνικής στρατιωτικής βιομηχανίας «ΛΑΡΚΟ» κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να πωλήσει τον εθνικό θησαυρό σε εταιρεία των Σκοπίων», γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.

Το συνδικάτο της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» που επεξεργάζεται τον νικέλιο και με το οποίο μαζί με άλλες δύο εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας κατασκευάζουν όπλα και οι οποίες έκλεισαν κατόπιν αιτήματος της τρόικας, λόγω της αξίωσης της για την αναποτελεσματικότητα τους, ισχυρίζονται ότι ο Σαμαράς θα πουλήσει την εταιρεία νικελίου έναντι 16 δις ευρώ σε εταιρεία των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, ο μόνος υποψήφιος για να αγοράσει την εταιρεία προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί είναι μία σκοπιανή εταιρεία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η «ΛΑΡΚΟ» βρισκόταν σε δύσκολη θέση, δεδομένου ότι πριν από μία εβδομάδα η τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν τις τρεις εταιρείες της στρατιωτικής βιομηχανίας, διότι ήταν ελλειμματικές.

Η «ΛΑΡΚΟ» θεωρείται η καλύτερη από τις τρεις εταιρείες και η κυβέρνηση σκοπεύει να την ιδιωτικοποιήσει αντί να την κλείσει. Ομάδα επενδυτών, η «Κούνικ», η οποία ανήκει στην «Fen Industries», έχει δείξει ενδιαφέρον για την ελληνική εταιρεία.

«Πως είναι δυνατόν να πάει ο Σαμαράς τις επόμενες ημέρες να διαπραγματευθεί για το όνομα της FYROM, όταν ετοιμάζεται να πουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας σε Σκοπιανούς», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου της «ΛΑΡΚΟ», Ανδρέας Κορέτζελος στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πώληση της εταιρείας αποσκοπεί στην απόκτηση χρημάτων χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει κανείς για την εκποίηση του εθνικού θησαυρού της Ελλάδας.

«Ως μόνη λύση στο πρόβλημα παρουσιάζεται η εταιρεία των Σκοπίων της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει έδρα στο Ισραήλ και ήταν πρώην μάνατζερ της «ΛΑΡΚΟ» σε θέση-κλειδί» κατήγγειλε ο Κορέτζελος, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Σκόπια: «Ο Σαμαράς θέλει να μας πουλήσει εθνικό τους θησαυρό»

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.