Θήβα:Συγκλονιστική μαρτυρία γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες-Ζητάμε άμεση λύση


Το παιδί του κ.Γιώργου από τη Θήβα είναι παιδάκι με ειδικές ανάγκες. Διαμαρτύρεται ο κ.Γιώργος ότι ενώ το παιδί για 8 χρόνια πήγαινε στο Κοντίτο της Θήβας στο ειδικό σχολείο το παιδί του, εντελώς ξαφνικά αποφασίστηκε ότι δεν μπορούν να το συνεχίσουν στο Κοντίτο και ότι θα το πάνε στο ειδικό σχολείο στο Λουτουφί ( χωριό έξω από τη Θήβα).

Ο κύριος Γιώργος αντιμετωπίζει τα εξής δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτος το θέμα της μεταφοράς. Ο άνθρωπος δουλεύει νύχτα… δεν μπορεί να πηγαίνει το παιδάκι στο σχολείο αλλά και να μπορούσε θα ήταν πολλά τα έξοδα μεταφοράς , να πηγαινοέρχεται δύο φορες της ημέρα στο Λουτουφί.

Εκτός αυτού το παιδάκι έχει πρόβλημα προσαρμογής στο νέο σχολείο. Αρνείται να πάει, έχει μάθει 8 χρόνια τους συμμαθητές τους. Με αποτέλεσμα τώρα ο κ.Γιώργος να ξεγελάει τον μικρό λέγοντας ότι ακόμα είναι καλοκαίρι δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία, περιμένοντας να βρεθεί λύση και να τον πάει ξανά σχολείο. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες να το πείσει να πάει σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Ο άνθρωπος είναι σε απόγνωση όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Έχει τραβήξει πολλά μας λέει να προσαρμόσει το παιδί του σε ένα σχολείο τόσα χρόνια. Και ξαφνικά του ήρθαν τα πάνω κάτω.

Πρέπει τουλάχιστον για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να βρεθεί λύση για αυτό τον άνθρωπο που μια ζωή παλεύει να δώσει μία φυσιολογική , όσο γίνεται, ζωή για το παιδί του.

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι.

Viotiashop

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θήβας κύριος Παπαχαραλάμπους μας μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα μαθητικά δρομολόγια της Βοιωτίας όπως και όλης της Ελλάδας. Ακούστε τη συνέντευξη για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα για τους μαθητές που έχουν πραγματικό πρόβλημα με τη μετακίνηση στα σχολεία τους.

Συγκλονίζει η μαρτυρία γονέα με παιδί με ειδικές ανάγκες το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί . Μετά από πολλά χρόνια σε ειδικό σχολείο στη Θήβα στέλνουν το παιδί του στο Λουτουφί όπου εκτός το πρόβλημα της μεταφοράς υπάρχει και πρόβλημα προσαρμογής του παιδιού. Τα προβλήματα πολλά στην παιδεία αλλά ας δώσουμε λίγο προσοχή στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Viotiashop

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.