Πώς η Αλ Κάιντα θα εδραιώσει τη θέση της στη Μέση Ανατολή


Γενικές “κατευθυντήριες οδηγίες για τον ιερό πόλεμο” εξέδωσε ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι

Κατευθυντήριες οδηγίες για τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) των μελών της οργάνωσης εξέδωσε για πρώτη φορά ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, αναγγέλλοντας μάλιστα την έναρξη συγκρούσεων σε χώρες εκτός από τους κλασσικούς δυτικούς στόχους, όπου οι τζιχαντιστές μπορούν να βρουν ασφαλή βάση για να προωθήσουν τις ιδέες τους.

Σύμφωνα με το κείμενο “Γενικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη τζιχάντ”, που ανέβηκε σε φόρουμ ισλαμιστών και δημοσιεύθηκε από την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, ο στρατιωτικός στόχος της αλ Κάιντα παραμένει να εξασθενήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. 

Ωστόσο ο Ζαουάχρι υπογράμμισε τη σημασία της “ντάουα” (dawa), της ιεραποστολικής εργασίας με στόχο να διαδώσουν τις ιδέες της οργάνωσης.

Γιαυτό ανήγγειλε την έναρξη συγκρούσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Υεμένη και τη Σομαλία, με στόχο “να δημιουργηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τους μουτζαχεντίν, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για να εξαπολυθεί η μάχη για την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού συστήματος”. 

Ο αρχηγός της αλ Κάιντα αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να εξασθενήσει η Αλγερία και να διαδοθεί η επιρροή των τζιχαντιστών σε όλο το Μάγρεμπ και τη Δυτική Αφρική, ενώ υποστήριξε το δικαίωμα των ανταρτών να πολεμούν τους Ρώσους στον Καύκασο, τους Ινδούς στο Κασμίρ και τους Κινέζους στην Σιντζιάνγκ. 

Παράλληλα, ο Ζαουάχρι κάλεσε τους, κυρίως σαλαφιστές, υποστηρικτές του να αποφεύγουν να επιτίθενται εναντίον άλλων μουσουλμάνων και, αν δεχθούν επίθεση, να περιορίσουν την απάντησή τους σε όσους παίρνουν μέρος στον πόλεμο.

Επίσης θα πρέπει να μην παρενοχλούν τους χριστιανούς, τους σιχ και τους ινδουιστές που ζουν σε μουσουλμανικές χώρες, να σέβονται τη ζωή των γυναικών και των παιδιών και να αποφεύγουν να επιτίθενται εναντίον εχθρών σε τζαμιά, αγορές και σε τόπους συγκέντρωσης όπου βρίσκονται με μουσουλμάνους που δεν πολεμούν.

News.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.