Όταν η ζωή σκίζει …πτυχία


Βάλια Μπαζού

Τον Μάρτιο του 2012, μελέτη του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) εκτιμούσε ότι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα επέφερε αύξηση στα έσοδα του δημοσίου κατά 800εκατομμύρια ευρώ!

Τον Σεπτέμβριο του 2013, μελέτη του ΙΟΒΕ, εκτιμά ότι το δημόσιο έχασε  210εκατομμύρια ευρώ από φόρους το 2012, ενώ περισσότερα από 400 εκατομμύρια θα χάσει την χρονιά που διανύουμε, αν επιμείνει στο ισχύον σύστημα επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης!
Τον Μάρτιο του 2012, μελέτη του ΙΟΒΕ, πρότεινε η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης να συνδυαστεί με επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα πρέπει να χορηγηθεί με γεωγραφικά, οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια σε όσους βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, μελέτη του ΙΟΒΕ προτείνει την καταβολήεπιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ύψους 28 λεπτών ανά λίτρο χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις παρά μόνο να αφορά την πρώτη κατοικία του καταναλωτή και –σε περίπτωση που τεθεί– το εισοδηματικό όριο να μην είναι χαμηλότερο από 80.000 ευρώ.
Στο ερώτημα πότε είχε δίκιο το ΙΟΒΕ, το 2012 ή το 2013, απάντησε η ίδια η ζωή σκίζοντας πτυχία και μεταπτυχιακά.

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.