Εκεί που τελειώνουν οι μικρές τραγωδίες του καθενός μας αρχίζει η μεγάλη τραγωδία του κόσμου.

 Σοφίας –πίστεως –αγάπης  ήταν χθες 17 Σεπτεμβρίου, αλλά γιορτάζεται κάθε μέρα, η μεγάλη γιορτή που συνοψίζει τις γιορτές όλου του χρόνου.

Τρεις λέξεις περιγράφουν τις ποιότητες του φωτός που μας τυλίγει και μας διαπερνά, το βλέμμα του Θεού. Η Του Θεού Σοφία, μήτρα του κόσμου, περικλείει την αρμονία της φύσης. Αρκεί να παρατηρείς και φανερώνεται στον εξωτερικό κόσμο στο κέντημα που ολοχρονής υφαίνει η φύση και στον εσωτερικό κόσμο στην Πίστη, την εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Η εμπιστοσύνη, ένα καθαρό βλέμμα είτε το εισπράττεις είτε το προσφέρεις, ενδυναμώνει την ψυχή, χαρίζει ηθικό και φέρνει ευτυχία. Σαν το λευκό ασβέστη  καθαρίζει, εξαγνίζει και στεγανοποιεί από κάθε κακό. Μοιάζει έννοια αφηρημένη η πίστη δίχως απτή την εμπιστοσύνη στον διπλανό. Μόνο τότε αναβλύζει ελεύθερα από την καρδιά η αγάπη που ενώνει τους ανθρώπους αρμονικά μεταξύ τους και με τη φύση.

Η σοφία είναι του νου η γνώση κι η εμπιστοσύνη η αναπνοή το πνεύμα –πνοή που ελευθερώνει την αγάπη από την ψυχή που κατέχει την αλήθεια, το «αιώνιο παιδί» που με τα γέλια και τα παιχνίδια του συγκινεί, κινεί τους ορθούς λογισμούς του νου που επαναφέρουν στην αρμονία.

Τίποτα δεν αντιστέκεται στην πνοή της δυνατής ψυχής, τον κρυμμένο θησαυρό των βασιλέων…. Το φως το φέρουμε εντός μας!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.