Για να πουληθούν τα “ασημικά” της ενέργειας διώχνουμε τη βιομηχανία;Eπί εννέα μήνες η Βιοχάλκο προωθούσε αιτήματα προς ΔΕΗ-ΔΕΠΑ και το υπουργείο Οικονομικών καθώς η υψηλή τιμή ρεύματος και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αέριο οδηγούν σε αργό θάνατο τις βιομηχανίες.

Γράφει ο Δημήτρης Παφίλας 

Επί εννέα μήνες ο κ. Ζερβός, ο κ Σαχίνης άκουγαν, έλεγαν “ναι” και στην συνέχεια προχωρούσαν στις ακριβώς αντίθετες ρυθμίσεις. 

Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να δίνει εντολές στους υπεύθυνους των ΔΕΚΟ προκειμένου να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα αφού ΔΕΗ και ΔΕΠΑ οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση και η αξία τους θα υποχωρούσε. 

Η καταγγελία είναι σοβαρή διότι για να εξασφαλίσουμε 2,9 – 3 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις θα χάσουμε ετησίως εκατομμύρια από φόρους απο την Βιοχάλκο. Θα χάσουμε από τις επενδύσεις που θα ματαιωθούν και τέλος χάνουμε μια μεγάλη εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Η καταγγελία είναι σοβαρή διότι δεν γίνεται και να πουλάς και να βγαίνεις στο τέλος χαμένος. Ένας ακόμη κίνδυνος είναι να μεταφερθούν εργοστάσια στο εξωτερικό, αφού στην διπλανήΒουλγαρία και τα Σκόπια η τιμή του ρεύματος είναι χαμηλότερη.

Πρόσφατα, στο Bloomberg, τα Σκόπια διαφήμιζαν την επένδυση του Ινδού κ. Mittal στην μονάδα έλασης αλουμινίου.

Όπως γνωρίζετε επίσης, η εγχώρια μονάδα αλουμινίου βρίσκεται σε διένεξη με την ΔΕΗ για την τιμή ρεύματος και πιθανότατα ο ιδιοκτήτης κ. Μυτιληναίος να σκέπτεται ανάλογη φυγή.

Και δεν ξέρουμε καμία να μείωσε την ανεργία ή να πέρασε στην ανάπτυξη δίχως να έχει μια στοιχειώδη βιομηχανία.

 Πρώτο Θέμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.