Στοιχηματίζω στην φύση 1


Μπροστά από τον Ευαγγελισμό, βρίσκεται ένα πάρκο που «βλέπει» στην Βασιλίσσης Σοφίας. Ο τοίχος του είναι φτιαγμένος από μεγάλες τετραγωνισμένες πέτρες. Έχουν κακοπάθει από τον χρόνο, την υγρασία και τα καυσαέρια, αλλά αντέχουν ακόμα. Εκεί ανακάλυψα μία μικροσκοπική συκιά που φύτρωνε στην ένωση από τις πέτρες. Βρίσκεται μερικά μέτρα μετά την στάση που υπάρχει στην έξοδο του μετρό. Την βλέπετε στα αριστερά της φωτογραφίας. Καμιά εκατοστή βήματα παραπέρα προς το τέλος του πάρκου, βρίσκεται μία άλλη μικροσκοπική συκιά που βλέπετε στην δεξιά μεριά της φωτογραφίας. Άλλα εκατό βήματα παραπέρα, στο επόμενο τετράγωνο βρίσκεται η «μαμά» τους. Πρόκειται για μια αρκετά ψηλή συκιά, η οποία υπάρχει κοντά στον φράκτη, στο κτίριο δίπλα στην καναδική πρεσβεία.
Να γιατί στοιχηματίζω υπέρ της φύσης.
Όταν θα εξαφανιστούμε (η φύση ανέχεται πολλά πράγματα εκτός της βλακείας) όσα φυτά υπάρχουν θα αρχίσουν να καλύπτουν κάθε μέρος που κρατάμε «καθαρό» από πράσινο.
Οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα εργοστάσια και τα «μεγαλειώδη» κτίριά μας θα διαλυθούν και θα σκεπαστούν από ρίζες.
Τα δηλητήρια που δημιουργήσαμε θα αφομοιωθούν από τους φυσικούς κύκλους και θα εξουδετερωθούν.
Όλος ο πλανήτης θα αποκτήσει την κανονική πράσινη όψη του και θα σφύζει από κάθε είδους ζωή. Ελπίζω μόνο η φύση να έμαθε το μάθημά της και να μην ξαναεπιτρέψει να εμφανιστεί στην επιφάνειά της ο «Χόμο ανεγκέφαλους» ο οποίος αυτοονομάζεται πολύ-πολύ σαρκαστικά Χόμο-σάπιενς, δηλαδή Άνθρωπος ο σοφός….

IMG_7258

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Στοιχηματίζω στην φύση 1

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.