Η ημέρα των δύο άκρων


Έμβρυο

Θα έρθει μια ημέρα που δεν θα υπάρχουν φασίστες. Θα έρθει μια ημέρα που κάθε άνθρωπος θα είναι ιερός στα μάτια του άλλου, και θα βασιλεύει στον κόσμο η κοινωνική δικαιοσύνη. Εκείνη την ημέρα, όλοι θα είναι ίσοι μεταξύ τους, χωρίς πονηριές, ψέμματα και υποκρισίες. Εκείνη την ημέρα, οι άνθρωποι θα κάνουμε πια μόνον ωραία πράγματα.

Η ημέρα αυτή μπορεί να αργήσει, αλλά θα έρθει. Κι αν ήταν των συφοριασμένων οι προσπάθειές μας για να ξημερώσει αυτή μιαν ώρα αρχύτερα, αν ναυάγησαν οι αγώνες ή σκόνταψαν κι έπεσαν στο πηγάδι, τούτα δεν την ακύρωσαν, ούτε την ακυρώνουν. Απλώς την καθυστερούν.

Μπορεί νάναι και γραφτό μας να μην έρθει αυτή ποτέ –δεν το ξέρω· δεν μπορώ να το ξέρω, όπως ομοίως δεν μπορεί να το ξέρει ένα τέτοιο πράγμα κανείς. Ένα όμως μπορώ να το ξέρω: αν δεν την πιστέψω, αν δεν την κυνηγήσω, αν δεν την υπερασπισθώ, πράγματι θα μείνει αυτή ένα άπιαστο όνειρο. Για πάντα. Θα έχει νικήσει ο φασίστας.

Μόνον αναλογισθείτε τούτο: Όταν με λέτε ένα άκρο εμένα κι άλλο άκρο τον φασίστα, με ποιανού το μέρος καταλήγετε να είστε απέναντι σε αυτήν την ημέρα; Και τι διδάσκετε έτσι τα παιδιά σας;

sotosblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.