Χημικά στις οδοντόκρεμες


Κυκλοφοράει στο διαδίκτυο μία εξήγηση για την χρωματική σήμανση, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας. Μου την έστειλε μία φίλη με email.
Δεν είχα προσέξει ποτέ αυτήν την λεπτομέρεια. Στο επάνω μέρος της εικόνας βλέπετε τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και μπλε.

1
Το μαύρο σημαίνει ότι η οδοντόκρεμα είναι τελείως χημική. Το κόκκινο ότι περιέχει και φυτικές ουσίες και το μπλε ότι αποτελείται από καθαρά φυτικές ουσίες. Ή τουλάχιστον έτσι υποτίθεται.
Φυσικά οι εταιρείες έκαναν διάψευση λέγοντας ότι το χρώμα μπαίνει για να το αναγνωρίζει ο οπτικός αισθητήρας παραγωγής και να κόβει το σωληνάριο στο σωστό σημείο. Δεν εξηγούν όμως γιατί υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ χρώματα στην ίδια εταιρεία. Στο κάτω μέρος της εικόνας βλέπετε τρία διαφορετικά σωληνάρια κάποιας εταιρείας. Η διαφορά τους είναι εμφανής. Πιθανόν ακόμα και το διαφορετικό μπλε χρώμα να σημαίνει κάτι.
Γνωρίζοντας τον «όμορφο κόσμο, τον ηθικό, τον αγγελικά πλασμένο» των πολυεθνικών, θα πρέπει να θεωρήσουμε την πληροφορία αληθινή.
Έτσι καλόν θα ήταν να σημειώσετε ποιες οδοντόπαστες έχουν μπλε σήμανση. Προσωπικά καλού-κακού θα αρχίσω να αγοράζω αυτές. Αρκετές τοξίνες μας ταΐζουν καθημερινά. Ας γλυτώσουμε κάτι.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Χημικά στις οδοντόκρεμες

 1. Ὁ/ἡ Γιώργος Γαλάτουλας γράφει:

  Παρακαλώ μη αναπαράγετε αβάσιμες και (συγνώμη για την έκφραση) ηλιθιώδεις θεωρίες.
  Σχετικά με το τι σημαίνουν τα χρώματα στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας το παραπάνω άρθρο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ψευδές, παραπλανητικό και ανυπόστατο.

  Αυτό το σημάδι που μπαίνει στο κάτω μέρος του σωληναρίου είναι το “colour mark” που χρησιμεύει κατά την διάρκεια της παραγωγής, ώστε το φωτοκύτταρο της γεμιστικής – συσκευαστικής μηχανής να διαβάσει πότε και που θα σταματήσει την προώθηση του σωληναρίου κατά την διάρκεια του γεμίσματος. Το μαρκάρισμα αυτό είναι πάντα αρκετά σκούρο χρώμα για να μπορεί να το διαβάσει σωστά το φωτοκύτταρο πάνω στο λευκό σωληνάριο. Συχνά (αλλά όχι απαραίτητα) το χρώμα που χρησιμοποιείται για το “colour mark” είναι ένα από τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση του σωληναρίου.

  Δεν υπάρχει κανένας νόμος, κανένας κανονισμός, καμία οδηγία είτε Ελληνική είτε Ευρωπαϊκή, είτε διεθνής, που να υποχρεώνει τις εταιρίες παραγωγής οδοντόκρεμων να μαρκάρουν με οιονδήποτε τρόπο τα προϊόντα τους ανάλογα με τα πόσα χημικά περιέχουν, ή πόσο φυσικά είναι.

  Αν θέλετε να μάθετε τι περιέχει η κάθε οδοντόκρεμα (και κάθε άλλο προϊόν) παρακαλώ διαβάστε τα συστατικά σε κάθε συσκευασία. Μόνο αυτά θα σας πουν ποια είναι χημική και πια φυσική, ποια έχει επικίνδυνα χημικά και ποια όχι.

  Παρακαλούμε αυτούς που αναπαράγουν αυτά τα ανυπόστατα να δείχνουν περισσότερη υπευθυνότητα και να μην τρομοκρατούν τον κόσμο.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.