Ανοίγουν τα σχολεία οι καθηγητές, τα κλείνουν οι μαθητές


– Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 120 σχολεία – Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο μεγαλύτερος αριθμός

Μετά τις κινητοποιήσεις των καθηγητών τη σκυτάλη, έχουν πάρει οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων…

Σύμφωνα με στοιχεία από πηγές του υπουργείου Παιδείας οι καταλήψεις φθάνουν τις 120 και οι περισσότερες είναι στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.   

Οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες σε διάφορες περιοχές, όπως η Πελοπόννησος, και η Κρήτη. Καταλήψεις σχολείων υπάρχουν στη Λάρισα και τα  Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στον «χάρτη» με τα υπό κατάληψη σχολεία βρίσκονται εννέα σχολεία της Μεσσηνίας,  το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.

Υπό  κατάληψη βρίσκεται  το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, τα 3ο και 7ο Λύκεια Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγριάς Μαγνησίας, το Λύκειο Καναλίων Μαγνησίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας.

Παράλληλα κατειλημμένα από τους μαθητές είναι οχτώ γυμνάσια-λύκεια του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά 39 τελούσαν υπό κατάληψη τη Δευτέρα, ένα σχολείο στον νομό Πέλλας και δύο στο Κιλκίς.

Στην Κρήτη, υπό κατάληψη ήταν τη Δευτέρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Επισκοπής.

Την ίδια ώρα εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Στόχος μας, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, είναι να προστατέψουμε τους μαθητές να μην χάνουν μαθήματα και αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια.

Πάντως κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα Πέμπτη τα σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη καθώς οι καθηγητές ανέστειλαν την απεργία,  ύστερα από τη μικρή  συμμετοχή  που είχε καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες. 

Οι καθηγητές εγκαταλείπουν την απεργία και αναζητούν  νέες μορφές δράσης , στην πραγματικότητα επειδή η  πλειοψηφία των καθηγητών δεν αντέχει να συνεχίσει τις απεργιακές  κινητοποιήσεις, που δεν οδήγησαν πουθενά…

Στη  συνεδρίαση που  κράτησε έως  αργά  χθες τη νύχτα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ  ψήφισαν στην πλειοψηφία τους λευκά και αναστολή, ενώ δεν «πέρασε» η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στη  γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών ΕΛΜΕ πρότειναν: μία 48ωρη απεργία κάθε εβδομάδα η παράταξη ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), 48ωρη απεργία η ΔΑΚΕ (στις 9 και 10 Οκτωβρίου), 48ωρη την επόμενη εβδομάδα το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), πενθήμερη από την Πέμπτη οι Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), ενώ η ΠΑΣΚ πρότεινε συστράτευση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ. 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.