Επιστολή απόγνωσης στον Σαμαρά -> Δεν φοβούνται εμάς, δεν φοβούνται ούτε τον ίδιο το Θεό. Κοντεύουμε να πνιγούμε, δεν αντέχουμε άλλο … Μας πήρατε τα πάντα, το ψωμί μας, την τιμή μας, την υγεία μας.


«Δεν φοβούνται εμάς, δεν φοβούνται ούτε τον ίδιο το Θεό. Κοντεύουμε να πνιγούμε, δεν αντέχουμε άλλο στο ποτάμι, το νερό είναι παγωμένο.

Ο Βενιζέλος μας έριξε σχοινί να μας σώσει, αλλά το μετάνιωσε και το τράβηξε πίσω. Μας πήρατε τα πάντα, το ψωμί μας, την τιμή μας, την υγεία μας».

Με μία σπαρακτική επιστολή γεμάτη οργή, θυμό, πικρία και πολύ πόνο, που απέστειλε στον Αντώνη Σαμαρά, σε υπουργούς και βουλευτές, ο Δημήτρης Κουτούλας, ο μικροομολογιούχος που «στρίμωξε» τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ζητά παρηγοριά και δικαίωση.

Ο κ. Κουτούλας, όπως χιλιάδες άλλοι μικροομολογιούχοι, είδε τις καταθέσεις και τους κόπους μίας ζωής να κάνουν φτερά εν μία νυκτί, μετά το «κούρεμα» του PSI.

«Μας πήρατε τις οικονομίες μας μέσα σε μία νύχτα κρυφά και παράνομα. Παρακαλούμε τον Πρωθυπουργό και όλους τους αρμοδίους να μας βγάλουν από το ποτάμι, πριν μας καταπιεί η θάλασσα και να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία.

Εδώ και δύο χρόνια, κάναμε πολύ μεγάλη υπομονή, περνώντας δύσκολες ημέρες. Από τις αποταμιεύσεις αυτές, άλλοι πλήρωναν δάνεια, άλλοι έπαιρναν τα φάρμακά τους, άλλοι το ψωμί τους και τις ανάγκες της καθημερινής ζωής.

Δεν σκέφτηκε κανείς πως θα τα βγάλουμε εμείς πέρα. Οι αποταμιεύσεις μας ήταν ποτισμένες με αίμα και ιδρώτα ούτε κλεμμένες ούτε μίζες ούτε χρήματα από κομπίνες.

Εμπιστευτήκαμε τις ελληνικές τράπεζες και δεν βγάλαμε τα λεφτά στο εξωτερικό, γιατί είμαστε πραγματικοί Έλληνες, με πίστη, φιλότιμο και μπέσα.

Πού πήγαν όλα αυτά, στα σκουπίδια;», γράφει ο κ. Κουτούλας.

«Φτάνει πια, όχι άλλες υποσχέσεις και ψέματα. Ας μας δώσουν τους δικούς τους μισθούς, τις οικονομίες τους, που είναι πολύ περισσότερες από τα δικά μας τα ψίχουλα, να νιώσουν αυτά που περνάμε, όλοι εμείς που βρεθήκαμε, χωρίς τίποτα.

Αγράμματος άνθρωπος της παλιάς γενιάς είμαι, που μετρούσαμε τα νούμερα με ξυλάκια και σπιρτόξυλα, όχι με τα σημερινά μέσα, πατώντας τα ψυχρά κουμπιά. Έχω ελπίδα στο Θεό ότι θα δικαιωθούμε», ξεσπάει μέσα από την επιστολή του.

Δημοκρατία

enikos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.