Παραιτούνται οι υπουργοί του Μπερλουσκόνι από την κυβέρνηση Λέτα


Παραιτούνται οι υπουργοί του Μπερλουσκόνι από την κυβέρνηση Λέτα

Λίγο πριν τη συζήτηση στη Γερουσία για την αποπομπή του Καβαλιέρε

Την πρόθεση πέντε υπουργών από το μπερλουσκονικό PdL να παραιτηθούν από την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε ο «δεύτερος τη τάξει» του κόμματος, Άντζελο Αλφάνο, θέτοντας την κυβέρνηση προ κατάρρευσης και την Ιταλία ξανά στη δίνη της πολιτικής κρίσης.

Καθώς αναμένεται η συζήτηση στη Γερουσία για την αποπομπή του, ο Μπερλουσκόνι κάλεσε τους υπουργούς της κεντροδεξιάς να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και φέρεται να «απορρίπτει το τελεσίγραφο» Λέτα, που θα ζητούσε δήλωση στήριξης στην ηγεσία του από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Την πρόθεση των πέντε υπουργών ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Αλφάνο το βράδυ του Σαββάτου -ο ίδιος, εκτός από «δεξί χέρι» του Καβαλιέρε, είναι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών.

Με την αντιπαράθεση να έχει χτυπήσει κόκκινο τις τελευταίες ημέρες, ο ιταλός πρωθυπουργός είχε αναγκαστεί την Παρασκευή να διαλέξει την αναβολή για την ψήφιση οικονομικών μέτρων. Στη Βουλή κυριαρχεί το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) αλλά η Γερουσία, εξαιτίας του «παραμορφωτικού» εκλογικού νόμου, έχει μοιραστεί στα τρία.

Στις δημοσκοπήσεις, τα μπλοκ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς εμφανίζονται περίπου ισοδύναμα. Σε περίπτωση νέας προσφυγής στις κάλπες, χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπάρχει ο κίνδυνος νέου αδιεξόδου όπως εκείνο του Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.