Η εκτελεστική εξουσία υπόσχεται ότι θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη!!!


newego_LARGE_t_1101_54246195_type12128Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου έκανε μια δήλωση η οποία ομολογούμε ότι προβλημάτισε το μέσο συνετό δημοκρατικό πολίτη.

Συγκεκριμένα, επ’ ευκαιρία της σύλληψης βουλευτών και στελεχών του κόμματος της ΧΑ, ο κ. Αθανασίου είπε μεταξύ άλλων το εξής: «Και θέλω να πω, για ακόμα μία φορά, ότι για όλους που συνελήφθησαν, αν παραπεμφθούν σε δίκη θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη». Εδώ όμως, ο μέσος συνετός δημοκρατικός πολίτης, ακούει έναν εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας να υπόσχεται στο λαό ότι η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία θα κάνει δίκαιη δίκη. Υπήρχε δηλαδή ποτέ περίπτωση να μην είναι δίκαιη η δίκη και έπρεπε να υπάρξει η διαβεβαίωση της εκτελεστικής εξουσίας περί αυτού; 

Με βάση το άρθρο 26 παρ. 3 του ισχύοντος Συντάγματος «H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού». Από το άρθρο αυτό συνάγεται ότι κατά την άσκηση της δικαστικής λειτουργίας, το Σύνταγμα θεωρεί την την δικαστική εξουσία ανεξάρτητη και δεν προβλέπει την ανάμιξη ή την εγγύηση της εκτελεστικής εξουσίας για την δίκαιη κρίση της.

Ο μέσος λοιπόν πολίτης αναρωτιέται γιατί έγινε αυτή η δήλωση; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν ένα πολιτικό λάθος.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η εκτελεστική εξουσία υπόσχεται ότι θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη!!!

 1. Ὁ/ἡ ΚΡΗΣ γράφει:

  Φίλε Πέτρο
  Εκλαμβάνω ως black humor, την τελευταία σου φράση.
  Έχομε μια “Κυβέρνηση”, που δεν έχει αφήσει όρθιο άρθρο, σε Σύνταγμα και Νόμο.
  Έχομε μια “Κυβέρνηση”, που όσες φορές διαβεβαιώνει, άλλες τόσες διαψεύδεται.
  Έχομε μια “Δικαιοσύνη”, που ακόμη και σε απλές υποθέσεις, μη πολιτικές, βασανίζει χωρίς τέλος τον πλέον υπομονετικό Πολίτη παγκοσμίως. Μη μιλήσομε, έστω ακροθιγώς, για απόδοση δικαιοσύνης σε σφαγιασθέντα δικαιώματα.
  Ζούμε σε μια εποχή, ακριβώς αναστροφής του καλού με το κακό, του δικαίου με το άδικο, του σωστού με το λάθος, της αλληλεγγύης με το έγκλημα. Μην τρελλαθούμε ολότελα, ότι μπορούμε να ελπίζομε οτιδήποτε “αυτονόητο”, από το κυβερνόν συνονθύλευμα. Το ακριβώς αντίθετο, είναι σίγουρο ότι θα μας το πασσάρουν, και μάλιστα με το ζόρι και αδίσταχτα.
  Το συμπέρασμα από μια τέτοια ανακοίνωση είναι: Μάλλον πρέπει να ψυλλιαζόμαστε για το “δίκαιον” της δίκης. Πράγμα βέβαια που τελικά και εν πολλοίς, είναι αδιάφορο, δεδομένου ότι η δίκαιη ή άδικη δίκη της Χ.Α., δεν πληρώνει το νοίκι, δεν γεμίζει την κατσαρόλα και βέβαια δεν ανασταίνει νεκρούς.
  ΚΡΗΣ

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ justiceforgreece γράφει:

  Εάν η δικαιοσύνη θα ήταν ανεξάρτητη και το πολίτευμα θα λειτουργούσε κανονικά, μέλη εγκληματικών οργανώσεων θα βρισκόταν στη φυλακή και όχι στη βουλή . Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για εγκληματική οργάνωση που λένε ότι δρα εδώ και 26 χρόνια … ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.