Να επικυρώσει η Βουλή!


Να επικυρώσει η Βουλή!

του Νίκου Χατζηνικολάου

Η ΣΥΛΛΗΨΗ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών του κόμματός του, που κατηγορούνται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και είχαν βαρύτατη κακουργηματική δράση, καλυπτόμενοι πίσω από την ασπίδα της βουλευτικής τους ασυλίας, έχει δύο όψεις:

• Από τη μία πλευρά «δηλώνει» την ισχυρή και ανυποχώρητη απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας να επιδείξει πλέον μηδενική ανοχή απέναντι στο ναζιστικό αυτό μόρφωμα, που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια υπεράνω του νόμου, καθώς οι Αρχές επεδείκνυαν συχνά περίεργη «αμηχανία» απέναντι σε έκνομες ενέργειες ηγετικών στελεχών του. «Αμηχανία» που ορισμένες φορές γεννούσε υπόνοιες κάλυψης, αν όχι και στήριξης της Χ.Α. από ορισμένους αξιωματούχους των Αρχών ασφαλείας…

• Από την άλλη πλευρά, οι χθεσινές πρωτόγνωρες για την πολιτική ζωή της χώρας μας εξελίξεις δημιουργούν τώρα εύλογη ανησυχία για την επόμενη μέρα. Ως γνωστόν, η απόσταση που χωρίζει τον θρίαμβο από την καταστροφή είναι μικρή. Αν, για παράδειγμα, η ελληνική κοινωνία δεν πεισθεί ότι η υπόθεση είναι απολύτως «δεμένη» και αν δεν τηρηθούν σχολαστικά και με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι νόμιμες διαδικασίες, μπορεί το πολιτικό αποτέλεσμα των συλλήψεων να είναι τελικά το αντίθετο από το προσδοκώμενο…

Η ΑΠΟΨΗ διαπρεπών συνταγματολόγων, όπως ο κ. Κατρούγκαλος, ότι ακόμη και αν όλα έχουν γίνει νομότυπα πρέπει έστω και εκ των υστέρων να αποφασίσει η Βουλή για την άρση της ασυλίας των κρατούμενων βουλευτών και του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος είναι πολιτικά ορθή. Ιδίως όταν άλλοι συνταγματολόγοι, όπως ο καθηγητής Χρυσόγονος, λένε ότι όσα έγιναν ήταν στα όρια της νομιμότητας… Η δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν πρέπει να εκδικείται! Τιμωρεί και πρέπει να τιμωρεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.

enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Να επικυρώσει η Βουλή!

  1. Ὁ/ἡ ΙΧΘΕΙΣ γράφει:

    Εμένα πάντως δεν με έχουν πείσει οτι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Το αντίθετο μάλιστα. Είχα πολλούς ενδοιασμους για το κόμμα αυτό αλλά μου τις εξαφάνισαν τις 2 προηγούμενες μέρες τα τηλεοπτικά κανάλια με τη λύσσα και τον καταιγισμό των ίδιων και αλλεπάλληλων γεγονότων. Και όλοι μα όλοι συμφωνούσαν. Κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μας πείσουν οτι πρόκειται για κοινούς εγκληματίες. Σας πληροφορώ κύριοι οτι πετύχατε το αντίθετο. Πολύ θα ήθελα να δω σχεδόν όλους τους πολιτικούς που παρέλασαν απο τη πολιτική σκηνή με χειροπέδες και να σαπίζουν στη φυλακή και όχι φυλακίσεις express τύπου Τσοχατζόπουλου που μας κατάκλεψε και τώρα είναι έξω. Θα έρθει όμως και αυτή η ευλογημένη ώρα που θα πληρώσουν όλοι για ότι έχουν διαπράξει.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.