Κατασχέθηκαν Bitcoin αξίας άνω των 3 εκατ. δολαρίων


Κατασχέθηκαν Bitcoin αξίας άνω των 3 εκατ. δολαρίων

Έκλεισε η διαδικτυακή αγορά Silk Road και συνελήφθη ο Oύλμπριχτ

 Οι αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν εικονικά νομίσματα Bitcoin συνολικής άνω των 3 εκατ. δολ. αφού πρώτα έκλεισαν το Silk Road, τη διαδικτυακή αγορά που φέρεται να διακινούσε παράνομα φάρμακα και υπηρεσίες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας το εικονικό νόμισμα.

Μετά από έφοδο των αρχών του FBI, συνελήφθη ο 29χρονος Ρος Γουϊλιαμ Ούλμπριχτ, φερόμενος ιδιοκτήτης του Silk Road ο οποίος είναι γνωστός ως «Dread Pirate Roberts».  Ο Ούλμπριχτ εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο  εχθές κατηγορούμενος για συμμορία, εμπορία ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα.

Το κλείσιμο του Silk Road έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης μάχης που έχουν κηρύξει οι αμερικανικές αρχές ενάντια στις τράπεζες της μαύρης αγοράς και τις ιστοσελίδες που διευκολύνουν το διαδικτυακό έγκλημα.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα αξιοπιστίας για το Bitcoin που φιλοδοξούσε να επικρατήσει στις αγορές ως η εναλλακτική επιλογή για τους επενδυτές με ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις παρά μόνο από τις αγορές. Η αξία του κατέγραψε κάθετη πτώση κατά 8,6% στα 128 δολ. την Τετάρτη.

voria.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.