Το Σύνταγμα έγινε «ακορντεόν».


4090

Ακόμα και εκείνοι που δεν γνώριζαν τι είναι αυτό το πράγμα που ονομάζεται Σύνταγμα, δηλαδή το καταστατικό του κράτους, ο υπέρτατος νόμος προς τον οποίο πρέπει να ευθυγραμμίζονται όλοι οι νόμοι και να συμμορφώνονται όλα τα κρατικά όργανα, τώρα το έμαθαν. Βλέπουν καθημερινά ότι αυτό το Σύνταγμα που έχουμε, παρέχει τη δυνατότητα στον κάθε εξουσιαστή να το μεταφράζει όπως θέλει και να το εφαρμόζει σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα.

Τόσο η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στα χρόνια του μνημονίου, όσο και η χρήση του Συντάγματος ως ένα «θεσμικό ακορντεόν» (αυτό το όργανο προφανώς το γνωρίζουν όλοι), στα χέρια των εξουσιαστών της χώρας, όπου ανάλογα με τον εξουσιαστή παίζει και την κατάλληλη «θεσμική μουσική», καταπατώντας βασικά ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, έκαναν και τον πλέον αφελή πολίτη να κατανοήσει ότι αυτό το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει επειγόντως. Αν δεν αλλάξει, ούτε οι εξουσιαστές που μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωσή μας, δεν πρόκειται να φύγουν ή να τιμωρηθούν, ούτε η χώρα θα βγει ποτέ από την κρίση. Μερικοί αφελείς είναι δύσπιστοι με την αλλαγή του Συντάγματος και τρέφουν ακόμα ελπίδες ότι μπορεί να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι με το υπάρχον και την εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία Δικαιοσύνη.

Όσοι μπορούν να διώξουν τις κομματικές και παντός είδους ιδεολογικές και ιδεοληπτικές παρωπίδες, πρέπει να απαιτήσουν ένα δημοψήφισμα όπου ο ανώτατος εξουσιαστής της χώρας (τον οποίο έχουν ξεχάσει όλοι), δηλαδή ο Κυρίαρχος Λαός, θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να πορεύεται με το ισχύον ολιγαρχικό Σύνταγμα – «ακορντεόν» ή θα φτιάξει μόνος του, μέσα από μια Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, το δικό του δημοκρατικό Σύνταγμα. Να αποφασίσει μόνος του αν έχει μέλλον με την υπάρχουσα ολιγαρχία ή θα εγκαθιδρύσει επιτέλους για πρώτη φορά πραγματική δημοκρατία στη χώρα.

Αν δεν γίνει τώρα, τότε πότε;

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.