Συνεχίζεται το αδιέξοδο στις Η.Π.Α.


Barack ObamaΚαμία ουσιαστική πρόοδος δεν προέκυψε μετά την συνάντηση του Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο με τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών να μεγαλώνει.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζόν Μπόνερ, εξερχόμενος του Λευκού Οίκου όπου είχε μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του Κογκρέσου, συνάντηση μίας ώρας με τον αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν μια «ευγενική» συνομιλία, αλλά ουσιαστικά δεν έγινε καμία πρόοδος.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέκρινε τον πρόεδρο Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν σχετικά με τον προϋπολογισμό, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση εκτός του κ Μπόνερ μετείχαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακκόνελ και η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Αγκάθι στα σχέδια του Ομπάμα είναι επίσης μερίδα βουλευτών από το λεγόμενο «Κόμμα του Τσαγιού», το οποίο στηρίζει τους ρεπουμπλικάνους.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.