Έξω αγωνία, μέσα μαυρίλα


 

Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά τη στιγμή που – μέσα στα μαύρα αμερικανικά μεσάνυκτα (γύρω στις 3.30 το βράδυ στις ΗΠΑ) – πληροφορείται την απελευθέρωση των βουλευτών που συμμετέχουν (κατά το κατηγορητήριο) στην «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή. Ειλικρινής… πεφτοσυννεφάκιας, ο πρωθυπουργός αναλογίζεται το μέγεθος της ξεφτίλας που έχει να αντιμετωπίσει έξω και μέσα στη χώρα:

• Έξω, διότι μόλις λίγες ώρες πριν διαβεβαίωνε το πολυπληθές ακροατήριο του πανίσχυρου American Jewish Committee για την πλήρη εξάρθρωση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή: «Οι συλληφθέντες ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» τους είπε και πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της «κάνει τη δουλειά της».
• Μέσα, διότι έχασε απόλυτα το επικοινωνιακό παιχνίδι που αυτός και οι στενοί του συνεργάτες έστησαν, με ένα άκρως επικίνδυνο και ανοιχτό ζήτημα όπως είναι η αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου.
Τώρα ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Οκτωβρίου, για να δουν τη ζημιά και προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη μουρμούρα που θα ακουστεί από τους άσπονδους φίλους τους εντός της «δεξιάς παρατάξεως», την όποια ομολογουμένως κατάφεραν να κάνουν φύλλο και φτερό με τις βιαστικές και άκρως τηλεοπτικές επινοήσεις τους, αλλά και τις αντιδράσεις του «διεθνούς παράγοντα» μπροστά στην απίστευτη ανικανότητά τους.
Ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας πολιτικής ήττας σε μια διμέτωπη μάχη που έστησαν εξισώνοντας κατά ανιστόρητο και πολιτικά καιροσκοπικό τρόπο τα «δύο άκρα».

Το άλλο… άκρο
Τα όσα ανέπτυξε ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας στο εβραϊκό συμβούλιο στις ΗΠΑ και λίγες ώρες πριν πληροφορηθεί τις εξελίξεις, αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς του(ς): «Συντρίβουμε» – είπε ο πρωθυπουργός – «τον εξτρεμισμό, έχουμε ως κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στη φυλακή (…), πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο, που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Είναι μάλλον προφανές από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι ο στόχος που έχουν θέσει αυτός και το επιτελείο του είναι κατά πολύ ευρύτερος από την εξάρθρωση των – μέχρι και πριν από λίγο καιρό ανέγγιχτων – ναζί. Στόχος της κυβέρνησης ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η υπονόμευση του ηθικού βάρους των αντιδράσεων των κομμάτων της Αριστεράς και μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας στην ανελέητη πολιτική των μνημονίων που ακολουθείται.
Ένας ακόμη μεγαλύτερος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία στόχος που θέτει το επιτελείο του Σαμαρά είναι η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών. Οι κάτοικοι στις Σκουριές έχουν ήδη νιώσει στο πετσί τους αυτήν την κυβερνητική αντίληψη, που θέλει να τους βαφτίσει «εγκληματική οργάνωση». Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα μέλη αυτής της «εγκληματικής οργάνωσης» βρίσκονται ήδη προφυλακισμένα.

Ο… Φαήλος
Όπως προφυλακισμένος επί 30 (!!!) μήνες έμεινε και ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος για ελάχιστα σε σχέση με το κατηγορητήριο εις βάρος των βουλευτών της «εγκληματικής» (κατά το κατηγορητήριο) Χρυσής Αυγής, που αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα, για όσους δεν θυμούνται, ο Σακάς έμεινε κατά παράβαση κάθε λογικής προφυλακισμένος ως ύποπτος για συμμετοχή σε… άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση – σε πλήρη αντίστιξη με την τόσο γνωστή σε όλους Χρυσή Αυγή.
Περισσότερο σαφής και ακριβής για τους στόχους της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. ήταν ο πρωθυπουργικός φίλος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος είχε την ατυχία να στείλει τα μηνύματά τους αρθρογραφώντας (στην εφημερίδα «Δημοκρατία») τη μέρα που οι επιτελείς του Μιχαλολιάκου έβγαιναν από την Ευελπίδων βγάζοντας σε όλους τη γλώσσα έξω… αποθρασυμένοι.
«Αδέρφια» γράφει (ή μήπως απειλεί;) ο πρωθυπουργικός φίλος «παράκληση τα παιδιά της “Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.” να πιάσουν μολύβι και χαρτί, διότι τη Δευτέρα θα έχει διαγώνισμα. Για να τους βοηθήσω δε, η ύλη είναι γνωστή. Είναι αυτά που λέω και γράφω αυτές τις ημέρες και αφρίζουν από φόβο και ανησυχία. Κάτι ξέρουν, για να ανησυχούν για την καταστολή της ανομίας και της βίας χωρίς διακρίσεις πολιτικού χρώματος»…
Υπερφίαλα σίγουρος ότι το κυβερνητικό σχέδιο (φυλάκισης του ακροδεξιού άκρου και έναρξης διώξεων του αριστερού) βαίνει καλώς, ο Φαήλος «αναλύει» ότι με τη σύλληψη της ηγεσίας της Χ.Α. η Αριστερά, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει «το alter ego του, τη Χ.Α., της οποίας ήταν δεινοί στρατολόγοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους» (σ.σ.: με άλλα λόγια, η Αριστερά ευθύνεται για τη γιγάντωση του ναζισμού και όχι η πολιτική των μνημονίων) και απειλεί αναγγέλλοντας «τη συνέχεια μιας καταστολής της βίας με πολιτική “αχρωματοψία”, χωρίς τις κατάπτυστες “ποιοτικές” διακρίσεις σε κακή ακροδεξιά βία και “καλή” προοδευτική, “δικαίωμα λαϊκών αγωνιστών”».
Όλα αυτά τα αποκαλυπτικά των κυβερνητικών προθέσεων τα έγραφε ο πρωθυπουργικός φίλος πριν από την απόφαση για τη μη προφυλάκιση των βουλευτών της Χ.Α.
• Κατά πόσο και με ποιον τρόπο θα αναπροσαρμοστεί η τακτική της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ.;
• Ποια επικοινωνιακή διαφυγή θα αναζητήσουν;
• Πώς θα αντιμετωπίσουν το εσωκομματικό μπάχαλο που δημιούργησαν;
• Πώς θα ανακτήσουν το (ακρο)δεξιό ακροατήριό τους διατηρώντας τη συμμαχία τους με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να απαντήσουν, καθώς, όπως είπαμε, ο καιροσκοπισμός (των ανικάνων) κοστίζει πανάκριβα στην κοινωνία, ενίοτε και στους ίδιους (τους ανίκανους).

Το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.